Търси се: Властелинът на "Булсатком"

В поредното развитие на сагата активите на най-големия български тв доставчик могат да бъдат пуснати на търг от лондонското дружество собственик

Темата накратко
  • В поредното развитие на сагата активите на най-големия български тв доставчик могат да бъдат пуснати на търг от лондонското дружество собственик.
  • В британската компания, която е шапка на оператора, беше назначен администратор, чиято цел явно е подготовката за нова продажба.
  • Споровете между основателя на "Булсатком" Пламен Генчев и останалите инвеститори се задълбочиха, след като офертата му от края на миналата година не беше приета.

Сериалът с най-големия български доставчик на телевизия - "Булсатком", влезе в поредния си сезон. В последните епизоди в историята до продажба на оператора на Спас Русев не се стигна заради обжалвания от основателя на компанията Пламен Генчев и заради станали едва сега известни "златни" мениджърски договори от миналото. Сред многото герои - кредитори, фондове, кандидат-купувачи, стари собственици, се появиха и нови лица - прокурори, а от последната серия и извънсъдебен администратор в Лондон. А от трейлъра за следващия епизод може да се съди, че предстои опит за нова продажба. А развръзката ще засегне поне 650 хил. зрители - колкото са тв абонатите на "Булсатком".


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се