Акционери в "Телелинк бизнес сървисис груп" предлагат още 25% на БФБ за 30 млн. лв.

Акциите се продават от Любомир Минчев, основател и мажоритарен собственик, и българските му партньори

Компанията отчете 155 млн. лв. приходи и 10.9 млн. лв. печалба за 2022 г. на консолидирана база
Компанията отчете 155 млн. лв. приходи и 10.9 млн. лв. печалба за 2022 г. на консолидирана база
Компанията отчете 155 млн. лв. приходи и 10.9 млн. лв. печалба за 2022 г. на консолидирана база    ©  БФБ
Компанията отчете 155 млн. лв. приходи и 10.9 млн. лв. печалба за 2022 г. на консолидирана база    ©  БФБ
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Една четвърт от "Телелинк бизнес сървисис груп" ще бъде предложена на Българската фондова борса в началото на юни. Такава е идеята на Любомир Минчев, основателя на компанията, която се занимава с изграждането и поддържането на информационни системи за комуникация. Общата сума при предлагането може да достигне 30 млн. лв.

"Дискутирах това си намерение с останалите големи акционери (Спас Шопов и Иво Евгениев, които притежават по 4% всеки)", заяви в прессъобщение до борсата Минчев. "На база на нашата дискусия, днес, 29 май 2023 г. (вчера - бел. ред.), тримата взехме решение да предложим нови до 25% от акциите на компанията, равняващи се на 3.125 млн. акции от регистрирания капитал", сподели мажоритарният собственик, който в момента държи близо 66.97% от "Телелинк бизнес сървисис", дружество с годишни приходи над 150 млн. лв. (другият голям инвеститор в компанията е британският фонд Utilico Emerging Markets).


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.