"Еконт" вдига цените си за превоз и доставка на пратки

Такса "Пътни условия" се повишава от 1 на 8% заради поскъпване на горивата и пътните такси

Спедиторската компания "Еконт" обяви увеличение на таксата за превоз на пратки - от 1 на сто до 8 на сто. Повишението ще се прехвърли и в цената на доставките, като увеличението е влязло в сила от 1 юли, става ясно от съобщението на компанията.

Въпросната такса се казва "Пътни условия". С нея градската пратка при услугата от врата до врата и тегло до половин килограм от 6.30 лв. с ДДС става 6.80 лв. с новите 8%. Пратката до 1 кг. при цена от 7.80 лв. с ДДС става 8.42 лв. с ДДС. Цените между офисите на "Еконт" или автомат на компанията до половин килограм от 4.50 лв. с ДДС става 4.86 лв. с надбавката от 8%. А до 1 килограм - 5 лв. с ДДС и 5.40 лв. с такса "Пътни условия".

През изминалата година и половина куриерските услуги се превърнаха в жизненоважно звено за търговията с разгръщането на пандемията от COVID - 19.

Какво казва компанията

"Името на таксата - променяме от такса "Гориво и пътни условия" на такса "Пътни условия". Начинът на определяне - освен цените на горивата добавяме следните компоненти: тол такси, други такси, обвързани с пътната мрежа, състоянието на пътната мрежа", гласи съобщението към клиентите.

"През последните години запазихме стойността на таксата на 1%. За месец юли тя ще се промени на 8%", продължава компанията, като допълва, че таксата ще се обявява в началото на всеки месец на сайта на компанията.

Още от Капитал