Как да разработите успешен интегриран план

Проектът трябва да се подготвя с активното участие на местната общественост и всички заинтересувани групи, за да е действително полезен и да отразява техните нужди и очаквания

Shutterstock    ©  Shutterstock

Визитка

Теодора Павлова е бакалавър по международни икономически отношения в УНСС и магистър по финанси и банково дело в СУ "Св. Климент Охридски". Тя има 10-годишен опит в изготвянето и управлението на проекти в държавни институции, неправителствения и частния сектор.

Консултантската компания "Интеладвайзърс", на която тя е управител, е специализирана в подготовката и управлението на инвестиционни проекти, публично-частни партньорства, управленско консултиране и стратегическо планиране. Фирмата е изпълнила успешно над 50 договора за подготовка, изпълнение и управление на европейски проекти за български общини и държавни институции в секторите регионално развитие, води и отпадъци, трансгранично сътрудничество и стратегическо планиране.

През 2012 г. стартира разработването на т.нар. интегрирани планове за градско възстановяване и развитие (интегрирани планове) за 36 български града. Те ще бъдат основен инструмент за привличане на европейски средства за градско развитие през следващия програмен период от 2014 до 2020 г.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
1 коментар
 • Най-харесваните
 • Най-новите
 • Най-старите
 • 1
  stdmv avatar :-|
  stdmv
  • + 4

  Фактът че досега няма НИТО ЕДИН наистина интегиран план на нито една българска община е показателен. "Ядрена физика" се оказа това. Поредните празни приказки се предлагат.
  Няма кой да сложи няколкото инфраструктурни мрежи една върху друга!
  Иначе на разтягане на локуми сме световни шампиони.

  Причините: некомпетентност, поредното крадене.. ще се досетите сами.

  И пак ще се гази в същата кал, една улица ще се копае по 15 пъти през месец и кабелите ще висят от дърветата...

  Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал