Новите изисквания към млечните продукти
Защита за потребителите и производителите или въпроси с повече от един отговор


Юлиан Спасов

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.
С Наредбата за специфичните изисквания към млечните продукти се въведоха нови изисквания към тях и към имитиращите ги, които съдържат в състава си мляко, както и към изискванията към производителите и търговците на тези продукти и етикетирането им. Идеята е да се регламентира и да се ограничи използването на сухо мляко и растителни мазнини в традиционните млечни продукти и по този начин да се предостави по-голяма защита както на потребителите, така и на българските производители. Едновременно с това обаче редица въпроси и предизвикателства се поставиха пред търговците и производителите на двата типа продукти.
Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
1 коментар
За въпроси се отнасяйте към Миро Тъпото. Той ще ви разясни тънкостите на наредбите и ще ги представи като нова победа на герББ над организираната търговска престъпност (с изключение на вносителите и големите търговски вериги, разбира се).
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.