Новите изисквания към млечните продукти

Защита за потребителите и производителите или въпроси с повече от един отговор

shutterstock    ©  shutterstock

С Наредбата за специфичните изисквания към млечните продукти се въведоха нови изисквания към тях и към имитиращите ги, които съдържат в състава си мляко, както и към изискванията към производителите и търговците на тези продукти и етикетирането им. Идеята е да се регламентира и да се ограничи използването на сухо мляко и растителни мазнини в традиционните млечни продукти и по този начин да се предостави по-голяма защита както на потребителите, така и на българските производители. Едновременно с това обаче редица въпроси и предизвикателства се поставиха пред търговците и производителите на двата типа продукти.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    dekster avatar :-P
    КЛЮЧАРЪ
    • - 1
    • + 3

    За въпроси се отнасяйте към Миро Тъпото. Той ще ви разясни тънкостите на наредбите и ще ги представи като нова победа на герББ над организираната търговска престъпност (с изключение на вносителите и големите търговски вериги, разбира се).

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал