Заражда се нов пазар – на външните консултанти

През 2014 г. си поставете за цел да обърнете по-голямо внимание на поддържането и разширяването на професионалната ви мрежа от контакти

Общо 39% от работодателите в цял свят използват сайтовете на социални медии, за да намерят или за да проучат кандидатите си.

Визитка

Златина Кушкиева е директор "Услуги за развитие на човешкия капитал" в компанията Lee Hecht Harrison, която е част от Adecco Group. Тя има 13 години опит в сферата на управлението и развитието на човешките ресурси. Преди да се присъедини към "Адеко България", е била почти 5 години мениджър управленско консултиране в международна консултантска компания. Има близо 8 години опит като мениджър човешки ресурси за международни компании от сферата на бързооборотните стоки, петрол и петролни продукти, фармацевтични продукти, включително и регионален мениджър човешки ресурси за 8 държави от Източна Европа.

Всяка година има нещо, с което остава в историята, включително и в историята на сектора на управлението на човешките ресурси. 2013 г. беше годината на организационно реструктуриране, изграждане на работодателска марка, привличането и задържането на таланти, множество проекти за осъществяване на по-добра връзка между образованието и бизнеса, използване на технологии в управлението на човешките ресурси. И макар и да сме само в началото на 2014 г., още отсега могат да се очертаят няколко основни тенденции. Това ще е годината, в която компаниите ще разчитат все повече на външни специалисти, които да работят по изпълнението на конкретен проект. Това ще е годината, в която все повече фирми ще се замислят дали наистина е важно образованието на кандидатите им, или по-скоро техният опит, умения, личностни характеристики. Това ще е и годината, в която все повече хора е добре да се замислят какво могат да направят, за да са по-гъвкави и адаптивни към постоянно променящите се изисквания на пазара на труда.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Още от Капитал