Как да направим програмата за бизнеса по-ефективна

Новата структура е добра, но все още някои от целите трябва да бъдат по-реалистични

Проектът за газова връзка България - Сърбия трябва да бъде отделен от програмата за бизнеса и да има ясен бюджет, за да не се окаже, че ще бъде поставен под въпрос приносът за подобряване на енергийната ефективност.
Теодора Овчарова
е изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на "Елана Инвестмънт". Тя е консултант с 14-годишен опит в предприсъединителни и оперативни програми на ЕС. Участва в изготвянето на становища за повишаване на ефективността на изпълнение на ОП "Конкурентоспособност, ПРСР, ОПРР, ОПОС като член на работни групи в БАКЕП, както и в работната група по предложения за ОП "Иновации и конкурентоспособност". Член е на Тематична работна група за разработване на Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г. Член е на Инвестиционния комитет на "Регионален фонд за градско развитие" АД, с финансиране по инициативата JESSICA.

Теодора Овчарова се присъединява към "Елана Инвестмънт" през 2000 г. като финансов аналитик. През 2001 г. е назначена за мениджър проекти и ръководител отдел "Сливания и придобивания". В периода 2006-2007 г. работи като мениджър "Бизнес развитие" на "Елана Холдинг". От 2007 г. отново е в екипа на "Елана Инвестмънт", вече като ръководител отдел "Европейски програми", а от 2009 г. като член на Съвета на директорите. От май 2012 г. е изпълнителен директор на компанията и член на Съвета на директорите.


Теодора Овчарова е участвала като консултант и ръководител екипи по проекти по ОП "Конкурентоспособност", ОП "Околна среда", Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013 г., ФАР и САПАРД. Изготвяла е програми за преструктуриране, сливания и придобивания, включително е участвала във финансовото структуриране на Фонд "Енергийна ефективност и възобновяеми източници".


Завършила е магистратура по "Финанси" от УНСС.

Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал