Новият брой: Накъде след вота
Close

"Козле" – бутиков бизнес по семейна рецепта

   ©  Надежда Чипева

"Ние сме малки, но независими, доколкото можем, и произвежданото сирене не е много, но за сметка на това качествено", казва с широка усмивка на лице Иван Мутафчиев. И днес, когато пада първият сняг, той е със своята съпруга, за да нагледат 240-те кози във фермата си близо до град Банско. Работата в нея е само част от всекидневните им задължения - по-късно те ще отидат до своята мандра в град Разлог и ще подготвят нова партида от продуктите си за превоз към столицата. Двамата заедно със сина Георги са пример за вярата ни, че всяко положено усилие може да се възнагради, когато се трудиш качествено, за да кажеш накрая: "Трябва да има новатори, трябва да има оптимисти, които да дърпат. Опитваме се да покажем, че може да стане." Това е веруюто на собствениците на "Козле" - сертифицираната биоферма и мандра за производство на биопродукти от козе мляко.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар