Няколко интересни статии

Този път правим почивка от гостуващите автори в рубриката и разнообразяваме с няколко интересни материала.

Ако мислите, че само обществените поръчки в България са съмнителни, вижте този информационен сайт на британското правителство. Той струва над 40 млн. евро, твърди британският журналист Питър Мур.

Бизнесът с бюлетините по електронната поща може да не се появява често в медиите, но е един от най-бързо развиващите се. HARO (Help A Reporter Out) например започва като група във Facebook, но прераства в сайт, където репортери обменят информация с техни източници от цял свят. Преди дни софтуерната компания Vocus придоби HARO за осемцифрена сума. Ето списък с най-обещаващите компании в сектора на email бюлетините.

Как да изберем между мобилно приложение и мобилна версия на уебсайт?

57% от приложенията за Android са безплатни срещу 28% за iOS, твърди проучване на Distimo. Повече от половината платен мобилен софтуер в Android Market, App Store, App Catalog на Palm и Ovi Store на Nokia струва под $2.

LG ще продава таблет с Android в последното тримесечие на 2010 г.

Данни от Vision Mobile сочат, че програмистите пишат софтуер за средно 2.8 мобилни платформи. В доклада, спонсориран от Telefonica, пише още, че пазарният дял влияе най-много върху техния избор на платформа.

Какво се изисква, за да попаднеш в класацията на 100-те най-посещавани уебсайтове?

Принс обяви интернет за "мъртъв" и дори спря своя официален уебсайт.

Още от Капитал