Петъчен PR
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Петъчен PR

Петъчен PR

Борислав Кандов
4785 прочитания

Първо да питам някой от колегите, ако чете това - дали Наско е разказвал с някой от вас за "Стъклен свят"? Защото в съобщението, което изпрати в неделя пише, че е... Този израз е един от най-досадните в неговите съобщения и често е бил основната причина да му осигурим място в рубриката.

ТЕДИ ВЕЛИНОВА СЪС СТЪКЛЕНА ПРИЧЕСКА

Стъклена чаша украси косите на манекенката по време на изложението на Стъклен свят в НДК

„Идеята за нестандартната прическа дойде много спонтанно. Обсъждахме чашите на Стъклен свят с Диди Зидарова от Nail Bar, собственост на актрисата Деси Зидарова и се досетихме, че никой никога не е вграждал чаша в коса”, разказа пред медиите PR-ът на събитието Наско Лазаров.

Интересното коафьорско решение се родило докато организаторите се удивлявали на способността на кристалните чаши на Стъклен свят да не се чупят. Причината за това е, че те са обогатени с магнезий, който заздравява стъклото и му придава здравина и издръжливост.

На изложението на Стъклен свят организаторите бяха подготвили и други изненади, сред които топбарманът на клуб EASY Евгени Иванов пък забърка димящ коктейл в чаша с вместимост 10 литра.

Медийният консултант на събитието Наско Лазаров не спря нито за миг да посреща и целува красиви дами.

Сред гостите бяха забелязани манекенката Боряна Шехтова, ТВ асистентката от „Сделка или не” Жасмина, Венцислав Мартинов – Шкумбата, момичето на времето на НТВ Деси Банова и Мисис България Яна Маринова, придружена от продуцента на предаването „Елегантно” по TV7 – Даниела Наумова и актьорът Асен Блатечки.


Във вторник дойде новината, че Петър Пунчев напуска "Радио FM+". Съобщението дойде от вътрешния отдел на компанията с имейл с общ размер седем мегабайта. За съжаление не мога да ви пусна оригиналния текст, но той бе впечатляващ: първата половина в тъмносин, болднат Arial на 16 точки, втората - по-светло синя Tahoma на 18 точки. Явно различните шрифтове са използвани, за да не би някой да се обърка - първата част включва официалното съобщение от компанията, а втората е лично обръщение от Пунчев.

Впечатляващо е и решението основната новина (напускането на Пунчев) да бъде съобщена чак в средата на петия абзац:

„Emmis International”, мажоритарен акционер на „РадиоFM+ ”АД, определи днес г-жа Елена Кискинова за президент и Изпълнителен директор на РадиоFM+ . Решението влиза в сила незабавно.

Константин Тилев остава Вицепрезидент на Компанията. „Emmis International”е оператор с водещи радиостанции в четири европейски страни, сред които Словакия, Унгария и Белгия. През ноември 2005 г. „Emmis”придоби мажоритарния дял в Радио FM+, а неотдавна и в радио “Плевен Плюс” АД (Радио Фреш!).
За мен е чест да поема отговорния пост - Президент на Радио FM+!, каза г-жа Елена Кискинова. Гордея се с достиженията на Радио FM+, и вярвам, че натрупаният опит през изминалите 15 години е добра и сигурна основа за бъдещи успехи! С професионалната подкрепа на Еммис Интернешънъл пред нас се откриват нови перспективи за растеж и развитие. Амбицията ни е да запазим лидерската си позиция на радиопазара в България.” Елена Кискинова работи в екипа на RадиоFM+ от 12години насам като Търговски Директор и член на Съвета на директорите. Досегашният президент и генерален директор, г-н Петър Пунчев обяви решението си да се оттегли, за да се установи при семейството си в Киев, Украйна, и да се посвети на други бизнес начинания там. Съжаляваме, че губим динамична личност като Петър, но проявяваме пълно разбиране към желанието му да отдели цялото си време на семейството. Екипът на Радио FM+ обединява големи професионалисти и ние сме напълно убедени, че радиото ще продължи да жъне същите успехи и под ръководството на г-жа Кискинова” . Това заяви Пол Фидик, Президент на „EmmisInternational”.

Някои мечтаят за своите 15 минути слава, аз имах своите 15 години в Радио FM+. Дадох всичко от себе си, имам го и ще го имам за свое трето дете. Оставям го в добро здраве и в добри ръце”, каза Петър Пунчев.

Радио FM+ бе основано от Петър Пунчев и трима съдружници преди петнадесет години и е първото частно радио в България. През годините Радио FM+ се утвърди като лидер на конкурентния радиопазар в България. С фокус върху качествената музика и местните новини и информация, Радио FM+ поддържа висока популярност както сред слушателите, така и сред рекламодателите в България. Радио FM+ е отличавано многократно с награди в България и в международните радио-среди за значими постижения в предлаганата програма и ангажираността с инициативи в услуга на обществото. Един пример за това е годишната промоция на Радио FM+ “Убий скоростта, спаси дете”, спечелила награди както в България, така и в САЩ.

(следва обръщението на Пунчев)

Дойде времето да се събера със своето семейство. Както мнозина знаят, живея далеч от децата и Вероника вече повече от 2 години и половина,- време в което бебето се превърна в детенце, а пуберът-в госпожица...
Дойде времето "да правя за други народи" това, което правих тук довчера. От началото на март т.г. започвам работа в голяма, амбициозна международна медийна компания, която в 50-милионна Украйна разполага с 2 радиокомпании, едната от които национална - с 23 предавателя в цялата страна, другата обслужва "само" Киев, столицата с 4,5 милиона население.

Всеки в своя живот мечтае за своите 15 минути слава.

В България аз имах своите 15 години.

Още през 1992 година, с приятели и съмишленици, с огромен ентусиазъм и само с 3 000 долара начален капитал създадохме Първото частно радио - Радио FM+. За няколко години, с партньори в страната и с много упоритост, го превърнахме във водеща национална радиоверига.

Инвестирахме предвидливо в Радио "Фреш", което също скоро се утвърди като успешна национална радиомарка

На непредвидимия, на моменти истеричен и срамно евтин български пазар 15 години давахме пример за просперитет, основан на професионализъм и морал в бизнеса, създадохме голяма част от водещите мениджърски кадри в българската радиоиндустрия. Още през 1991 година, заедно с радио Тангра, Веселина и Канал Ком учредихме първата българска независима радиоасоциация - ABBRO, работихме безрезервно за авторитета и просперитета на българския радиобизнес.

Тези наши постижения бяха закрепени с признанията на най-голямата, световна радиоасоциация - NAB, с лична морална награда от Принц Чарлз, и с една дузина международни и български награди, сред които - на два пъти - със званието Радио на Годината.

Имаме с какво да се гордеем. Имаме какво да пазим.Вярвам, че Елена Кискинова, Константин Тилев, партньорите от Еммис Груп- всички , с които създадохме и извисихме Радио FM+ - тази най-горда радиоидея в България, ще я опазят и развиват още по-успешно!

Днес благодаря дълбоко и искрено на всички, -

в Радио FM+ Груп и в другите радиостанции, в ABBRO и в Българския форум на бизнеслидерите, благодаря също на рекламистите и социолозите, колегите от другите медии, с които достойно и честно работихме за развитието на свободното слово в България. Благодаря, за партньорството и търпението,с които са приемали на моменти нелекия ми характер.

Животът е кратък и, уви, невинаги е песен.

През последните 15 години ние заедно му дадохме, а и взехме от него най-доброто.

С пожелания за лични и професионални успехи и неизменно добро здраве и през идните десетилетия

ПЕТЪР ПУНЧЕВ

София, февруари 2007


Следва една от най-големите простотии, които сме чели напоследък. Някаква бургаска PR агенция, която обаче се казва Image Advertising преди време изпрати съобщение, че щяла да бъде PR агенция на осъдените медицински сестри в Либия. "Всякакви луди", казахме се ние и решихме, че всичко ще свърши дотам. Но не би. В четвъртък получихме още едно - агенцията, видите ли, щяла да изпрати на сестрите, българския и палестинския лекар мартеници. Жестоко! Вече е късно да им пратят картички за Св. Валентин, но за букет за 8 март и великденски яйца все още има време... Грозно и пошло е да се извличат дивиденти от ситуации като тази с медицинските сестри.

Мартеници за медиците в Либия

Image Advertising изпраща мартенички на нашите сестри в Либия

Уникалният символ на България отлита и за ООН

Медицинските ни сестри, доктор Здравко Георгиев и палестинският лекар Ашраф ще получат за 1 март, Денят на баба Марта, оригинални български мартеници като специален дар от PR агенция Image Advertising. Мартеничките ще стигнат до нашите медици посредством техните близки и роднини. С този жест на внимание към задържаните, служителите на агенцията не само изпращат своите най- сърдечни пожелания за здраве и благополучие. Чрез този най- чист български обичай те се надяват да вдъхнат на медиците повече кураж и още по- силен дух, увереност и надежда за справедлив изход от процеса в Либия.

Уникалният символ на България ще отлети и за ООН. От PR агенцията са подготвили мартеници и за служителите в „Общности на нациите за мир”, организацията към ООН, която се зае със спешното освобождаване на осъдените сестри. Предвидена е и мартеничка за ревера на адвокат Жилбер Колар, шеф на правната комисия в „Общности на нациите за мир”, която се занимава пряко със задачата, медиците да бъдат освободени час по- скоро.

Новината за намесата на ООН в процеса в Либия бе оповестена на 9 февруари от PR агенция Image Advertising. По нейно искане Международната организация „Общности на нациите за мир” към ООН предложи спешна помощ и подкрепа на най-високо политическо ниво за освобождаването на българските медицински сестри. За спасяването на медиците в „Общности на нациите за мир” работи 24 членна правна комиция, състояща се от 12 адвокати и 12 магистрати. Президент на правната комисия е г-н Жилбер Колар, адвокат с блестящо международно реноме, работил по много казуси със значение в геополитиката. Последният от тях е защитата и запазването на спортните права на френския футболист Зинедин Зидан след емоционалната му проява на финала на световното първенство по футбол в Германия.


Толкова. Приятен уикенд.

Първо да питам някой от колегите, ако чете това - дали Наско е разказвал с някой от вас за "Стъклен свят"? Защото в съобщението, което изпрати в неделя пише, че е... Този израз е един от най-досадните в неговите съобщения и често е бил основната причина да му осигурим място в рубриката.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

18 коментара
 • 1
  Avatar :-|
  Лора

  Предлагам да върнем жеста на бургаската PR агенция Image Advertising, като им изпратим добре опакована, фина, гофрирана тоалетна хартия, в случай че им текне някоя нова идея по PR- канализацията. Ролките "ще стигнат до Бургас посредством техните близки и роднини".Този жест на внимание, би трябвало да бъде оценен от служителите на агенцията като" най- сърдечни пожелания за здраве и благополучие".

 • 2
  Avatar :-|
  C.M.

  баш майку ли им je..., фашистичку да им je....

 • 3
  mitakka avatar :-|
  mitakka

  Венцислав Мартинов – Шкумбата???Доколкото си спомням беше Димитър Туджаров - Шкумбата.Та за кой от двамата народни комици става въпрос?

 • 4
  Avatar :-|
  Кучкар

  За Венци Мартинов става думата, но авторът на прессъобщението бърка двата щата!)
  Сефте комендантски!

 • 5
  Avatar :-@
  Maria

  Жалко е когато от завист опорочавате и най-добрата инициатива с вашите комплекси. Вместо да се обединим като българи, ние се оплюваме за всичко. И ако тази ПР агенция, която не знайно защо "обаче", както пише Кандов, се казва Имидж Едвъртайзинг , се е сетила да изпрати мартеници на сестрите, тъй като в Либия мартеници няма, защо трябва да ги обиждаме. Бил ли сте в затвор, Господин Кандов....И получавал ли сте цигари Там? Жалко за журналистиката в България!

 • 6
  Avatar :-|
  Борислав Кандов

  Мария, за щастие не съм бил и нямам намерение да бъда.
  Нямам нищо против благотворителните дейности на всякакви компании, имам против, когато по такъв безочлив начин ги използват за реклама.

 • 7
  Avatar :-@
  metrofuzz

  "Медийният консултант на събитието Наско Лазаров не спря нито за миг да посреща и целува красиви дами."
  Въх, уби ма!

 • 8
  Avatar :-|
  az

  burzo daite kofa voda da spasim metrofuzz!!!
  Burzo kazah!

 • 9
  Avatar :-|
  Pozdravlenia za Lazarov

  Идеята за нестандартната прическа дойде много спонтанно. Обсъждахме чашите на Стъклен свят с Диди Зидарова от Nail Bar, собственост на актрисата Деси Зидарова и се досетихме, че никой никога не е вграждал чаша в коса”, разказа пред медиите PR-ът на събитието Наско Лазаров.
  Ideiata e nestandartna i dokolkoto znam dost jurnalisti sa zahapali i dosta publikacii imashe v presata.
  kakvo mu triabva na Lazarov oshte?
  Edin ESCAPE / Moje bi?

 • 10
  Avatar :-|
  Mimeto

  Tova momche kak ne se umori ei!
  Evala, shapka mu svaliam! Kefi me? Daite mi negovi koordinati, kolegi!!!

  i.v@abv.bg


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK