Заблудата КАТ

Уважаема редакция,

Прочетох с голям интерес статиите посветени на "войната по пътищата" и съм напълно съгласен, че тя няма да се реши с увеличаване на санкциите. Много съм учуден, обаче, че след като сте публикували таблицата с данните за причините за катастрофите, не сте направили очевадните изводи за истинските причини за трагичната ситуация.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


116 коментара
 • 1
  Avatar :-|
  +

  Браво! Подкрепям! Време е да се очовечи шофирането в тази бананова република! КАТ са наистина най-голяма причина за БЕЗУМИЯТА по пътищата на държавата ни.

 • 2
  Avatar :-|
  gruio

  Много правилно си го казал колега! Бравос

 • 3
  Avatar :-|
  Sylvia
  • -16
  • +264

  Прекрасна изчерпателна статия. Бих искала да добавя само, две неща които биха могли да бъдат написани в отделни статии, но това може никога да не стане:
  1. Ходих на фитнес в 'дъ джим'. Преди около 3-4 месеца нацвъкаха знаци за еднопосочни улици в целия квартал. Когато ги видях за първи път си казах 'Браво! Инфраструктурата се подобрява.' После се опитах да ги спазя всичките до един - като поощрение за някаква свършена работа.
  Не успях да стигна до дъ джим.
  Въртях се, пухтях, карах бавно дебнейки неоткрити преки и накрая се изнервих, разпсувах и направих нарушение, като отчаяно се метнах в улица, от която имах пряка видимост до сградата, но не и пряк достъп.
  Каква беше изненадата ми, че скрити зад храстите бяха 2-ма катаджии...Явно проблемът за мишия капан не беше случаен (прекалена мнителност?) или не бях единствената отчаяна шофьорка този ден..
  Спряха ме естествено, но ме хванаха в неподходящо настроение. Документите са ми изрядни - не съм глобявана от почти 2 години, макар че карам често и си знам правата. Обясних им аргументирано, че с тези знаци са направили лабиринт за опитни мишки, не регулиране на квартала и ги поканих да ме следват докато търсим законен път към дъ джим. Отказаха. Казах им, че съм журналист (пълна лъжа)и че ако ме глобят, ще обжалвам и ще пиша навсякъде докато лично началниците им дойдат в къщи да ме молят да спра. Върнаха ми документите и ми казаха с насрани усмивки, че няма да ме глобят, защото не глобявали хубави момичета като мен. Казах им, че са мерзавци на което те не противоречаха и се качих в колата. Оттогава не съм стъпвала във фитнеса, в квартала.. отщя ми се.
  2. В пристъп на гражданско съзнание реших да снимам всички полицейски коли, които нарушават правилата - карат в насрещното, минават на червено, влизат в паркове и спират на забранени места. За 2 часа в София направих 4 снимки, от които ако аз бях шеф на полицията щеше да има 8 уволнения. После се отказах. Стана ми тъжно и болно, че престъпността сред кат и полицията е норма..
  Тази статия бих искала аз да съм я писала, защото имах доброто намерене..радвам се обаче, че някой друг е изгубил търпение и я е написал със същите мисли и думи.
  Поне двама сме.

 • 4
  boplam avatar :-|
  boplam

  Браво! Подрепям написаното!

 • 5
  Avatar :-|
  Т.А. Едисон

  КАТ-аджиите са просто едни мутри, облечени във власт от държавата. И използват служебното си положение точно като мутри - нагло и безцеремонно. А ще ме извиняват гражданите на София, ама колко от тях са поискали сметка от полицай на улицата, защо не си върши работата? Ние сме тези които трябва да изискват и то постоянно!
  От ТОЗИ КАТ нямаме нужда. Необходим е друг, работещ орган, който да бъде арбитър на пътя. Много пъти съм искал да извикам КАТ за да разкарат неправилно паркиралите В КРЪСТОВИЩЕТО на "Сливница" и "К. Величков", но то са едни обяснения, как нищо не зависи от тях, то общината, то Господ...
  Има някои простички неща, които ако се направят ще се облекчи движението в София. И си ги знаем, ама все от чужбина ни трябват експерти. А като ни ги кажат отново и те - пак нищо не се прави. Аман! Искам национален телефон за оплаквания от КАТ!

 • 6
  Avatar :-|
  kosio

  Много точно и вярно!

 • 7
  zen avatar :-|
  zen69

  Браво! Харесват ми духа и идеите на писмото, сигурен съм, че за да се оправят "нещата" в България трябва да се почне от някъде, защо не от КАТ?

 • 8
  Avatar :-|
  Anton K

  Отлично! Може би пропуснах, но не видях никаде превишена скорост. Това, вярвам също, е голям проблем. Не съм съгласен, че инфраструктурата е единствния проблем. Има много самонадейни хора които карат без да имат страх за живота си или от глобите (за почерпка) които КАТ налага.

 • 9
  Avatar :-|
  Painkiller

  Някой да е чул за ограничение по аутобана в Германия?А да е видял или чул някога немска кука да седи на пътя и да размахва палка придавайки си авторитет? Не просто защото няма нужда.
  Всичко е в културата на гражданите т.е. на шофьорите. А културата се гради от ранна детска възраст. Катаджиите не са виновни - и ние (шофьорите) и те ( куките) сме продукт на една и съща система. Просто е редно цялата ценностна система на българите да претърпи промяна.

 • 10
  Avatar :-|
  от друга планета

  За пренатовареното движение да се направи едно нещо, което реши проблема на по-големи градове..
  Да се направят т.н. "пръстени" с автоматично заплащане ако влизаш или излизаш от центъра - пример Сингапур -5-степенен, Дубай- 2-степенен, Японски мегаполиси...
  Парите да отиват директно в джоба на Вътрешния министър...е може част от тях за детски градини...!!


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал