Сидеров е получил специално отношение от районния прокурор на Варна

Поискахме, но не получихме среща с прокурор Гетова, защото не било въпрос на живот и смърт

СЪДЕБНА ПАЛАТА ТЕМИДА
СЪДЕБНА ПАЛАТА ТЕМИДА    ©  Анелия Николова
СЪДЕБНА ПАЛАТА ТЕМИДА
СЪДЕБНА ПАЛАТА ТЕМИДА    ©  Анелия Николова

Районният прокурор на Варна Цветанка Гетова е имала специално отношение към разследвания от същата прокуратура Волен Сидеров. Тя е приела лидера на "Атака" извън приемния си ден. Вчера, говорителят на главния прокурор Сотир Цацаров Румяна Арнаудова обясни, че тази практика е рутинна, защото прокуратурата е  отворена институция.

Следвайки думите на говорителя на главния прокурор, днес журналистът Спас Спасов се опита да се срещне с прокурор Гетова, но за разлика от Волен Сидеров, срещата не ни беше позволена.

"На какво основание искате да се срещнете точно днес с прокурор Гетова," попита техническият й секретар. "По принцип районният прокурор има приемни дни един път в месеца – всяка втора сряда от 10 до 12 ч. след записване при административния секретар," обясни секретарката на Гетова.

След направено уточнение, че не искаме да чакаме приемния ден на районния прокурор и настояваме да се срещнем с нея днес като граждани, за да разговаряме по досъдебно производство, върху което работи Варненската районна прокуратура, секретарката на Цветанка Гетова отговори: "Няма как да се случат, господине, нещата! Ако не търпят отлагане, можете да докладвате на дежурния прокурор. На такъв пост хората са страшно ангажирани и не можете да се срещнете с г-жа Гетова, освен в тези дни, които са упоменати в сайта на ВРП. Ако искате да разговаряте с нея във връзка с някакво досъдебно производство, трябва да кажете и това, когато се записвате, за да може тя да се запознае с материалите по делото. Не става дума за въпрос на живот и смърт, нали?".

От реакцията на секретарката можем да предположим, че явно при Волен Сидеров нещата са били на живот и смърт, защото той е бил приет не в приемния ден и без предварително записване.

"Депутатът е гражданин като всеки от нас," коментира днес главният прокурор Сотир Цацаров по повод поведението на Сидеров. Явно, не е като всеки от нас.

Притеснителното в случая е, че именно ръководената от Цветанка Гетова институция е наблюдавала първоначалните процесуално-следствени действия по разследването. При положение, че тя е готова да приеме разследвания лидер на "Атака" в кабинета си извън правилата, няма абсолютно никакви гаранции, че тези действия са извършени по начин, който да гарантира обективно и независимо разследване.

Close
Бюлетин
Бюлетин

Легал Компас

Научавайте най-важното от правния свят и съдебната система всяка седмица на мейла си


12 коментара
 • 1
  klimentm avatar :-|
  klimentm

  Както се казва коментарите са напълно излишни.

 • 2
  elviejo avatar :-|
  elviejo

  "Притеснителното в случая е, че именно ръководената от Цветанка Гетова институция е наблюдавала първоначалните процесуално-следствени действия по разследването. При положение, че тя е готова да приеме разследвания лидер на "Атака" в кабинета си извън правилата, няма абсолютно никакви гаранции, че тези действия са извършени по начин, който да гарантира обективно и независимо разследване."

  Не само няма абсолютно никакви гаранции, че тези действия са извършени по начин, който да гарантира обективно и независимо разследване, но има пълна гаранция, че няма обективно разследване, защото при досъдебно производство не се дава никаква информация и не се коментира, а в случая медиите се нахвърлиха върху Волен Сидеров и го осъдиха предварително, типичен Народен съд, модел 09.09 1944 год.

 • 3
  kaschei avatar :-|
  Kaschei Bezsmertni

  Сидеров получава специално отношение от българската прокуратура от самото си появяване в Народното събрание.Скандалното подписване на договори за поръчителство на търговски дружества,регистрирани на Сейшелите,които лъснаха,че са подписвали бивши депутати(а и настоящи) на Атака,очевидно високия ,дори за депутат,стандарт на живот,който води този народен трибун заедно с неговите пазванти и метреси,не произвеоха каквито и да са реакции нито от страна на прокуратурата,нито от НАП ,ДАНС и т.н..Чудя се ,ако лъсне,че в Израел депутати от Кнесата са пописвали договори и са се поставили в зависимост от търговско дружество с неизвестен собственик ,какво ли би се случило с тях.....И това ще е чудо за 3 дни и ще бъде използвано от БСП и ДПС да държат пуделчето си на къс повод на каишка,в случай ,че го заболи златния пръст и откаже да натиска бутончетата !!!!!

 • 4
  tsvetko_51 avatar :-|
  tsvetko_51

  Има едно нещо, което никак, ама никак не бива да забравяме.
  Това че Станишевци, Местановци, за свой личен и партиен интерес генерират и осигуряват специално отношение към Сидеров, Атака, Бареков и други подобни е безспорно вярно. Но това не бива да отклони по никакъв начин нашето внимание от факта, че ние, гласувалите и негласувалите, с нашата странна, невнимателна и дори несериозна позиция на 12.05.2013, дадохме в ръцете на гореизброените възможността да си разиграват коня и да гледаме наглите им физиономии от екрана, убеждаващи ни, че всичко ще стане по закон, Цацаров ей сега, аха-аха и ще приложи правосъдие и т.н.
  Надявам се и вярвам, че ще се справим с тях, в смисъл да ги изгоним, но трябва да имаме (вече) една сериозна обица, която да ни напомня като дойде време за избори.

 • 5
  jorosrabskia avatar :-|
  jorosrabskia

  Това разследване май ще се окаже пълна пародия

 • 6
  huku avatar :-(
  Huku

  До коментар [#4] от "tsvetko_51":

  Ако за всеки такъв случай си слагахме по "една сериозна обица", и магарешки уши нямаше да ни стигнат.

 • 7
  bogry avatar :-|
  BoGry

  До коментар [#2] от "elviejo":
  [quote#2:"elviejo"]медиите се нахвърлиха върху Волен Сидеров и го осъдиха предварително, типичен Народен съд, модел 09.09 1944 год. [/quote]
  Ами не съм чул и Волния, като трети парламент депутат и лидер на патриотична партия, да е осъдил или изказал негативно мнение срещу Народния съд! Така че няма лошо! По презумпция!

 • 8
  bogry avatar :-|
  BoGry

  До коментар [#4] от "tsvetko_51":
  Ама как сте забили всяка дума на мястото си - направо ви завиждам!
  [quote#4:"tsvetko_51"]Но това не бива да отклони по никакъв начин нашето внимание от факта, че ние, гласувалите и негласувалите, с нашата странна, невнимателна и дори несериозна позиция на 12.05.2013, дадохме в ръцете на гореизброените възможността да си разиграват коня и да гледаме наглите им физиономии от екрана, убеждаващи ни, че всичко ще стане по закон, Цацаров ей сега, аха-аха и ще приложи правосъдие и т.н. [/quote]
  Сега ме е яд, че не съм го казал аз по този начин! Благородно, разбира се! Супер!

 • 9
  elviejo avatar :-|
  elviejo

  До коментар [#7] от "BoGry": Напротив, много пъти Волен Сидеров се е изказвал за съдебната ни система, и за сегашната и за комунистическата (за мене тя е една и съща) и даже негово е предложението магистратите да бъдат избираеми, само тогава ще бъдат по-малко политически зависими.


 • 10
  bogry avatar :-|
  BoGry

  До коментар [#9] от "elviejo":
  [quote#9:"elviejo"]много пъти Волен Сидеров се е изказвал за съдебната ни система, и за сегашната и за комунистическата[/quote]
  Той се е изказвал, но какво е казвал! Защото, ако има някой, който да се е възползвал най-добре от състоянието на съдебната ни система, то това е той! Затова е Волния! Но той и от състоянието на политическата ни система се е възползвал най-добре, така че няма как да не му го признаем! Кой от покойното СДС е отсядал в "Сен Жорж"?
  А колкото до комунистическата съдебна система - малее, свинете в Белене още щяха да се оригват на него!


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал