Смъртоносната акция в Лясковец завърши с погром за правосъдието

Как бе симулиран "справедлив процес" в реанимацията

На 14 март няколко телевизионни камери отразяват получилата трагична известност акция на МВР по обезвреждането на барикадиралия се в дома си в Лясковец Петко Петков. Точно десет дни по-късно камерите отново ще заснемат поредния епизод около Петков, чието име в новинарските заглавия е заместено със "стрелеца от Лясковец", "психопатът", "лудият". Този път телевизионните екипи ще снимат как обградена от служители на "Съдебна охрана" носилката, на която лежи Петков напуска болницата във Велико Търново, за да бъде транспортиран обвиняемият за убийството на полицая от СОБТ Емил Шарков в затворническа болница (по нареждане на прокуратурата). Микрофоните са долепени до главата на мъжа, който е в безпомощно състояние, а кратка справка в новинарския поток показва, че от тази срамна гледка медиите създават заглавия от типа: "Стрелецът от Лясковец проговори". Веднага следва и развръзката – "Не, няма какво да кажа", "проговаря" Петков, цитиран от "24 часа".

Извън въпросите за журналистическата етика и причините за провала на акцията, превърнати в политическо надцакване дали сегашните или предишните ръководители на МВР са по-виновни за смъртта на един полицай и за още трима ранени, остана неосветена от медиите зона. В интервала между акцията по задържането на Петков и заснетото напускане на болницата във Велико Търново мъжът е задържан под стража. Наложена му е най-тежката мярка за неотклонение, предвидена в процесуалния закон, която се прилага, когато има опасност обвиненият за престъпление, наказуемо с лишаване от свобода, да избяга или да извърши престъпление. Това събитие не предизвика журналистически интерес, въпреки че осветлява същите симптоми на тежкия проблем, който стои в основата на трагичния случай "Лясковец" – общественото равнодушие и бездушието на държавните органи.

На 14 март Петков ранява трима души от СОБТ и прострелва смъртоносно колегата им Емил Шарков. Часове след това мъжът е обезвреден – прострелян е с три куршума и е закаран в областната болница "д-р Ст. Черкезов", където претърпява тежка коремна операция – изваден е левият му бъбрек и част от червата. На 16 март прокуратурата повдига обвинение на мъжа за опит за убийство и за умишленото убийство на служителя на СОБТ Емил Шарков. Ден по-късно в реанимацията на болницата, където лежи Петков на системи, влиза окръжният съдия Янка Павлова, наблюдаващият прокурор по делото Цветан Маринов и секретар – протоколист. В реанимацията на болницата, където по правило не се допускат дори и роднини на пациентите, влизат и служители на съдебна охрана, говорителят на окръжната прокуратура Катерина Лещакова и служебният защитник на Петков – Димитър Димитров. Всички те обуват калцуни и обичат сини болнични престилки преди да бъдат допуснати до отделението, където според съобщение на Окръжния съд Велико Търново "заради влошеното здравословно състояние" на мъжа, ще бъде проведено делото по искането на прокуратурата за задържане под стража.

Не само според минималните стандарти на правото на защита съгласно Европейската конвенция за основните човешки права, но и според изискванията за минимална човещина, няма как да се иска от човек в реанимация да участва в съдебно заседание. Съдът, прокурорът, адвокатът, пациентът, охраната и лекарите, допуснали "нахлуването" в неприкосновеното за външни лица болнично място, са участвали в нещо, което както и да го наричат помежду си, на практика не е съдебно заседание. А още по-малко някой може да има илюзията, че същият опериран може да упражнява каквото и да било право на защита. Въпросът е сведен до физическо оцеляване, не може да става и дума за интелектуално усилие за изграждане на защитна позиция, нали? И това е така за всички, не само за Европейския съд.

Пред "Съдебни репортажи" служебният защитник на Петков Димитър Димитров разказа, че по време на цялото "изнесено" съдебно заседание обвиняемият е бил завързан за леглото с белезници и каиши. Делото продължава около 40 минути, а след това пред журналистите говорителят на окръжната прокуратура потвърждава, че на Петков е наложена най-тежката мярка за неотклонение и обяснява мотивите: "Степента на обществена опасност на извършеното деяние и степента на обществена опасност за деца. Определението не е окончателно. Подлежи на обжалване пред състав на Апелативен съд в град Велико Търново. Съдебното заседание е насрочено за 21-ви този месец. Към момента здравословното състояние на Петков не позволява той да бъде транспортиран в затворническа болница, поради което и тъй като лечението му продължава, охраната ще се осъществява в болничното заведение, където се намира в момента".

Няколко логични и гадни въпроса

Според НПК предпоставките, които съдът преценява, когато налага мярка за неотклонение, ако има обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпление, какъвто е настоящият случай, са дали може да се укрие или да извърши престъпление. Ако човек е в реанимация и неподвижен след прекарана преди ден тежка коремна операция и самата прокуратура, която иска задържането му, съобщава на медиите, че здравословното състояние на обвиняемия е такова, че не позволява той дори да бъде транспортиран до затворническата болница, защо й е трябвало на същата прокуратура да иска да бъде задържан в това състояние, което очевидно му пречи да бяга или да върши престъпления? Защо не е изчакала прокуратурата обвиняемият да излезе от реанимация, за да бъде задържан без да се налага да се създава такъв безсмислен, а същевременно толкова антихуманен прецедент? Защо съдията не се е притеснила, че влиза в реанимацията на болница, в която съдът няма място, и не само не изпълнява функциите си на гарант за човешките права, но и сама се превръща в опасност за здравето и живота на лежащия болен с белезници?

Мотивите, с които съдия Павлова задържа Петков, остават тайна. Определението на съда не е качено на сайта на Великотърновския окръжен съд и до днес. Потърсени за коментар, оттам обясниха, че в съда няма практика определенията по частните производства да се качват на интернет страницата. За да разберем какво е накарало съдия Павлова да отиде до областната болница и да проведе съдебно заседание в реанимацията на болничното заведение, "Съдебни репортажи" изпрати официална молба за достъп до определението на съда. Повече от две седмици отговор от председателя на ОС-Велико Търново Мая Маркова не беше получен – нито дали исканата информация ще ни бъде предоставена, нито аргументи за липсата на публичност на акта на съда.

Въпреки това и така, без определението, по случая могат да се направят няколко категорични извода – обвиняемият е бил лишен от право на защита и публичност на процеса. Фрапантните нарушения по делото са забелязани от Български адвокати за правата на човека (БАПЧ), които миналата седмица изпратиха писмо до Висшия съдебен съвет (ВСС) с настояване да получат информация за предприетите действия на ВСС и Инспектората по казуса.

В писмото БАПЧ уточняват, че влошеното здравословно състояние на страните е едно от основанията, които са уважителна причина за отлагане на делата, за да се гарантира адекватното осъществяване на защита. В правомощията на съда е да осигури справедлив процес на обвиняемия, което включва правото на активно участие в производството, а не "просто физическото му присъствие в помещение, на болнично легло". "Накърнено е правото на обвиняемия на публично разглеждане на неговото дело като гаранция за справедлив процес. Бил е обект на нечовешко и унизително отнасяне, забранено и от Конституцията на Република България, и от Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи (ЕКПЧ)", сочат правозащитниците.

Това, според правозащитниците, "не е и не може да бъде справедлив процес по смисъла на чл. 6 от Европейската конвенция за правата на човека и основните свободи (ЕКПЧ), който изисква на обвиняемия да бъде гарантирана реална възможност за ефективно участие в процеса".

"Притеснение буди и изнесената от служебния защитник на Петков информация, че подзащитният му е бил прикован към болничното легло с белезници на ръцете и каишки на краката. Ако тази информация е вярна, то Петко Пеков е бил обект на нечовешко и унизително отнасяне, забранено и от Конституцията на Република България, и от Европейската Конвенция за защита правата на човека. В случай, че обвиняемият е бил обездвижен по този начин по време на съдебното заседание, това е още едно самостоятелно нарушение на правото му на справедлив процес", се казва в писмото на Български адвокати за правата на човека.

В заключение адвокатите поддържат, че случилото се "представлява грубо нарушение на законовите и етични правила от страна на участвалите магистрати". Пред "Съдебни репортажи" председателят на Етичната комисия Ясен Тодоров посочи, че предстои писмото на БАПЧ да бъде разгледано в комисията на заседанието в понеделник "за да се прецени какво може да се направи". Попитан дали преди сигнала на правозащитниците съветът се е самосезирал за действията на прокуратурата и съда, Тодоров заяви, че Етичната комисия не е обсъждала казуса. В Етичния кодекс на магистратите изрично е записано, че съдията, прокурорът и следователят трябва да гарантиран справедливост за всеки от участниците в процеса, както и прозрачност на своите решения. А че казусът не би могъл да остане незабелязан от кадровия орган на съдебната власт и без напомняне е повече от ясно – в последните няколко седмици той бе във фокуса на вниманието на обществото и медиите.

Дежа вю

Три дни след делото в реанимацията съдиите от Апелативния съд във Велико Търново дават нов повод за съмнения, че действията на магистратите и от двете съдебни инстанции са резултат от криворазбрана целесъобразност, като считат, че общественото мнение ще бъде доволно, ако "лудият" от Лясковец бъде задържан жив или мъртъв. Въззивният съд потвърждава определението на долната инстанция и оставя Петко Петков в ареста. Заседанието е проведено в съдебната палата във Велико Търново, по жалба на Петков, но в негово отсъствие. Отново – състоянието му не му позволява да присъства на делото, на което е представляван от служебния защитник Димитър Димитров, който пледира за по-лека мярка за неотклонение – "домашен арест". Димитров изрично настоява съдебният състав с председател Бончо Бончев (зам.-председател на АС-Велико Търново) да нареди белезниците, с които Петков е прикован към леглото, да бъдат свалени. Категоричен е, че от тях ръцете му се подуват. Димитров обаче не настоява заседанието да се проведе, когато обвиняемият може да участва в него, нито оспорва справедливостта на първия болничен процес.

Съдия Бончо Бончев постановява, че не може да каже на лекарите как да провеждат лечението на пациента. Но пропуска една съществена подробност – белезниците не са средство за лечение и не лекарите ги поставят, а служителите на "Съдебна охрана".

В определението си съдът записва, че има предположение (б.а. това е законното понятие), че Петков е извършил тежкото престъпление, в което е обвинен, има реална опасност да се укрие или извърши престъпление, ако му бъде наложена по-лека мярка. Съдът не коментира как е възможно това, ако обвиняемият не може още да ходи.

Строгостта на съдебните състави, разглеждали мярката за неотклонение, непонятните им изводи и действия не могат да бъдат оправдани с притеснение – било от МВР, било от прокуратурата, било от настървеното обществено мнение. От съда се изисква да осигури хуманно правосъдие – това означава на първо време реанимацията да не се превръща в съдебна зала, а всички обвиняеми, дори и тези, към които трудно обществото проявява разбиране заради тежестта на престъпленията им, да получат еднакво отношение и справедлив процес, в който ги третират като хора.

Close
Бюлетин
Бюлетин

Легал Компас

Научавайте най-важното от правния свят и съдебната система всяка седмица на мейла си


31 коментара
 • 1
  event_horizon avatar :-|
  event_horizon

  Прекрасна статия, показва нагледно лицемерието и слугинажа на съдебната ни система. Дори на чеченския терорист от Бостънския маратон му дадоха да се въстанови преди да почнат да го съдят до дупка.

 • 2
  info111 avatar :-|
  info111

  Това е поредното и категорично потвърждение, че най-големите престъпници в България са в прокуратурата, съда, МВР и службите и властта!
  Как и по какви критерии много отявлени и доказани престъпници в България, вкл такива обвинени по редица тежки престъпления и босове на престъпни групи не се явяват на заседания, защото ги боли зъб или имат някакви болки, които не им позволяват да идат в съда, но не им пречат да потичкват на футболното игрище на мачлета, да се потят с тежки щанги в гимнастическия салон, или да танцуват по барове и дискотеки?
  В България е крайно време да се адресира един огромен проблем - какво правим, когато лица на високи позиции - във властта (правителство и прокуратура), магистрати - съдии и прокурори, или ръководители на служби и институции извършват очевадни престъпления и закононарушения при извършване на служебните си задължения и най-нагло и откровено лъжат?

  Конкретно - "Съдия Бончо Бончев постановява, че не може да каже на лекарите как да провеждат лечението на пациента. Но пропуска една съществена подробност – белезниците не са средство за лечение и не лекарите ги поставят, а служителите на "Съдебна охрана"."

  От тук става съвсем ясно и очевидно, че т.н. съдия Бончо Бончев не може да е съдия, защото или не познава закона (за морал да не говорим) или умишлено го погазва, поради което трябва да му се търси персонална отговорност! От това, че лъже по този откровено много тъп начин става ясно, че е извършил нарушението умишлено, без правно основание (иначе просто щеше да се позове и обоснови с него, както правят истинските магистрати и прависти!)

  Бих желал да попитам - има ли изобщо в съдебната практика - и в България, и в цивилизования свят, най-вече в ЕС друг такъв подобен случай:

  ""На 16 март прокуратурата повдига обвинение на мъжа за опит за убийство и за умишленото убийство на служителя на СОБТ Емил Шарков. Ден по-късно в реанимацията на болницата, където лежи Петков на системи, влиза окръжният съдия Янка Павлова, наблюдаващият прокурор по делото Цветан Маринов и секретар – протоколист. В реанимацията на болницата, където по правило не се допускат дори и роднини на пациентите, влизат и служители на съдебна охрана, говорителят на окръжната прокуратура Катерина Лещакова и служебният защитник на Петков – Димитър Димитров. Всички те обуват калцуни и обичат сини болнични престилки преди да бъдат допуснати до отделението, където според съобщение на Окръжния съд Велико Търново "заради влошеното здравословно състояние" на мъжа, ще бъде проведено делото по искането на прокуратурата за задържане под стража."

  Интересно е наистина да се разбере отговора на този въпрос и когато имам малко време ще се опитам да го намеря...

  Аз обаче имам още няколко въпроса. Като се има предвид, че ръководството на МВР е неадекватно - лъже, прави неверни и непрофесионални изявления, и то не за пръв път,..., например имаме оценка, че:акцията" е успех най-напред, а след това че е провал; твърдят, че операцията на баретите е провалена от двама местни полицаи, изпратени да снимат от началника им предния ден (но манипулират и лъжат, че отишли на своя глава и по своя инициатива); твърдят публично, че баретите не могли да минат през входната врата, защото ...нямали необходимото оборудване, че в планираната акция с изненада всъщност те били изненадани - от един "психично болен човек" и старата му болна майка...

  Но аз не виждам адресирани може би най-важните въпроси - ЗАЩО БАРЕТИТЕ СА ИЗПРАТЕНИ ДА АТАКУВАТ ТАЗИ КЪЩА ПО ТОЗИ НАЧИН - ТЕЖКО ВЪОРЪЖЕНИ, С МАСКИ, РАНО СУТРИНТА, ... БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ - без да предупредят, че са полиция и пр...?

  И ако някой - например "голям експерт" от МВР тръгне да пита и опонира - ама откъде знаем, че не са предупредили, бих напомнил - ами майкта на Петко го каза!
  И ако на това пък някой възрази - е да, ама ние - тоест МВР, съда, пркурартурата, работим силно по въпроса да игнорираме и омаловажим показанията й като единствен жив и здрав свидетел от нападнатите, да я вкараме в лудница и нея да я изолираме от обществеността, да напомня и едни други "свидетели" - РЪКОВОДСТВОТО НА МВР!!!
  Лично главният секретар Лазаров, а и министър Йовчев директно и в прав текст заявиха, че ... СА РАЗЧИТАЛИ НА ИЗНЕНАДАТА, и даже обясниха, че не им стигнали едни 10-15 секунди, за да изненадат Петко и старата му майка.
  Мисля, че този път поне на тези може да им се вярва в това и че няма някой от тях или хората ни да тръгне да и убеждава, че едното не изключва другото, тоест, че са разчитали на изненада в акция, в която първо предупреждават Петко че влизат да го арествуат, а после го "изенадват"!

  И така - група тежко въоръжени мъже с маски влизат С ИЗНЕНАДА - С РАЗБИВАНЕ, С ВЗЛОМ - В КЪЩАТА ВИ ПОСРЕД НОЩ ИЛИ РАНО СУТРИНТА - БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ, И ЗАПОЧВАТ ДА СТРЕЛЯТ БЕЗРАЗБОРНО, ИЗСТРЕЛВАТ ... 300 КУРШУМА В КЪЩАТА ВИ!
  Кой е престъпникът или извършва престъпление тук и защо?
  Но дори и да допуснем, че Петко е най-големият престъпник и най-опасния луд в България - ТО МАЙКА МУ КАКВА ДОКАЗАНА ВИНА ИМА, ЗА ДА Я ПОДЛАГАТ НА ТАКЪВ СТРЕС И ДА ПОСТАВЯТ ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО Й НА ПОДОБНА ОПАСНОСТ?
  Питам - ако на подобна "акция" бъдат поставени Йовчев или Лазаров в домовете им, ЗАЕДНО С МАЙКИТЕ ИМ, те как ще реагират и какво ще направят?
  Биха ли подложили майките си на подобна "акция"?

  В хода на горепосоченото - какви и чии са куршумите,намерени в тялото на убития полицай (моите най-дълбоки съболезнования) и а ранените, вкл на Петко?
  Защо и как, с какви очи и какво сърце главният секретар Лазаров се изтъпанчи над изстиващия труп на баретата си и отчете, че била ... УСПЕШНА!?!?!?!? И същевременно обясни, че били ... ПРИЯТЕЛИ???
  Вместо да се извини, да поднесе съболезнованията на семейството, да даде оставката си и да се оттегли докато приключи разследването и се разбере точно какво и защо е станали в тази огромна простотия, наречена "акцията в Лясковец"!

  Има още много въпроси, но аз бих искал да задам само още поне един - за размисъл.
  Майката на Петко разказа, че след като синът й е бил ранен й е казал, паднал на земята да извика линейка, че "кръвта му изтича"...
  И че - забележете това - след като е дошла линейката НЯКОЛКО ЧАСА ПЕТКО Е БИЛ ОСТАВЕН ДА ЛЕЖИ (не знам дали това е точно така, но задължително трябва да се разследва сериозно), защото ... НЕ БИЛО РАЗРЕШЕНО НА ДОКТОРА И МЕДИЦИНСКИЯ ПЕРСОНАЛ ДА ОКАЖАТ ПОМОЩ НА ПЕТКО И ДА ГО ОТКАРАТ!!!

  Искам само да приключа с една фраза, която много често се повтаря от всички по-големи престъпници, изправени случайно пред кривосъдието в България, както и от дузини магистрати в стремежа им да отърват престъпници, че ВСЕКИ Е НЕВИНЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО!

  С оглед на това - КАКВО ПРАВЯТ ВСИЧКИ ТЕЗИ - МВР, СЛУЖБИ, СЪД ПРОКУРАТУРА В ТОЗИ СЛУЧАЙ - ОТ "АКЦИЯТА" В ЛЯСКОВЕ, ДО ДЕН ДНЕШЕН И КАТО КАКЪВ Е ПРЕДВИДЕН КАТО ОБЕКТ НА АТАКА В ПЛАНИРАНАТА АКЦИЯ ПЕТКО - КАТО ПРЕСТЪПНИК, ЛУД,...? КАТО КАКЪВ И НА КАКВИ ЗАКОННИ, ЛЕГИТИМНИ ОСНОВАНИЯ?
  И ОТ КОГО И КОИ?

 • 3
  info111 avatar :-|
  info111

  Оше един път за "законността" и "правомеността" на абсурда, наречен власт и правораздаване в България:

  От една страна имаме един човек, който не предава оръжието си (както хиляди българи), чието разрешение е изтекло, живеещ затоворено в къжата си със старата си майка, и въвлечен от години в няккави махленски и имотни спорове. И разменени заплахи, вкл. към децата от близкото училище, от които е бил недоволен, че са правели бели евентуално. И който е с възможни, но НЕКОНСТАТИРАНИ евентуални психически отклнения. Както хиляди други българи.
  И срещу този министър Йовчев и главен секретар Лазаров изпращат спецполицаи в акция с изненада, при която се оказват те изненаданите, има убит полицай и трима ранени, а ръководството на МВР отчита акцията като успех!

  От друга страна имаме човек, депутат, КОЙТО ВЛИЗА И РАЗМАХВА ОРЪЖИЕ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ - ПИСТОЛЕТ, БУХАЛКА...
  ОБЩОЗИВЕСТНО ЛИЦЕ, КОЕТО НЕ ЗАПЛАШВА (напр. деца) А НАПАДА ХОРА ПО УЛИЦИТЕ, ЖЕНИ, ... ПОЛИЦАИ, ЧУЖДИ ГРАЖДАНИ БЕЗ ПРИЧИНА - И ТО НЕ ЕДИН ИЛИ ДВА ПЪТИ!
  Имаме друг - кмет в Галиче мисля - КОЙТО ПРЕБИВА И СЕ САМОРАЗПРАВЯ С ХОРА ОТ ГОДИНИ СИНЪТ МУ НЕ ЗАПЛАШВА, КАТО БАЙ ПЕТКО, А ДИРЕКТНО ТЕРОРИЗИРА И ПРЕБИВА ДЕЦАТА В УЧИЛИЩЕТО С МЕСЕЦИ, ГОДИНИ...
  Имаме полицейско управление (явно не едно) - в Сандански, където полицаите действат като ОПГ, и след това заличават записите от камерите, за да унищожат доказателства за издевателствата им.
  Имаме друго полицейско управление - 1-во в София, където полицаи също издевателстват над двама младежи - момче и момиче, лъжат и късат униформите си, обвинявайки младежите и ... МИНИСТЪРЪТ ГИ ЗАЩИТАВА, ЛЪЖЕЙКИ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ОТ ТРИБУНАТА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ!!!
  Примерите вече са безброй...Кой ТРЯБВА ДА и ще потърси сметка и реална наказателна отговорност на престъпниците,лъжците, мошениците, корумпираните, облечени във власт, в тоги на магистъри или полицейски униформи?

  Как се нарича такава държава? Кои са престъпниците?
  Защо прокуратурата не е адресирала тези престъпления така експедитивно, както при случая "Лясковец"?

 • 4
  iliander avatar :-|
  iliander

  Провал за Правосъдието ,което бе в Дефицит последните 25 години.

 • 5
  minas.aram avatar :-|
  Минас Бахдасарян

  До коментар [#2] от "info111":

  Въпросите са много и конкретни. Едва ли някой от тези, които визираш ще ги прочете и още по-малко ще ти даде смислен фактологически аргументиран отговор. Дори и да допусна, че би ги адресирал до официалните институции, ще получиш/им някакъв удовлетворителен отговор.
  Това са толкова нагли люде, че едва ли има нормална квалификация, достатъчно стряскаща, която да ги накарат да бъдат ЧОВЕЦИ!
  Иначе много +++++++++++++++

 • 6
  info111 avatar :-|
  info111

  След разкриването на погрома на МВР и службите, сега сме свидетели и на погрома и на съдебната система...
  Красноречива и категорична демонтрация кой и как проваля България!

 • 7
  aucun avatar :-(
  v_vendeta

  Скоро четохме как Осло и цяла Норвегия са се отнесли към Брайвик - доказан предумишлен убиец на 77-ма. Петков е извършил непредумишлено убийство при самоотбрана (не, че оправдавам действията му), но това да бъдеш съден в реанимация е ужасен примитив и слугинаж. Всеки способен адвокат САМО ЗАРАДИ ТОВА е способен да разконтри бъдещи искове и обвинения. Докога данъкоплатците ще губят дела в Страсбург, поради калпави институции?
  Срам.

 • 8
  kalliman avatar :-|
  kalliman

  Абе тия нашите "спец. Части", никога ли не са играли counter strike? Или някоя от многото симулации където "добрите" трябва да изкарат "лошите" от някой бункер? Ами влиза ли се толкова леймърски на кашон?

  Сега Петко може да се оправдае, защото човека съвсем законно се е отбранявал от някви си дето са се опитвали да му превземат базата. На всичкото отгоре може и да съди държавата за нанесени телесни повреди !!!

 • 9
  igla avatar :-|
  Непукистка

  До коментар [#7] от "v_vendeta":

  Не е само това. Кой и на какво основание нареди задържането на майката на Петков за няколко денонощия? Защо ченгето Кеворкян я квалифицира като "лудата баба", след като жената казва това, на което е станала свидетел? От показаното по телевизиите се видя, че са правили доста нескопосани опити да разбият металната врата, а чак след това са чупили прозорци, за да влязат в жилището. Излиза, че полицаите първо са разбудили обвиняемия, дали са му време да прибере майка си, да зареди оръжието, а после са му кацнали на мушката. Виновен е и наблюдаващия прокурор, защото без негова заповед такава полицейска операция не може да бъде проведена. Да сте чули да му е наложено наказание, или и Цацаров трябва да бъде с ненакърнена репутация... на всяка цена! Луди хора ни управляват, луди и безотговорни ни съдят.

 • 10
  pavlin_kralev avatar :-|
  Павлин Кралев

  Интересно зщо всички други, освен истинските виновници са така здраво оплювани? Пределно ясно е че вината е на ръководството на МВР а не някой друг. Дядовците на ръководни постове в МВР само мислят как да не бъдат пенсионирани и ако бъдат то как да направят някоя фирмичка свързана вс дейност в МВР.
  ( http://computersbgn.blogspot.com ) ( http://iconomicabg.blogspot.com ) (http://probabgn.ovo.bg )


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал