Съюзът на съдиите поиска ВСС да провери разпределението по КТБ

Съветът не може да подмине и да остави без проверка изнесените в медиите твърде тревожни данни

   ©  Георги Кожухаров
   ©  Георги Кожухаров

"Считаме, че Висшият съдебен съвет следва в най-кратки срокове да извърши необходимата проверка и да даде убедителни отговори на въпросите какви са били причините за така отразените от средствата за масова информация несъответствия между данните, съдържащи се в деловодната система на Софийски градски съд и достъпните на страницата за достъп до сървъра на ВСС" с такова искане към Висшия съдебен съвет (ВСС) се обърна най-голямата магистратска организация в България – Съюзът на съдиите днес.

Поводът бяха серията от съмнения относно начина, по който се е разпределило делото за несъстоятелността на КТБ: "Публикации, отразяващи разпределението на делото в Софийски градски съд по искането на БНБ за обявяване в несъстоятелност на КТБ, изнесоха конкретни данни за отсъствието на протокола за разпределяне на делото от Интернет-страницата на ВСС в деня на образуването на същото дело; за последващо, след повече от 24 часа, добавяне на същия протокол; за липсата на съответстващ на данните на същото дело протокол за преразпределянето му на друг съдия-докладчик, след отвода на първоначално определения; затова, че търговските дела в СГС се разпределят не от ръководителя на съответното отделение, избран от Вас, а от друг заместник на председателя на съда" пишат още от съдийския съюз.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Легал Компас

Научавайте най-важното от правния свят и съдебната система всяка седмица на мейла си


9 коментара
 • 1
  igla avatar :-|
  Непукистка

  От пусто в празно... Докато не се смени целия състав на ВСС от хора, близки до ДПС, БСП, заедно с главния прокурор, нищо няма да се промени.

 • 2
  antipa avatar :-|
  D-r D

  Практиката за разпределението на дела НЕ на случаен признак отдавна е влязло в очите на ЕК. Мисля, че имаше и някакви глоби. Не че нещо се е променило оттогава...

  Зад КТБ стоят интереси за милиарди. Кукловодите едва ли ще оставят активи на такива колосални стойности да им се изплъзнат, затова ще си назначат удобен съдия, явно.

  Бас хващам, че ВСС ще отсвири Съюза на съдиите.

  Но ви насочвам вниманието към това, през кои банки ще минава изплащането на гарантираните влогове в КТБ. Ако там е и една първа (но не частна) банка, нещата не само са си останали по старому, а вече са станали неспасяеми...

 • 3
  antilapitalist avatar :-|
  паламарка

  Ами то разпределението е случайно. Натискаш копчето - излиза случайно име. И копчето се натиска докато излезе правилното име, тогава чак се натиска <ОК>

  А това за срива в интернет връзката по-добре да не го бяха казвали, че е направо смешно за който поне малко разбира. Или пък заради токов удар загубили архива от миналите години със "случайните" разпредленения. Дори някой пъпчив тинейджер си пази по-акуратно колекцията със специални филмчета, и без да има стотици милиони бюджет.

  Съвсем за бунаци ли ни вземате с тези сривове, токови удари, тефтерчета и спукани гуми?

 • 5
  thepirineagle avatar :-|
  thepirineagle

  То пак добре че го има Съюза на съдиите,който със самото си съществуване и с исканията за проверки и преразглеждания дава надежда, че при ясна политическа воля има оцелели хора в системата на които една реална реформа в съдебната система може да се подпре.....
  Иначе последната една година и ВСС и сатрапите надолу по стълбицата,за прокуратурата да не говорим, окончателно взеха хората за "канарчета" - дали от ненаказана наглост, дали от откровенна глупост.......

 • 6
  jakodim avatar :-|
  jakodim

  Другия хит на "случайно" разпределение е: разпределя се на случаен принцип - всичко е спазено, програмата работи правилно, после има оттегляне на иска и повторно внасяне. Процедурата се повтаря докато се разпредели случайно на "нашия" съдия.
  Така, че той софтуера и да работи правилно - все тая...

 • 7
  stoletov avatar :-P
  stoletov

  Хората кацат на комети, ние се оправдаваме със софтуера....

 • 8
  orrpheus avatar :-|
  orrpheus

  Простотиите на престъпника Цветан Василев продължават със сигурност си е напазарувал всякакви личности с различни професии които да му вършат работа и да протакат.Докато нашите органи се туткат и маят Василев може да замине за Южна Африка после ходете и го търсете.

 • 9
  evolutionary avatar :-|
  evolutionary

  Чудех се , откъде ще изкочи заекът. И ето, на. Хората от властта не са свикнали да губят. Хората от властта в България са самата власт и затова могат да правят всякакви неща, само още природата не са дресирали. Все още съм обнаджедена, че все пак ще има възмездие.


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал