Съдът отмени заповедта за ареста на един от "убийците" на Делян Пеевски

И прокуратурата и МВР са задържали без каквото и да е било основание Георги Христов

Делян Пеевски говореше за "моите убийци". Впоследствие стана ясно, че прокуратурата се е престарала в опита да удари рамо на депутата на ДПС в борбата му с Цветан Василев
Делян Пеевски говореше за "моите убийци". Впоследствие стана ясно, че прокуратурата се е престарала в опита да удари рамо на депутата на ДПС в борбата му с Цветан Василев    ©  Юлия Лазарова
Делян Пеевски говореше за "моите убийци". Впоследствие стана ясно, че прокуратурата се е престарала в опита да удари рамо на депутата на ДПС в борбата му с Цветан Василев
Делян Пеевски говореше за "моите убийци". Впоследствие стана ясно, че прокуратурата се е престарала в опита да удари рамо на депутата на ДПС в борбата му с Цветан Василев    ©  Юлия Лазарова

Със свое решение от 3 февруари Софийският административен съд отмени заповедта, с която на 11 юни 2014 г. беше задържан за 24 часа Георги Христов – един от тримата нарочени от прокуратурата за "убийци" на депутата от ДПС Делян Пеевски.

Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев бяха задържани първоначално за 24 часа при операция на МВР и Софийска градска прокуратура. Впсоледствие те бяха обвинени в опит да убият Делян Пеевски и задържани за 72 часа. Съдът обаче не уважи искането за задържането им под стража, а след като стана ясно, че всъщност никакъв опит за убийство не е имало, прокуратурата призна, че е направила грешка и оттегли протеста срещу определението за освобождаването им.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Легал Компас

Научавайте най-важното от правния свят и съдебната система всяка седмица на мейла си


18 коментара
 • 1
  gorgozil avatar :-P
  Gorgozil

  Какво стана с мустакатия БСП банкер Василев, бе другари ... или да не питам, че е неприлично ... :)

 • 2
  lz22 avatar :-|
  lz2

  Цацаров на прокурор!

 • 3
  bvanetza avatar :-|
  Borislav Valkov

  Чудно ми е какво видя ЕК, та похвали нашата прокуратура....

 • 4
  gorgozil avatar :-P
  Gorgozil

  До коментар [#3] от "Borislav Valkov":
  ЕК не похвали нашата прокуратура, а я прати на ку.... ама нашите прокурори като ги плюят мислят, че вали. Те разбират от шамар по врата, от такива тънки намеци като доклад в който в прав текст им казват, че са боклуци не вдяват ...

 • 5
  abygale avatar :-|
  abygale

  ..."Софийският апелативен съд сложи окончателно точка на абсурдния сюжет, продуциран от държавното обвинение."
  ..."съмненията за извършено престъпление от жалбоподателя /разбирай Пеевски/ имат за източник полицейски орган, но в заповедта за задържане органът не се е позовал на такива данни или доказателства, които ги потвърждават."

  Да има някой наказан от продуцентите на абсурдния сюжет? Да сте чули за някой наказан от полицията? И какво излиза - у нас която и да е институция може да те обвини и задържи, да очерни името ти, да ти скъси живота, да те разкарва като мечка на синджир в арести и съдилища дори по най-абсурдното обвинение и то без доказателства! Институциите се използват като бухалка от КОЙ и мръсните му игрички да бутне една банка и да заграби активите й. После жертвите на мръсните му заговори ще осъдят държавата в Страсбург и сетете се кой ще плаща? При всички случаи не ТОЙ...

 • 6
  abygale avatar :-|
  abygale

  До коментар [#4] от "Gorgozil":

  Ти в доклада на ЕК да прочете нещо за тоя абсурд - няма убит, ама имало убийци, ама те имали намерения може би през месец май, ама ги арестували чак през юни.... Ама накрая се оказало грешка и точка. Ама това че тоя театър, шумно отразен по ТВ и медиите натисна спусъка за разтрела на една банка и разклати финансовата система... Нито дума нямаше в доклада за тоталните издънки на прокуратурата - само абсурда с тефтерчето бе споменат мимоходом. Нищо друго. Брюкселските зелки или спят или някой ги обработва яко - нямам друго обяснение.

 • 7
  rosiraycheva50._ avatar :-|
  Роси

  "...трябва да има обосновано подозрение, че той е извършил престъпление. "
  А ние тука с такива дреболии не се занимаваме.Като арестуваме някой,тогава търсим обосновката.

 • 8
  info111 avatar :-|
  info111

  Аз имам само един въпрос - ще настояват ли българските граждани, българското общество да се разбере ИМАЛО ЛИ Е НАИСТИНА СИГНАЛИ, ВКЛ. И В БЪЛГАРСКАТА СЕКЦИЯ НА ИНТЕРПОЛ, ЗА НАТИСК И ОПИТ ЗА ПОКУШЕНИЕ СРЕЩУ ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ДОСТА ВРЕМЕ ПРЕДИ ПОДЧИНЕНИТЕ НА ПЕЕВСКИ И ДПС ГЛАВЕН ПРОКУРОР ЦАЦАРОВ, ПЕТЬО ЕВРОТО КАТО РЪКОВОДИТЕЛ НА СЛЕДСТВИЕТО, ЦЕТЛИН ЙОВЧЕВ КАТОМИНИСТЪР НА МВР И ЛАЗАРОВ КАТО ГЛАВЕН СЕКРЕТАР, ПИСАНЧЕВ КАТО РЪКОВОДИТЕЛ НА ДАНС, ДА ОРГАНИЗИРАТ ТАЗИ КРИМИНАЛНА АТАКА СРЕЩУ КТБ, ВАСИЛЕВ И НЕВИННИ ХОРА КАТО УПОМЕНАТИТЕ "УБИЙЦИ"!

  И така - това е информация, която СЪЩЕСТВУВА, и ако е истина, че е имало сигнали (тоест опити, действия) от страна на ЛИДЕРИ НА СЪЩАТА ОПГ И ПЕЕВСКИ, и по-точно на негови хора, кръгове и обръчи...и за която главният прокурор Цацаров и прокуратурат Е БИЛА УВЕДОМЕНА!!!, то тогава това обяснява и ТРЕСКАВАТА И МАСИРАНА НЕЛЕПА И НЕПОДГОТВЕНА, НЕСКОПОСАНА АТАКА И СРЕЩУ КТБ!!!

  Трябва Цввтан Василев да започне да говори - КОНКРЕТНО, С ИМЕНА, ФАКТИ И СЪБИТИЯ, АКО НАИСТИНА ИСКА ДА ПРОДЪЛЖАВА ДА ТВЪРДИ, ЧЕ НЯМА НИШО ОБЩО С МАФИЯТА, ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО И ДА СЕ ЗАПОЗНАЕ ОБЩЕСТВЕНОСТТА И С НЕГОВИТЕ НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНИ ПРЕД ЧУЖД СЪДИЯ ПОКАЗАНИЯ!

  Ако не го направи, значи и той е част от мафията и ВСИЧКО, КОЕТО СЕ РАЗИГРА Е ПРОСТО И САМО КОНФЛИКТИ И БИТКИ МЕЖДУ РАЗЛИЧНИ МАФИОТИ И МАФИОТСКИ ГРУПИ И КЛАНОВЕ ЗА СМЕТКА НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, ЗА СМЕТКА НА ИМИДЖА НА СТРАНАТА НИ!

 • 9
  lefkovitz avatar :-|
  lefkovitz

  САС ще отмени заповедта, разбира се. Нали им трябваше сюжет, за да съборят КТБ. Сега ни лук яли, ни лук мирисали. Само Петьо Еврото даде фира, но не от това че изяде едно тефтерче. А къде неговият началник Пеевски? Казват, че изнасяли багаж от хотел Берлин. И от кого сега ще получава заповеди Цацаров? Сценарият взе да се пропуква.

 • 10
  info111 avatar :-|
  info111

  Статията повдига и други много, изключително важни въпроси, като например:

  И за какво българският народ, най-бедният в ЕС плаща ПО милиард на година за МВР, деветки милиони за съдии и прокурори, и за служби като ДАНС?
  Как и защо тези са успяли да получат ОФИЦИАЛНО, ЗАКОННО РАЗРЕШЕНИЕ ЗА ПОДСЛУШВАНЕ И СЛЕДЕНЕ НА ТЕЗИ ХОРА, НА "УБИЙЦИТЕ" ( а такива като Брендо, Бегалеви и дори осъдени убийци изчезват от България без никакви проблеми) И ЗАТОВА ЛИ БЪЛГАРИНЪТ - сега има много, които не само нямат достатъчнмо пари за храна, лекарства и живот, но дори са и без покрив след тези наводнения, ПЛАЩА ПО 100 МИЛИОНА ЗА СРС-та на година (И ТОВА СА САМО ОНЕЗИ, ЗА КОИТО СЕ ЗНАЕ, ЗАЩОТО ИМА И МНОГО ДРУГИ...), КАКВА ИЗОБЩО Е СИСТЕМАТА ЗА ИСКАНЕ, ОБОСНОВАВАНЕ И ИЗДАВАНЕ НА РААРЕШИТЕЛНИ ТАМ?
  Задавам тези ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНИ ВЪПРОСИ, ЗАЩОТО И ТАЗИ ИСТОРИЯ И ОФИЦИАЛНИ ЗАКЛЮЧЕНИЯ ВЕЧЕ И НА СЪДА, И ПРИ ПЕТЬО ЕВРОТО ВЕЧЕ СЪВСЕМ ОТКРИТО, ПУБЛИЧНО ИМАМЕ И ОФИЦИАЛНИ ЗАКЛЮЧЕНИЯ И НА БЪЛГАРСКИЯ СЪД, ЧЕ ... В ПРОКУРАТУРАТА, ДАНС И СЛУЖБИТЕ, МВР,...СА ИЗГРАДЕНИ МНОГО УСТОЙЧИВИ И МНОГО ОПАСНИ ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА БЪЛГАРИЯ ОРГАНИЗИРАНИ ГРУПИ, КОИТО ПРЕДСТАВЛЯВАТ НЕПОСРЕДСТВЕНА ОПАСНОСТ ЗА ДЪРЖАВАТА И НАРОДА!
  И ТОВА ВЕЧЕ Е ОЧЕВДНО!!!

  Който и както иска да чете заключенията на съда, НО СТАВА ДУМА ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НА ОТОРИЗИРАНИ ЛИЦА И ИНСТИТУЦИИ, И ТО ОРГАНИЗИРАНО, ПЛАНИРАНО, ЗА ЯВНИ КОНСПИРАТИВНИ АКТИВНИ МЕРОПРИЯТИЯ В УЩЪРБ НА ИНТЕРЕСИТЕ И СИГУРНОСТТА НА ДЪРЖАВАТА И НАРОДА!!!

  Явно, че на най-високи нива в държавата се полагат неимоверни усилия да не изкезе обективна информация и факти от ЗАПАДНИТЕ СЛУЖБИ И ДЪРЖАВИ П засега сравнително успешни - НО Е ПОВЕЧЕ ОТ ОЧЕВИДНО, ЧЕ ОТ ТОВА ГУБИ МНОГО БЪЛГАРИЯ И НАРОДА, НАЦИОНАЛНАТА НИ СИГУРНОСТ, И ЧЕ ТОВА НЯМА И НЕ МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖИ ОЩЕ ДЪЛГО.
  По отлично известни за запознатите причини!


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал