Опаа - зам. министър Горанов засечен да се вижда с Делян Пеевски

Делян Пеевски
Делян Пеевски    ©  Георги Кожухаров
Делян Пеевски
Делян Пеевски    ©  Георги Кожухаров

В сайта на "Гласове" се появи снимка, изпратена от читател. Според изданието на нея зам.-министърът на финансите Владислав Горанов е на една маса в заведение с депутата от ДПС Делян Пеевски. Снимката е с ниско качество, но Пеевски се различава лесно, другият мъж прилича на Горанов.

Пеевски е реалният управител на медийната група, финансирана от Корпоративна банка. В нея влизат изданията, формално притежавани от майка му - Монитор, Телеграф, Политика и др, както и жълтия седмичник Уикенд. 

"Гласове" не уточняват на коя дата е направена и получена снимката. Изданието отбелязва, че срещата между двамата се е състояла няколко дни преди изтичането на срока, в който финансовото министерство трябва да отговори на питането на 11 главни редактори за това в кои банки държавните фирми си държат парите.

По последни данни най-много от тези депозити, които се разпределят без търг и на тъмно, са именно в Корпоративна банка. Голяма част от парите стоят по разплащателни сметки и финансовата институция реализира печалби от лихвените маржове. Така излиза, че държавата косвено финансира медийната експанзия на частната група. Последната се отплаща с любезни вестници.

Остава въпросът какво прави Владислав Горанов с Делян Пеевски? Ще ги питаме.

Допълнение: Пред Дневник директорът на Гласове Явор Дачков казва, че снимката е направена тази сутрин, в заведението "Марая", на столичната улица "Раковски". Владислав Горанов не си вдига телефона.

Второ допълнение: Хм, едно замазване върви. Горанов бил се черпел (през деня!) с някой друг, Пеевски минал случайно..Ето повече по тази част в Труд и Дневник. Любопитен е постинг 41 под статията в Дневник, където читател твърди, че Горанов като член на борда на тотализатора е върнал в ръководството хората на Ирена Кръстева, майката на Делян, която беше шеф на тотото. И че след това тотото се е застраховало във "Виктория" - компания, свързана с Цветан Василев. Това ще го проверим в първия работен ден.

Прави впечатление реакцията на Бойко Борисов. За него срещата между Горанов и Пеевски не е притеснителна. "Това, че Първанов и Доган са заедно няма проблем, а Пеевски и Влади Горанов – е проблем", учудва се Борисов. С което потвърждава, че срещата е много голям проблем, защото ГЕРБ дойде на власт като отрицание на тройната коалиция и нейните корупционни практики, под патронажа на президента и Ахмед Доган.

Темата все още не занимава голяма част от традиционните медии.

Още от Капитал