Сагата продължава
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Сагата продължава

ПОЛИГРАФИЧЕСКИ КОМБИНАТ ДИМИТЪР БЛАГОЕВ

Сагата продължава

Любомир Павлов се опитва за трети път да впише промените в собствеността "24 часа" и "Труд". СГС очаква от Христо Грозев да плати 3 млн. 800 хил. лв. съдебна такса

9013 прочитания

ПОЛИГРАФИЧЕСКИ КОМБИНАТ ДИМИТЪР БЛАГОЕВ

© Красимир Юскеселиев


Конфликтът между собствениците на "Медийна Група България - Холдинг" (издател на вестниците "24 часа" и "Труд") продължава и тази седмица със серия от заявления до Агенцията по Вписванията.  

Малко след 3 часа тази сутрин, адвокатът на управителя на дружеството Любомир Павлов е депозирал общо четири документа в регистъра. Става дума за две жалби с които се обжалва пред Софийски градски съд отказите от петък на Агенцията да регистрира промените в "Медийна Група България- Холдинг".

По същото време през интернет са подадени заявления от пълномощника на Любомир Павлов за вписване размествания в дружеството. Те са идентични с тези, заради които започна скандалът преди седмица. 

Отново се иска вписване на нов дружествен договор, както и прехвърляне на дялове между "БГ Принтмедия" и Огнян Донев и впоследствие между Огнян Донев и Любомир Павлов. В резултат на промените, Донев и Павлов трябва да притежават съответно по 43 и 40% от дяловете на дружеството, а "БГ Принтмедия" (където съдружници са представляваното от Христо Грозев австрийско дружество "БГ Приватинвест ГМБХ" и Любомир Павлов) - 17%.

Този път към заявлението е приложена и обяснителна бележка от Любомир Павлов. В нея се казва, че двете общи събрания са проведени по искане на "два отделни кредитора на "БГ Принтмедия" ООД, които са дали заеми с различен размер за закупуване на "ВАЦ Медийна група България - Холдинг" ЕООД (сега "Медийна Група България - Холдинг").

Към заявлението са приложени и две споразумения от които става ясно, че Огнян Донев и свързаното с него дружество "Ел Фарма" дават съответно 5 млн. и 3 хил. лв. и 6 млн. лв. на представляваната от Павлов "Дриймхаус Пропърти" (днес "БГ Принтмедия"). В споразуменията се дава възможност парите да бъдат върнати именно под формата на дялове във "ВАЦ Медийна Група България Холдинг."

При справка в регистъра на Софийския градски съд (СГС) се вижда, че в петък магистратите са оставили без движение двете дела заведени от Христо Грозев. Причината за това е, че той не е заплатил държавна такса.

Миналата седмица, австрийската фирма "БГ Приват Инвест" (където Грозев и Карл Хабсбург имат по равен брой дялове) заведе две дела в СГС. С първото се иска спиране на вписване на промени в партидата на "Медийна Група България - Холдинг", а второто е иск срещу Огнян Донев и "БГ Принтмедия". От разпорежданията на съда разбираме, че Грозев не е заплатил съдебната такса, което може да се окаже сериозен проблем. Ако в първвия случай тя е 90 лева, то по второто дело той ще трябва да плати 3 млн. 759 хил. лв. по сметката на съда. Христо Грозев има точно една седмица за да плати таксите. В противен случай делото ще бъде прекратено.

Конфликтът между собствениците на "Медийна Група България - Холдинг" (издател на вестниците "24 часа" и "Труд") продължава и тази седмица със серия от заявления до Агенцията по Вписванията.  

Малко след 3 часа тази сутрин, адвокатът на управителя на дружеството Любомир Павлов е депозирал общо четири документа в регистъра. Става дума за две жалби с които се обжалва пред Софийски градски съд отказите от петък на Агенцията да регистрира промените в "Медийна Група България- Холдинг".


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

40 коментара
 • 1
  kons avatar :-?
  Viscount Ganyo

  Капитал,
  мерси, че ни държите в течение, но през почивните дни Огнян Донев директно обвини Иван Михалев в конфликт на интерси по темата, която разработи за миналия брой на вестника. Може би е добре да не се правите, че не сте чули за това.

 • 2
  alegria avatar :-P
  Dum vivimus, vivamus

  Огнян Донев да избира по-добре съдружниците си,за да не гледаме в скоро време същият филм със Софарма.Пъпката за пореден път демонстрира разбирането си за лоялност към партньорите си.Сега идва ред на Левон.

 • 3
  kirkdouglas avatar :-|
  kirkdouglas

  "При справка в регистъра на Софийския градски съд (СГС) се вижда, че в петък магистратите са оставили без движение двете дела заведени от Христо Грозев. Причината за това е, че той не е заплатил държавна такса."

  ХАхахАхахАХа. Е как да не паднеш от смях. И за това ли нямаш пари, Христо?! А искаш да повярваме, че си налял "десетки милиони евра" за сделката...

 • 4
  nea avatar :-|
  nea

  В подкрепа на идеята на номер 1, май наистина е време капитал да обясни имал ли е конфликт на интереси Иван Михалев. При липса на отговор на директното обвинение към него от О. Донев, всички би трябвало да приемем, че конфликт е имало, а редакцията/редакторите не са го елиминирали.

 • 5
  cgrozev avatar :-|
  Christo Grozev

  До коментар [#3] от "kirkdouglas":

  Г-н Дъглас (който и да стои зад този ник) - ако бяхте отделили минута да прочетете текста, преди да се радвате - става въпрос за такса от почти 4 милиона, по иск, който в момента е нерелвантен предвид на откаа на опита за прехвърляне.

  Ако прочетете пък новоподадените от ЛП/ОД документи в ТР, ще откриете супер интересни нови стари споразумения между тях, за които ние тепърва ще научаваме. Стъклен дом, както беше казал някой от коментуращите тук.

  Поздрави

  Христо Г.

 • 6
  kirkdouglas avatar :-|
  kirkdouglas

  До коментар [#5] от "cgrozev":

  Нямам време да се занимавам да чета всички документи от ТР, но с интерес следя развитието на историята в медиите.

  Струва ми се странно, че сте опрели до това да пишете по форумите.

 • 7
  ivan_mihalev avatar :-|
  Иван Михалев

  До коментар [#1] от "Neyk":

  Не се "правим, че не сме чули за това".

  Написал съм право на отговор, което ще бъде изпратено в редакцията на радио К2 и Труд.

  Надявам се, че ще го публикуват.

  Иван Михалев

 • 8
  kons avatar :-|
  Viscount Ganyo

  До коментар [#7] от "Иван Михалев":

  Можеше да не се хабите да ми отговаряте по този начин.

  "Не се "правим, че не сме чули за това." Написал съм право на отговор" сиреч купете си Труд, да разберете дали е вярно.

  Можеше простичко да напишете: "Да, бях поканен, но не го споменах и затова авторът на статията е Капитал и цялата редакция стои зад нея" или "Не, не съм канен, това са спекулации на Донев."

 • 9
  ivan_mihalev avatar :-|
  Иван Михалев

  До коментар [#8] от "Neyk":

  Никога не ми е било обещавано от Христо Грозев, че ще стана главен редактор на в. "Труд". Нито на който и да било от вестниците, собственост на "Медийна група България холдинг".

  Точно обратното - оферта за работа в изданията на пресгрупата получих от Любомир Павлов. Това се случи на лична среща с него, проведена на 31 януари, петък, във фойето на столичен хотел. Тогава г-н Павлов заяви, че той и неговата съпруга Диляна Грозданова ценят много моята работа като журналист и ме искат в пресгрупата, защото имат намерение да привлекат "най-добрите журналисти".

  Подробно ми изложи идеите си за развитие на вестниците и дори потърси съвет от мен кои други журналисти си струва да бъдат привлечени за проекта.

  По това време вече течеше публичен конкурс за избор на нови главни редактори на "Труд" и "24 часа". Отговорих на г-н Павлов, че нормалната логика изисква първо да бъдат избрани главните редактори, а след това да бъдат канени журналисти на работа в изданията.

  Той се съгласи с това и двамата се разбрахме, че ще разговаряме допълнително по офертата му след като главните редактори бъдат избрани. Никога не съм кандидатствал за главен редактор на "Труд" или "24 часа", нито на някой от другите издания на пресгрупата. Това е лесно проверим факт, тъй като кандидатстването ставаше на база подадени концепции, а не с покани.

  Иван Михалев

 • 10
  salmonella avatar :-|
  Български патриот

  До коментар [#5] от "cgrozev":

  Грозев, колкото и да скачаш време е да клекнеш и да се примириш - не успя да откраднеш парите на Донев. ;-) Колкото повече скачаш, толкова повече Донев ще те гони до дупка.

  Ти ми приличаш на гаменчето в класа, което е свикнало да тормози отличника и му краде джобните пари, а той си мълчи. Веднъж обаче, отличникът си свалил очилата и теглил един здрав бой на гаменчето. То заплакало и казало:"Не стига че си отличник, но и биеш по-слабите!" И твоята работа същата, хем си се опитал да окрадеш отличника, хем сега плачеш, че той не се е оставил и ти е вързал два шамара. :-)


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK