С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK

// Автори

Василена Доткова

id.capital.bg/flow

Работи в "Дневник" от септември 2010 г. Пише за зелен бизнес и други екологични теми, въпреки че има стара слава като майка-блогър и автор на книга за отглеждане на бебета. Освен от еко въпроси, се интересува от образование, права на децата и жените, литература.

 

18 авг 2017 Василена Доткова 4
Вертикално погледнато
// Тема/

Вертикално погледнато

Катеренето се отваря за все по-широка публика, но трябва да запази душата си 14654 прочитания

5 май 2016 Василена Доткова 3
Тестото майка и неговите пазители
// Тема/

Тестото майка и неговите пазители

Бялото изкуство на Алтамура, един град без "Макдоналдс" 8486 прочитания

8 фев 2013 Зорница Стоилова, Василена Доткова 86
Джентълмени без обноски
// Общество/

Джентълмени без обноски

Какво стои зад страховете на британците от български и румънски имигранти и защо не трябва да им се сърдим 22219 прочитания

3 ное 2011 Василена Доткова 5
Тази есен торбичките летят ниско
// Компании/

Тази есен торбичките летят ниско

Какъв е ефектът от продуктовата такса месец след въвеждането й 3441 прочитания

Производството на най-тънките полиетиленови пликчета спря, все по-малко търговци предлагат безплатни торбички, а потреблението им като цяло силно се е свило. Тези три ефекта от въведената от 1 октомври такса върху най-тънките полимерни торбички карат производители, търговци и екоминистерството да определят мярката като успешна.

23 дек 2010 Василена Доткова 3
Имате (ужасно много) поща
// Защо/

Имате (ужасно много) поща

Няколко съвета за борба с хартиения спам 11815 прочитания

12 ное 2010 Василена Доткова 1
Рамон Аратя: Трябва да се произвежда повече стойност с по-малко ресурси
// Компании/

Рамон Аратя: Трябва да се произвежда повече стойност с по-малко ресурси

Директорът по устойчивостта в InterfaceFLOR пред в. "Капитал" 3460 прочитания

Рамон Аратя е директор по устойчивостта на компанията за производство на подови настилки InterfaceFLOR. Основната му задача е да развива стратегията на дружеството с оборот 1 млрд. долара за постигане на мисия "Нула" - елиминиране на всяко негативно въздействие върху околната среда до 2020 г. Аратя е завършил управление на качеството и химия, което му дава задълбочен поглед върху някои по-технически аспекти на устойчивостта. Той има водеща роля и в инициативата на InterfaceFLOR за пълна прозрачност в декларирането на екологичния отпечатък на продуктите. Води също и "Войната с отпадъците" - инициативата на компанията за промяна на европейското законодателство, така че да се забрани изхвърлянето на употребявани подови настилки на сметищата. Рамон Аратя ще бъде един от водещите лектори на Green Innovation Forum, който "Дневник" и Denkstatt организират на 25 ноември.

24 часа 7 дни