С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Вход | Регистрация

// Автори

19 мар 2007 Тихомир Безлов* 4

Продължаваме с представянето на изследването на Тихомир Безлов за престъпността сред ромите. В предпоследната му част ще стане дума за мястото на ромските семейства в организираната престъпност.

12 мар 2007 Тихомир Безлов* 2

Продължаваме с представянето на изследването на Тихомир Безлов за престъпността сред ромите. В четвъртата част от своето проучване, той прави анализ на сивата икономика като фактор за възникване на ромската престъпност.

5 мар 2007 Тихомир Безлов* 15

Това е третата част от изследването на Тихомир Безлов за престъпността сред ромите.  В първата част  бяха коментирани различните начини, по които се събират данни за етническата принадлежност на извършителите на престъпления, след това стана дума за съпричасността на ромите към различните видове престъпления. Този път, анализът ще разгледа историческите и социалните фактори причиняващи престъпността сред ромите.

26 фев 2007 Тихомир Безлов* 8

Продължаваме с представянето на изследването на Тихомир Безлов за престъпността сред ромите.  В първата част бяха коментирани различните начини, по които се събират данни за етническата принадлежност на извършителите на престъпления.

19 фев 2007 Тихомир Безлов* 16

През следващите няколко седмици ще ви представим изследването на Тихомир Безлов за престъпността сред ромите. То е първото по рода си и представя един често коментиран в медийното пространство, но в действителност слабо изследван проблем.