
Бакхус Вечери: Сирийска кухня
- Демонстрационен ресторант ShowHow/ Томеко.
За събитието
Гост-готвач: Христина Тахле
Зад чаровната притеснителност на Христина Тахле се крие един лъчезарен и толкова колоритен живот, колкото са и подправките в арабската кухня. Майка й е българка, а баща й - сириец, където и прекарва първите 15 години от живота си. След това семейството заминава за Либия, а преди около 10 години се премества в България. Тук тя преоткрива страстта си към готварството и започва умело да комбинира сирийски, ливански, либийски и иракски специалитети. Оттогава Христина е водила кулинарни курсове, където показва тънкостите на ориенталската кухня и приготвянето й в домашни условия, а преди 6 години получава покана да ръководи кухня за бежанци в Гармиш (Германия). За няколко месеца със завидно старание и умение, в продължение на няколко месеца тя изхранва над 150 имигранти.
На 25 октомври от 19:30 ч. заедно с Христина Тахле ще се потопим в красотата и магията на сирийската кухня с нейното екзотично четиристепенно меню. Очакваме ви в уютната атмосфера на демонстрационен ресторант Show How/Томеко.
Меню:
Предястие:
Хумус - нахут с тахан
Поднесено с
Салата:
❧ Фатуш - микс от зеленчуци с пържен арабски хляб, овкусена с дресинг от сумак, лимон, джоджен и зехтин
Поднесено с чаша
Основно ястие:
❧ Маклубе - обърната торта от ориз - ароматен ориз с пилешко месо, обвити в патладжан и "украса" от агнешка кайма и фъстъци
Поднесено с чаша
Десерт:
❧ Халауа велжебен - халва с моцарела и пълнеж от маскарпоне и сироп, овкусени с розова вода и поръсени с шамфъстък
На 25 октомври от 19:30 ч. заедно с Христина Тахле ще се потопим в красотата и магията на сирийската кухня с нейното екзотично четиристепенно меню. Очакваме ви в уютната атмосфера на демонстрационен ресторант Show How/Томеко.
Меню:
Предястие:
Хумус - нахут с тахан
Поднесено с
Салата:
❧ Фатуш - микс от зеленчуци с пържен арабски хляб, овкусена с дресинг от сумак, лимон, джоджен и зехтин
Поднесено с чаша
Основно ястие:
❧ Маклубе - обърната торта от ориз - ароматен ориз с пилешко месо, обвити в патладжан и "украса" от агнешка кайма и фъстъци
Поднесено с чаша
Десерт:
❧ Халауа велжебен - халва с моцарела и пълнеж от маскарпоне и сироп, овкусени с розова вода и поръсени с шамфъстък