
Бакхус Вечери: Сиртаки преди Коледа
- Демонстрационен ресторант ShowHow/ Томеко.
За събитието
Гост-готвачи: Кристина Ошанова и Иван Жиров от SupaStar
Макар и да сме месец преди Коледа, продължаваме да носим в сърцата си топлите лъчи от гръцкото слънце и ви каним на една весела, стопляща душата вечеря, за да си припомним заедно философия за живот на нашата мила страна-съседка с помощта на следващите ни гост-готвачи.
Кристина и Иван са от онези градски хора, които просто няма как да не познаваш. Освен с чаровното си присъствие, хилядите приятелски истории и заведенията SupaStar, двамата братовчеди са известни и с кулинарните си умения и любовта към гръцката кухня. И двамата са живели дълго време в Гърция и там са развили своя вкус и познания към храната, особено в частта с рибите и рибните деликатеси.
Честите приятелски вечери в дома на Кристина я превръщат в истински саганаки-майстор и просто нямаше как да не я поканим на нашата кухненска сцена, защото освен добри готвачи-любители, Иван и Кристина са чудесни приятели и весела компания.
На 22 ноември от 19:30 ч. заедно с Кристина и Иван ще ударим по едно сритаки за стомасите ни с тематично гръцко меню, в комбинация с напитки. Очакваме ви в уютната атмосфера на демонстрационен ресторант Show How/Томеко. Обещаваме гръцко, карамфили, вино, ципуро и нашето добро настроение.
Меню:
Гръцки разядки:
❧ Тиросалата (пикантна разядка със сирене)
❧ Мелидзаносалата (печен патладжан със зехтин, чесън и и сирене)
❧ Тарамосалата (хайвер)
❧ Жълт, селски хляб от пекарна Kostas
*Поднесено с чаша F2F Шардоне 2016
Салати:
❧ Критска салата (сухари, свежи зеленчуци, каперси, мариновани гръцки чушки, риган, сирене, балсамова редукция, гръцки зехтин)
❧ Пържени чушки сиврия
*Поднесени с чаша F2F Совиньон Блан 2017
Предястие:
❧ Псаросупа (три вида диво уловени големи бели риби, плътен зеленчуков бульон)
*Поднесено с чаша F2F ROSE Каберне Совиньон&Марселан 2017
Основно ястие:
❧ Гаридес саганаки (скариди със сирене, домашен доматен сос и узо, запечени на фурна)
*Поднесено с ципуро Idoniko
Десерт:
❧ Портокалопита (сиропиран сладкиш)
❧ Цедено мляко със сладко от смокини
Макар и да сме месец преди Коледа, продължаваме да носим в сърцата си топлите лъчи от гръцкото слънце и ви каним на една весела, стопляща душата вечеря, за да си припомним заедно философия за живот на нашата мила страна-съседка с помощта на следващите ни гост-готвачи.
Кристина и Иван са от онези градски хора, които просто няма как да не познаваш. Освен с чаровното си присъствие, хилядите приятелски истории и заведенията SupaStar, двамата братовчеди са известни и с кулинарните си умения и любовта към гръцката кухня. И двамата са живели дълго време в Гърция и там са развили своя вкус и познания към храната, особено в частта с рибите и рибните деликатеси.
Честите приятелски вечери в дома на Кристина я превръщат в истински саганаки-майстор и просто нямаше как да не я поканим на нашата кухненска сцена, защото освен добри готвачи-любители, Иван и Кристина са чудесни приятели и весела компания.
На 22 ноември от 19:30 ч. заедно с Кристина и Иван ще ударим по едно сритаки за стомасите ни с тематично гръцко меню, в комбинация с напитки. Очакваме ви в уютната атмосфера на демонстрационен ресторант Show How/Томеко. Обещаваме гръцко, карамфили, вино, ципуро и нашето добро настроение.
Меню:
Гръцки разядки:
❧ Тиросалата (пикантна разядка със сирене)
❧ Мелидзаносалата (печен патладжан със зехтин, чесън и и сирене)
❧ Тарамосалата (хайвер)
❧ Жълт, селски хляб от пекарна Kostas
*Поднесено с чаша F2F Шардоне 2016
Салати:
❧ Критска салата (сухари, свежи зеленчуци, каперси, мариновани гръцки чушки, риган, сирене, балсамова редукция, гръцки зехтин)
❧ Пържени чушки сиврия
*Поднесени с чаша F2F Совиньон Блан 2017
Предястие:
❧ Псаросупа (три вида диво уловени големи бели риби, плътен зеленчуков бульон)
*Поднесено с чаша F2F ROSE Каберне Совиньон&Марселан 2017
Основно ястие:
❧ Гаридес саганаки (скариди със сирене, домашен доматен сос и узо, запечени на фурна)
*Поднесено с ципуро Idoniko
Десерт:
❧ Портокалопита (сиропиран сладкиш)
❧ Цедено мляко със сладко от смокини