Бакхус Вечери: Сиртаки преди Коледа

Бакхус Вечери: Сиртаки преди Коледа

За събитието

Гост-готвачи: Кристина Ошанова и Иван Жиров от SupaStar
Макар и да сме месец преди Коледа, продължаваме да носим в сърцата си топлите лъчи от гръцкото слънце и ви каним на една весела, стопляща душата вечеря, за да си припомним заедно философия за живот на нашата мила страна-съседка с помощта на следващите ни гост-готвачи.

Кристина и Иван са от онези градски хора, които просто няма как да не познаваш. Освен с чаровното си присъствие, хилядите приятелски истории и заведенията SupaStar, двамата братовчеди са известни и с кулинарните си умения и любовта към гръцката кухня. И двамата са живели дълго време в Гърция и там са развили своя вкус и познания към храната, особено в частта с рибите и рибните деликатеси.
Честите приятелски вечери в дома на Кристина я превръщат в истински саганаки-майстор и просто нямаше как да не я поканим на нашата кухненска сцена, защото освен добри готвачи-любители, Иван и Кристина са чудесни приятели и весела компания.

На 22 ноември от 19:30 ч. заедно с Кристина и Иван ще ударим по едно сритаки за стомасите ни с тематично гръцко меню, в комбинация с напитки. Очакваме ви в уютната атмосфера на демонстрационен ресторант Show How/ТомекоОбещаваме гръцко, карамфили, вино, ципуро и нашето добро настроение.

Меню:
Гръцки разядки:

 Тиросалата (пикантна разядка със сирене)
 Мелидзаносалата (печен патладжан със зехтин, чесън и и сирене)
 Тарамосалата (хайвер)
❧ Жълт, селски хляб от пекарна Kostas

*Поднесено с чаша F2F Шардоне 2016

Салати:

 Критска салата (сухари, свежи зеленчуци, каперси, мариновани гръцки чушки, риган, сирене, балсамова редукция, гръцки зехтин)
❧ Пържени чушки сиврия

*Поднесени с чаша F2F Совиньон Блан 2017

Предястие:

❧ Псаросупа (три вида диво уловени големи бели риби, плътен зеленчуков бульон)

*Поднесено с чаша F2F ROSE Каберне Совиньон&Марселан 2017

Основно ястие:

 Гаридес саганаки (скариди със сирене, домашен доматен сос и узо, запечени на фурна)

*Поднесено с ципуро Idoniko

Десерт:

 Портокалопита (сиропиран сладкиш)
 Цедено мляко със сладко от смокини

Предишни издания