Ресторант на годината 2018
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал
Ресторант на годината 2018

Ресторант на годината 2018

Минало Капитал Online + Offline

За събитието

Представяме ви 18-тото издание на  
"РЕСТОРАНТ НА ГОДИНАТА 2018 БАКХУС, ACQUA PANNA & S.PELLEGRINO".  

Темата тази година е испанска гастрономия - най-горещият световен тренд и нямаме търпение да ви заведем там за една вечер. Започваме деня с мастъркласове, а вечерта от 19:00 часа ви каним на суперспециална церемония и гала, фламенко вечеря с 6-степенно менюпредставено от 6 различни готвачи: гости от Испания и изявени българи. 

Подготвили сме ви много изненади, за професионалисти и за всички гастро-маниаци. Запазете си място за лекциите, куверт за галавечерята или и двете - още сега


ПРОГРАМА НА МАСТЪР КЛАСОВЕТЕ


10:45 - 11:30  
КУЛИНАРНИ ИНОВАЦИИ,  ВДЪХНОВЕНИ ОТ БАСКИТЕ 
Фернандо Паласио и Адриан Леонели,  професори от Basque Culinary Center 

11:30 - 12:15  
ГОТВЕНЕ НА НИСКА ТЕМПЕРАТУРА 
Джорди Морера Сизар, международен  консултант и рецептолог 

12:15 - 12:50 Пауза 

12:50 - 13:20  
OБИКНОВЕНИ ПРОДУКТИ,  НЕОБИКНОВЕНИ ТЕХНИКИ 
Виктор Мартин, ресторант Trigo,  Валядолид

13:20 - 13:40  
JAMÓN IBÉRICO -  ОТ ШЕДЬОВЪРА ДО МЕНТЕТО 
Димитър Шопов, кулинарно училище Food Connection 

13:40 - 14:00  
ЕДИНЕНИЕ - ЗАБРАВЕНИТЕ БЪЛГАРСКИ  РЕЦЕПТИ И ПРОДУКТИ 
Цветан Димитров, ресторант “Космос”,  София 


МЕНЮ НА ГАЛАВЕЧЕРЯТА


ЦВЕТОМИР НИКОЛОВ 

ресторант Niko’las 0/360, София 

Оризово тесто пълнено със свинско, скариди и подправки, поднесено  
върху биск от скариди, шери, тонкацо с боровинки и чипс от хамон 
Поднесено с Beluga Noble 


ДЖОРДИ МОРЕРА СИЗАР 
Валенсия 

Бакалао готвено на ниска температура, моркови на жар,  
шафраново алиоли, въздух от магданоз и лимонена трева 
Поднесено с Kapatovo White 2018, Долината на Струма, България 


ФЕРНАНДО ПАЛАСИО 
Баски Кулинарен Център, Сан Себастиан 

Баски Surf & Turf 
Чангуро краб с традиционен баски боб 

Поднесено с Carlos Serres Reserva Red 2012, Rioja, Испания 


ВАСИЛ СПАСОВ 
ресторант aEstivum, с. Зорница 

Качамак със сланина Иберико, сесина, български соев сос от ферментирал  
смилянски фасул, мариновани зеленчуци, цвик и масло бьор ноасет 

Поднесено с Tikveš Barovo Red 2015, Северна Македония 


ВИКТОР МАРТИН 
ресторант TRIGO, Валядолид 

Млечно агнешко от Валядолид с диви гъби 
Поднесено с Bodegas Sinforiano Quelías Rosé 2018, Cigales, Испания 


ФРАНСИСКО ЛОРЕНСО 
HRC Culinary Academy, София 

Портокал, шоколад и иберийски емоции 
Поднесено с коняк Hennessy X.O. 

Билети

Мастъркласове 70 BGN В наличност 2019-03-31T00:00:00 70 лв. с ДДС
Мастъркласове
Към регистрацията

Предишни издания

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.