
Бар на годината 2018
За събитието
Щастливи сме да споделим с вас новото ни начинание "БАР НА ГОДИНАТА БАКХУС", което да - точно така, означава страхотни коктейли, голямо парти и много приятели на едно място. Денят започва от 10:30 ч. с мастъркласове за професионалисти и любители. Ще научим много нови неща, а вечерта от 18:00 ч. продължава с първото бар-шоу в България, на което ще представим 11 от най-добрите барове в страната, които ще правят коктейли на място, както и щандове на любими партньори.
МАСТЪР КЛАСОВЕ БАР НА ГОДИНАТА
10:30 - 11:00 Регистрация и кафе
11:00 - 11:30
Ice is hot
ЛОРЕТА ТОСКА, съосновател
на ICE UP, Атина
11:30 - 12:00
Let’s get tropical…
ГЕОРГИ РАДЕВ, основател
на бар Lake Kane, Лондон
12:00 - 12:30
Новите коктейли?
ДИМИТЪР ВАСИЛЕВ, продуктов мениджър и асистент-управител R&D на The Drink Factory, Лондон
12:30 - 13:00 Кафе пауза
13:00 - 13:30
Чалгата в коктейлите
ДИМИТЪР ДИМИТРОВ, бар-мениджър на By The Way и съосновател на Българската Бар Гилдия, представител на България в конкурса European Mixology Awards
13:30 - 14:00
Food Pairing 2.0
ТЕД ЛЕЛЕКАС, винен журналист и представител на Moët & Chandon
ЗА БАР НА ГОДИНАТА
Първото бар-шоу в България ще отвори врати на 30 март от 18:00 часа в Sofia Event Center, мол Paradise.
Списание "Бакхус" организира първото по рода си събитие "Бар на годината Бакхус" на 30 март в Sofia Event Center (мол Парадайз), на което ще бъдат наградени най-добрите коктейлни барове в страната.
Събитието ще представлява изложение с атрактивни щандове на марки на добрите примери в индустрията, щандове на селектирани 10 от най-изявените барове в България, уиски стая, кът за храни, визуално шоу, DJ парти и джаз банда.
Ще посрещнем гостите в 18:00 часа на 30 март в Sofia Event Center на специално построен за събитието голям бар, който ще бъде обслужван от 10 култови бара в България. Всеки от тях ще представи по два авторски коктейла по време на събитието:
- Култура Speakeasy Bar, Варна
- Пощата, Пловдив
- Спутник, София
- By The Way, София
- One More Bar, София
- Public, София
- Tequila Bar Funky Monkey, Велико Търново
- Тhe Hub, Монтана
- 5L Speakeasy Bar, София
- Lili Pham, София
На събитието ще има и специална уиски стая, домакин на която ще е първият уиски бар в София - "Бар Caldo", който ще представи селекция от над 50 вида висок клас бутикови уискита, за любителите на чисти напитки. Гостите ще могат да опитат и разнообразие от маркови коктейли и напитки на щандовете на ключови партньори за индустрия: WorldClass, Hennesy, Reika, Millagro, кът бутикови висок клас марки ликьор, джин и ром, коктейли с бира Stolichno и други изненади и комплименти за гостите, подготвени от партньорите на събитието.
За храна, организаторите са се погрижили да има типичната за барове компания - "finger foods" на щандовете на RedDevil и Томеко.
През цялото време за добрата атмосфера ще се грижат група диджеи от Sofia Beats, както и нова инструментална формация с вокал, водена от тромбониста Вили Стоянов.
На събитието всичко се заплаща кеш или с карта, като от 19:00 до 20:00 ще бъде обявен Happy Hour на щандовете на партньорите на "Бар на годината".
Част от програмата е и награждаване на най-добрите барове, според критериите на списание "Бакхус" за изминалата година.
*Събитието е с вход 20 лв, които включват консумация на коктейл по избор, както и сет коктейлни хапки от щанда на RedDevil. Билети се купуват предварително от bacchus.bg/top или на място, ако капацитетът позволява.
ЗА КОНКУРСА:
По време на вечерта, ще бъдат обявени официално най-добрите барове за изминалата година според списание "Бакхус". Системата на оценяване е взаимствана и адаптирана от европейския конкурс MIXOLOGY BAR AWARDS. Специално събрано жури от доказани професионалисти в бранша, съвместно с екипа на "Бакхус" са изготвили критерии за оценяване и са номинирали широк списък от барове в страната, които ги покриват. Финалният списък се оформя от журито и резултатите от анкета проведена сред 80 души бармани, собственици на барове, вносители, дистрибутори и други хора, които са тясно свързани с бранша.
КАТЕГОРИИ:
Като за първа година конкурсът има за цел да постави основите на дългосрочна традиция с възможност за развитие и разрастване. На 30 март ще бъдат избрани най-добрите барове в 4 категории: "Коктейл бар", "Ресторант - бар", "Дебют" и "Бар на читателите". Всеки бар, който попада в списъка с номинации трябва да покрие до голяма степен всички критерии.
КРИТЕРИИ:
Ключов фактор е барът да има професионално авторско меню, качествена селекция от продукти, да се използват сезонни и пресни съставки, гостоприемство, отношение към клиента и постоянство в предлаганата услуга. Повечето барове спадат в основната категория "Коктейл бар", категорията "Ресторант-бар" все още не е силно застъпена, но е световен тренд с потенциал за разрастване и "Бакхус" иска да насърчи добрите примери в тази област. За категорията е важно ресторантът да има обособена бар зона, както и адекватно за концепцията на заведението коктейлно меню. В категория "Дебют" се отличават барове, които са направили силно впечатление на пазара и са отворили минимум 6 месеца от датата на конкурса. "Бар на читателите" е категория, в която глаусва широката публика онлайн. Може да гласувате за любимия си бар съвсем скоро на сайта на събитието: bacchus.bg/top
Номинираните заведения ще бъдат обявени на 15 март на сайта на "Бакхус" - bacchus.bg
МАСТЪР КЛАСОВЕ БАР НА ГОДИНАТА
10:30 - 11:00 Регистрация и кафе
11:00 - 11:30
Ice is hot
ЛОРЕТА ТОСКА, съосновател
на ICE UP, Атина
11:30 - 12:00
Let’s get tropical…
ГЕОРГИ РАДЕВ, основател
на бар Lake Kane, Лондон
12:00 - 12:30
Новите коктейли?
ДИМИТЪР ВАСИЛЕВ, продуктов мениджър и асистент-управител R&D на The Drink Factory, Лондон
12:30 - 13:00 Кафе пауза
13:00 - 13:30
Чалгата в коктейлите
ДИМИТЪР ДИМИТРОВ, бар-мениджър на By The Way и съосновател на Българската Бар Гилдия, представител на България в конкурса European Mixology Awards
13:30 - 14:00
Food Pairing 2.0
ТЕД ЛЕЛЕКАС, винен журналист и представител на Moët & Chandon
ЗА БАР НА ГОДИНАТА
Първото бар-шоу в България ще отвори врати на 30 март от 18:00 часа в Sofia Event Center, мол Paradise.
Списание "Бакхус" организира първото по рода си събитие "Бар на годината Бакхус" на 30 март в Sofia Event Center (мол Парадайз), на което ще бъдат наградени най-добрите коктейлни барове в страната.
Събитието ще представлява изложение с атрактивни щандове на марки на добрите примери в индустрията, щандове на селектирани 10 от най-изявените барове в България, уиски стая, кът за храни, визуално шоу, DJ парти и джаз банда.
Ще посрещнем гостите в 18:00 часа на 30 март в Sofia Event Center на специално построен за събитието голям бар, който ще бъде обслужван от 10 култови бара в България. Всеки от тях ще представи по два авторски коктейла по време на събитието:
- Култура Speakeasy Bar, Варна
- Пощата, Пловдив
- Спутник, София
- By The Way, София
- One More Bar, София
- Public, София
- Tequila Bar Funky Monkey, Велико Търново
- Тhe Hub, Монтана
- 5L Speakeasy Bar, София
- Lili Pham, София
На събитието ще има и специална уиски стая, домакин на която ще е първият уиски бар в София - "Бар Caldo", който ще представи селекция от над 50 вида висок клас бутикови уискита, за любителите на чисти напитки. Гостите ще могат да опитат и разнообразие от маркови коктейли и напитки на щандовете на ключови партньори за индустрия: WorldClass, Hennesy, Reika, Millagro, кът бутикови висок клас марки ликьор, джин и ром, коктейли с бира Stolichno и други изненади и комплименти за гостите, подготвени от партньорите на събитието.
За храна, организаторите са се погрижили да има типичната за барове компания - "finger foods" на щандовете на RedDevil и Томеко.
През цялото време за добрата атмосфера ще се грижат група диджеи от Sofia Beats, както и нова инструментална формация с вокал, водена от тромбониста Вили Стоянов.
На събитието всичко се заплаща кеш или с карта, като от 19:00 до 20:00 ще бъде обявен Happy Hour на щандовете на партньорите на "Бар на годината".
Част от програмата е и награждаване на най-добрите барове, според критериите на списание "Бакхус" за изминалата година.
*Събитието е с вход 20 лв, които включват консумация на коктейл по избор, както и сет коктейлни хапки от щанда на RedDevil. Билети се купуват предварително от bacchus.bg/top или на място, ако капацитетът позволява.
ЗА КОНКУРСА:
По време на вечерта, ще бъдат обявени официално най-добрите барове за изминалата година според списание "Бакхус". Системата на оценяване е взаимствана и адаптирана от европейския конкурс MIXOLOGY BAR AWARDS. Специално събрано жури от доказани професионалисти в бранша, съвместно с екипа на "Бакхус" са изготвили критерии за оценяване и са номинирали широк списък от барове в страната, които ги покриват. Финалният списък се оформя от журито и резултатите от анкета проведена сред 80 души бармани, собственици на барове, вносители, дистрибутори и други хора, които са тясно свързани с бранша.
КАТЕГОРИИ:
Като за първа година конкурсът има за цел да постави основите на дългосрочна традиция с възможност за развитие и разрастване. На 30 март ще бъдат избрани най-добрите барове в 4 категории: "Коктейл бар", "Ресторант - бар", "Дебют" и "Бар на читателите". Всеки бар, който попада в списъка с номинации трябва да покрие до голяма степен всички критерии.
КРИТЕРИИ:
Ключов фактор е барът да има професионално авторско меню, качествена селекция от продукти, да се използват сезонни и пресни съставки, гостоприемство, отношение към клиента и постоянство в предлаганата услуга. Повечето барове спадат в основната категория "Коктейл бар", категорията "Ресторант-бар" все още не е силно застъпена, но е световен тренд с потенциал за разрастване и "Бакхус" иска да насърчи добрите примери в тази област. За категорията е важно ресторантът да има обособена бар зона, както и адекватно за концепцията на заведението коктейлно меню. В категория "Дебют" се отличават барове, които са направили силно впечатление на пазара и са отворили минимум 6 месеца от датата на конкурса. "Бар на читателите" е категория, в която глаусва широката публика онлайн. Може да гласувате за любимия си бар съвсем скоро на сайта на събитието: bacchus.bg/top
Номинираните заведения ще бъдат обявени на 15 март на сайта на "Бакхус" - bacchus.bg