Новият брой:
Образованието: Лунната мисия на България
Бар на годината 2018

Бар на годината 2018

За събитието

Щастливи сме да споделим с вас новото ни начинание "БАР НА ГОДИНАТА БАКХУС", което да - точно така, означава страхотни коктейли, голямо парти и много приятели на едно място. Денят започва от 10:30 ч. с мастъркласове за професионалисти и любители. Ще научим много нови неща, а вечерта от 18:00 ч. продължава с първото бар-шоу в България, на което ще представим 11 от най-добрите барове в страната, които ще правят коктейли на място, както и щандове на любими партньори.

МАСТЪР КЛАСОВЕ БАР НА ГОДИНАТА

10:30 - 11:00 Регистрация и кафе  

11:00 - 11:30  
Ice is hot  
ЛОРЕТА ТОСКА, съосновател   
на ICE UP, Атина  

11:30 - 12:00   
Let’s get tropical…  
ГЕОРГИ РАДЕВ, основател   
на бар Lake Kane, Лондон   

12:00 - 12:30 
Новите коктейли?  
ДИМИТЪР ВАСИЛЕВ, продуктов мениджър и асистент-управител R&D на The Drink Factory, Лондон  

12:30 - 13:00 Кафе пауза  

13:00 - 13:30  
Чалгата в коктейлите  
ДИМИТЪР ДИМИТРОВ, бар-мениджър на By The Way и съосновател на Българската Бар Гилдия, представител на България в конкурса European Mixology Awards  

13:30 - 14:00   
Food Pairing 2.0   
ТЕД ЛЕЛЕКАС, винен журналист и представител на Moët & Chandon


ЗА БАР НА ГОДИНАТА

Първото бар-шоу в България ще отвори врати на 30 март от 18:00 часа в Sofia Event Center, мол Paradise.

Списание "Бакхус" организира първото по рода си събитие "Бар на годината Бакхус" на 30 март в Sofia Event Center (мол Парадайз), на което ще бъдат наградени най-добрите коктейлни барове в страната.
Събитието ще представлява изложение с атрактивни щандове на марки на добрите примери в индустрията, щандове на селектирани 10 от най-изявените барове в България, уиски стая, кът за храни, визуално шоу, DJ парти и джаз банда.

Ще посрещнем гостите в 18:00 часа на 30 март в Sofia Event Center на специално построен за събитието голям бар, който ще бъде обслужван от 10 култови бара в България. Всеки от тях ще представи по два авторски коктейла по време на събитието:

Култура Speakeasy Bar, Варна
Пощата, Пловдив
Спутник, София
By The Way, София
One More Bar, София
Public, София
Tequila Bar Funky Monkey, Велико Търново
Тhe Hub, Монтана
5L Speakeasy Bar, София
Lili Pham, София


На събитието ще има и специална уиски стая, домакин на която ще е първият уиски бар в София - "Бар Caldo", който ще представи селекция от над 50 вида висок клас бутикови уискита, за любителите на чисти напитки. Гостите ще могат да опитат и разнообразие от маркови коктейли и напитки на щандовете на ключови партньори за индустрия: WorldClass, Hennesy, Reika, Millagro, кът бутикови висок клас марки ликьор, джин и ром, коктейли с бира Stolichno и други изненади и комплименти за гостите, подготвени от партньорите на събитието.

За храна, организаторите са се погрижили да има типичната за барове компания - "finger foods" на щандовете на RedDevil и Томеко.

През цялото време за добрата атмосфера ще се грижат група диджеи от Sofia Beats, както и нова инструментална формация с вокал, водена от тромбониста Вили Стоянов.

На събитието всичко се заплаща кеш или с карта, като от 19:00 до 20:00 ще бъде обявен Happy Hour на щандовете на партньорите на "Бар на годината".


Част от програмата е и награждаване на най-добрите барове, според критериите на списание "Бакхус" за изминалата година.

*Събитието е с вход 20 лв, които включват консумация на коктейл по избор, както и сет коктейлни хапки от щанда на RedDevil. Билети се купуват предварително от bacchus.bg/top или на място, ако капацитетът позволява.

ЗА КОНКУРСА:
По време на вечерта, ще бъдат обявени официално най-добрите барове за изминалата година според списание "Бакхус". Системата на оценяване е взаимствана и адаптирана от европейския конкурс MIXOLOGY BAR AWARDS. Специално събрано жури от доказани професионалисти в бранша, съвместно с екипа на "Бакхус" са изготвили критерии за оценяване и са номинирали широк списък от барове в страната, които ги покриват. Финалният списък се оформя от журито и резултатите от анкета проведена сред 80 души бармани, собственици на барове, вносители, дистрибутори и други хора, които са тясно свързани с бранша.

КАТЕГОРИИ:
Като за първа година конкурсът има за цел да постави основите на дългосрочна традиция с възможност за развитие и разрастване. На 30 март ще бъдат избрани най-добрите барове в 4 категории: "Коктейл бар", "Ресторант - бар", "Дебют" и "Бар на читателите". Всеки бар, който попада в списъка с номинации трябва да покрие до голяма степен всички критерии.

КРИТЕРИИ:
Ключов фактор е барът да има професионално авторско меню, качествена селекция от продукти, да се използват сезонни и пресни съставки, гостоприемство, отношение към клиента и постоянство в предлаганата услуга. Повечето барове спадат в основната категория "Коктейл бар", категорията "Ресторант-бар" все още не е силно застъпена, но е световен тренд с потенциал за разрастване и "Бакхус" иска да насърчи добрите примери в тази област. За категорията е важно ресторантът да има обособена бар зона, както и адекватно за концепцията на заведението коктейлно меню. В категория "Дебют" се отличават барове, които са направили силно впечатление на пазара и са отворили минимум 6 месеца от датата на конкурса. "Бар на читателите" е категория, в която глаусва широката публика онлайн. Може да гласувате за любимия си бар съвсем скоро на сайта на събитието: bacchus.bg/top

Номинираните заведения ще бъдат обявени на 15 март на сайта на "Бакхус" - bacchus.bg

Билети

Бар Парти Мастъркласове Мастъркласове + Бар Парти
Към регистрацията

Предишни издания