
Бакхус Вечери: Френска Вечеря
- Демонстрационен ресторант ShowHow/ Томеко.
За събитието
Гост-готвач: Ивайло Миров
Ивайло Миров се занимава професионално с кулинария едва от шест години, но за това време е натрупал солиден опит сред екипите на хотел "Хилтън", частният "Резидънс клуб", а от година и половина работи като су шеф в посолството на Република Франция в България. Ивайло е имал възможността да направи и стаж в Министерство на външните работи на Франция, където е научил тънкостите на френската кухня от местни шеф-готвачи. Освен с работата си в посолството, той се занимава и с организирането на различни събития и тематични вечери заедно с добре познатия на кулинарната ни сцена шеф Антоан Верест, два пъти носител на наградата на списание "Бакхус" "Ресторант на годината".
На 27 юни от 19:30 ч. заедно с Ивайло ще се потопим в магията на френската кухня с неговото четиристепенно меню. Очакваме ви в уютната атмосфера на демонстрационен ресторант Show How/Томеко и в компанията на специална селекция вина.
Меню
❧ Amuse-bouche:
Пълнено яйце с течен жълтък, шантили с лимон и "Quatre épices" брускета от хляб с активен въглен и ферментирали кайсии
Поднесено с чаша вино, селектирано от Seewines
❧ Entrée:
Сафрид в темпура с туршия от краставици и айоли сос
Поднесено с чаша вино, селектирано от Seewines
❧ Plat principal:
Телешки бузи с картофено пюре, лук конфи, пресен лук, глазирани моркови и Деми глас
Поднесено с чаша вино, селектирано от Seewines
❧ Dessert:
Paris-Brest с лешников крем и ягоди.
Поднесено с дижестив
Ивайло Миров се занимава професионално с кулинария едва от шест години, но за това време е натрупал солиден опит сред екипите на хотел "Хилтън", частният "Резидънс клуб", а от година и половина работи като су шеф в посолството на Република Франция в България. Ивайло е имал възможността да направи и стаж в Министерство на външните работи на Франция, където е научил тънкостите на френската кухня от местни шеф-готвачи. Освен с работата си в посолството, той се занимава и с организирането на различни събития и тематични вечери заедно с добре познатия на кулинарната ни сцена шеф Антоан Верест, два пъти носител на наградата на списание "Бакхус" "Ресторант на годината".
На 27 юни от 19:30 ч. заедно с Ивайло ще се потопим в магията на френската кухня с неговото четиристепенно меню. Очакваме ви в уютната атмосфера на демонстрационен ресторант Show How/Томеко и в компанията на специална селекция вина.
Меню
❧ Amuse-bouche:
Пълнено яйце с течен жълтък, шантили с лимон и "Quatre épices" брускета от хляб с активен въглен и ферментирали кайсии
Поднесено с чаша вино, селектирано от Seewines
❧ Entrée:
Сафрид в темпура с туршия от краставици и айоли сос
Поднесено с чаша вино, селектирано от Seewines
❧ Plat principal:
Телешки бузи с картофено пюре, лук конфи, пресен лук, глазирани моркови и Деми глас
Поднесено с чаша вино, селектирано от Seewines
❧ Dessert:
Paris-Brest с лешников крем и ягоди.
Поднесено с дижестив