Новият брой:
Образованието: Лунната мисия на България
Бакхус Вечери: Италианска кухня с Масимо Джорджо

Бакхус Вечери: Италианска кухня с Масимо Джорджо

За събитието

Гост-готвач: Масимо Джорджо

Съученикът, който стои на чина до него в Италия, му обяснява колко прекрасна държава е България. Тогава Джорджо е още малък, но след няколко години ще се установи в софийския квартал "Толстой", където веднага ще научи най-важното за всичко българско и родно. Шестнадесет години по-късно го намираме в друг краен квартал в София ("Левски - Г"), където продължава да работи със същата задълбоченост и вяра в изграждането на култура на хранене, наслада и бизнес както в първите си стъпки в ресторантьорството.

Преди да се установи в България, Масимо Джорджо работи сезонно в ресторанти основно в Рим и на остров Сардиния. Увлича го всичко, свързано с бранша – не само готви, но и минава през нужната професионална стълбица – първо е сервитьор, после и барман, по-късно идва и кухнята. През 2004 г., вече в България, става асистент и преводач на италианския майстор-готвач Масимо Ферари, носител на 2 звезди "Мишлен", където "всичко ми минаваше през ръцете, а по-добро училище от това няма".

В средата на 2006 г. открива Cosa Nostra – първата тратория в София с традиционна храна по италиански. Ресторантът е успешен и съществува до 2010 г. След това поема нови кулинарни пътища в Пловдив, Варна и отново София, където е главен готвач в няколко италиански ресторанта, докато стига до сегашното си пак от бранша, но различно предизвикателство - фирма "Томеко", занимаваща се с внос и продажба на професионално кухненско оборудване.

На 19 декември заедно с Масимо ще ви организираме една автентична италианска коледа, с която официално сложим край на тазгодишните Бакхус Вечери и начало на голямото коледно надяждане. Очакваме ви в уютната атмосфера на демонстрационен ресторант Show How/Томеко и в компанията на специална селекция вина от Seewines.


❧❧❧ Меню ❧❧❧

❧ Amuse Bouche

Коледна изненада

❧ Предястия

Rosticceria

● Olive Ascolane - Панирани пълнени маслини с кайма
● Arancini - Панирани оризови портокалчета пълнени с рибен
● Говежди Костен Мозък

Поднесено с чаша вино, предоставено от Seewines

❧ Примо

● Ньоки caccio e pepe
● Канелони от черно мастило от сепия с рагу от морски дарове

Поднесено с чаша вино, предоставено от Seewines

❧ Основно

● Карпачо от октопод и скариди
● Руло от пуйка, пълнено с кестени

Поднесено с чаша вино, предоставено от Seewines

❧ Десерт

● Яйчен семифредо с панетоне

Билети

Бакхус Вечери: Италианска кухня с Масимо Джорджо
Към регистрацията

Програма

Предишни издания