Уебинар „Възобновяемите енергийни източници – икономически и природозащитни ползи“

Уебинар „Възобновяемите енергийни източници – икономически и природозащитни ползи“

За събитието

Уебинарът „Възобновяемите енергийни източници – икономически и природозащитни ползи“ ще представи работата на българските институции, бизнес и природозащитници по темата в контекста на нерешени проблеми със зависимостта на ЕС от Русия по отношение на газови и петролни доставки, както и вътрешни национални трудности пред съгласуване на българската политика с европейската.

В уебинара тезите си ще сравнят експерти от досегашната държавна администрация, от електроразпределително дружество и от природозащитната общност - Георги Стефанов - Ръководител на политическия кабинет на вицепремиера по климатични политики, Анна Димитрова - Ръководител отдел „Енергийна политика, околна среда и иновации“ на EVN България и Петко Ковачев - експерт по проблеми, свързани с енергетиката, енергийните политики и връзката им с опазването на околната среда от 1990 г. в организации като Екогласност, CEE Bankwatch Network, неправителствената „Коалиция за климата“, Институт за зелена политика и други. 

Уебинарът е организиран от Икономедиа в рамките на проект „Натура 2000 – нови хоризонти“. Модератор на събитието ще бъде репортерът на „Зелен Дневник“ Вера Стаевска.  
Дискусията ще се състои чрез платформата Zoom на 26 септември 2022 г. от 16 ч.

Можете да се регистрирате за участие в уебинара ТУК.
ТУК можете да зададете своите въпроси към експертите.
При включване в реално време ще можете да отправите въпроси допълнително в онлайн чата на събитието.

След попълване на регистрационната форма, ще получите имейл с потвърждение от Zoom и линк за достъп до уебинара. В деня на уебинара (26 септември) ще получите нов, подсещащ имейл един час преди началото на събитието.

Лектори

Георги Стефанов

Георги Стефанов

Ръководител на политическия кабинет на вицепремиера по климатични политики

Анна Димитрова

Анна Димитрова

Ръководител отдел "Енергийна политика, околна среда и иновации" на EVN България

Петко Ковачев

Петко Ковачев

Eксперт по проблеми, свързани с енергетиката, енергийните политики и връзката им с опазването на околната среда

Билети

0 лв. с ДДС
Регистрация
Към регистрацията