Фабрика на годината 2023

Фабрика на годината 2023

За събитието

Ако индустрията се възползва от бързото развитие на технологиите и съвременните начини на производство, това ще доведе до качествена промяна и за цялата икономика.

Конкурсът "Фабрика на годината" е събитие на "Капитал", което цели да отличи устойчивите лидери - тези, които се справят с предизвикателствата на средата, като залагат на технологиите и иновациите, и в същото време се грижат за хората и околната среда. Инициативата се провежда за втора поредна година.

Кандидатите ще бъдат оценявани по критерии, разработени в партньорство с TrakiaTech, Novarto и LSEG. Победителят ще получи почетния приз „Фабрика на годината“, който ще носи до следващото издание през 2024 г. Допълнителна награда ще бъде дадена за най-иновативен проект, изпълнен с участието на български екип. 

УСЛОВИЯ И ЕТАПИ

В конкурса могат да участват производствени компании, които имат поне три приключени финансови години, 10 или повече служители и оборот от най-малко 2.5 млн. лв. за 2022 година. 

На базата на събраните точки ще бъде изготвен кратък списък с кандидати, които ще преминат през допълнителна оценка от технологичния ни консултант Novarto. Това ще стане чрез посещение на място в предприятието или чрез видеоразговор. 

Компаниите, които се представят най-добре, ще се състезават на финала, а победителят ще бъде определен от компетентно жури. 

Предприятията могат да кандидатстват и за допълнителната награда „Най-иновативен проект, изпълнен с участието на български екип“, което не е обвързано с участието им в основната категория „Фабрика на годината“. 

КАНДИДАТСТВАНЕ 

Кандидатстването ще бъде чрез попълването на въпросник.

За да кандидатствате за "Фабрика на годината 2023", моля свалете и попълнете въпросника от ТУК

Попълнените въпросници се изпращат на мейл [email protected] с предмет „Фабрика на годината“. Срокът за кандидатстване е удължен до 15 октомври 2023 г. 

След първоначална оценка с кандидатите от късия списък ще бъдат проведени интервюта до 30 ноември 2023 г.

Същите срокове важат и за кандидатите за допълнителната награда за "Най-иновативен проект, изпълнен с участието на българския екип". Те трябва да попълнят въпросник, който може да бъде свален от ТУК. Отговорите се изпращат на мейл [email protected] с предмет „Най-иновативен проект“. 

ЦЕРЕМОНИЯТА

Церемонията по награждаване в конкурса „Фабрика на годината“ ще се проведе на 7 декември 2023 г. и ще бъде излъчвана на живо във Фейсбук страницата на събитието, в Youtube канала на „Капитал“ и на Капитал LIVE.

Събитието е с ограничен вход с покани.

Можете да видите запис от церемонията на Фабрика на годината 2022 на долния линк:

Партньори

Генерални партньори:

БАТ
Лирекс

Контакти

Отдел Събития

[email protected]