С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK

Произведено в България

8 юни 2010, 1711 прочитания
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
Темата на: wowbagger
Преглед на профил

Темата е в архива и се разработва от wowbagger.
Предложена е от wowbagger и подкрепена от 15 човека.

Защо е важна:

Медийното пространство е монополизирано от непроизвеждащи хора и професии. Политици, банкери, адвокати, чиновници, певци, актьори, журналисти :) и т.н. - повечето твърдят, че произвеждат нещо виртуално - закони, услуги, изкуство и т.н., но са малко хората, които виждаме/чуваме/четем, за които знаем, че са част от създаването на дреха, храна, енергия, инструмент - въобще нещо измеримо, от което имаме нужда и ползваме (изключвам произведенията на изкуството). Ясно е, че това е изтъркана и скучновата тема, но отсъствието от публичното пространство, както и изопачавенето и в реклама постепенно изкривява ценностната ни система. Ставаме идиотски консуматори, загубили стремеж към осмисляне - нещо, за което преди години се подигравахме на американците и в което сме на път да ги задминем. Създаването на продукт - от хляб до софтуер изисква в различна степен задълбочено познаване, разбиране, фантазия, стремеж към съвършенство - иначе /при неизкривен пазар/ конкуренцията те изхвърля, а глупаците не оцеляват /понякога така разбираме, че сме били глупави/. Това все-повече ми липсва в медиите за сметка на натрапените псевдозвезди на консумацията.

Какво е решението:

серия от статии, тип соц.очерк :) за популярни производители - с хората, свързани със самото производство. Обяснения за средата, трудностите, тенденциите, конкуренцията, перспективите в търсене на смисъла - защо и как човек /о/става производител. Напр. ферми, земеделски стопанства, облекла, велосипеди, храни, напитки.

Коментарът на

От няколко години в Капитал Кариери има поредица, която представя мениджъри, които управляват малки и големи предприятия на територията на България - Pro.File.

Във форума по-долу може да предложите още популярни производители, които желаете да видите на страниците ни
Подкрепете позицията си с коментар
Няма коментари.
Подкрепям темата
15 човека подкрепят темата Легенда
  • Регистриран потребител

  • Потвърден имейл