Лондонската полиция разследва OneCoin

   ©  Надежда Чипева
   ©  Надежда Чипева

Това става ясно от съобщение на британския финансов регулатор Financial Conduct Authority, с което той предупреждава потребителите да внимават при взаимоотношенията си с компанията. От FCA подчертават, че OneCoin, която предлага възможност за печалба от търговия и копаене на едноименната криптовалута, не е лицензирана от тях и те не мислят, че извършва действия, които изискват тяхната оторизация. "Въпреки това сме притеснени от потенциалните рискове, които компанията поставя пред британските потребители", гласи съобщението.

OneCoin, което е основано от българката с германски паспорт Ружа Игнатова, е обвинявано от медии и анализатори в редица страни, че е пирамидална схема. За компанията вече имаше подобни предупреждения от няколко финансови регулатора, сред които и Комисията за финансов надзор.


1 коментар
 • 1
  clutch avatar :-P
  clutch

  ХАХАХААХАХХАА!!!!
  Тая "бизнИсдама" ги връща в детската градина с врътка от началото на миналият век :)
  Само дето полето за изява е електронният свят и надеждата на идиота/ по цял свят/ да се събуди милионер, след като си е легнал бедняк.
  Забележително е къде си е позиционирала централата: в страната от ЕС, където си купуваш най-лесно: съдии, прокурори, ченгета-следователи, медии.
  Дефакто: всичко да ти върви безнаказано, само да намажеш 1-2-3 ръчички. После ще си избиеш парите от идиотите по цял свят.
  Но е хубаво ружавата да има предвид, че криптовалутата е интересна и за едни по-радикални момци, особено от югоизточна Азия, триади ги наричат по ония места. Подхлъзнели ги тях......:)


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал