5 коментара

Избор на тип:
Преглед на профил event_horizon Рейтинг: 728 Неутрално
7 сеп 2018 15:26 1
- +Оценка
+10

В момента в България най-големият проблем е прокуратурата.
Най-важното нещо което трябва да си оправим е прокуратурата.
Мнозинството от икономически проблеми са заради прокуратурата.

Но... има е едно голямо НО. И то е, че трябва да го направим но това не е лесно. Направо си е невъзможно за нашата действителност. Защото пркуратурата винаги е била най-силното оръжие в ръцете на задкулисието, златната кокошка на мафията. И тя не се дава лесно.

Просто няма политическа сила в България която да бъде оставена да скъса пъпната връв между прокуратурата и задкулисието. Големите политически сили като ГЕРБ са пред избора: на власт с тази прокуратура или в опозиция с идеите за реформи. Малките политически сили като Да България са постянно атакувани с кафяви пропаганда и саботирани с ченгесарски номера, за да съсипе популярността им.

И за да изглежда пред света като цивилизована прокуратура се организират от време на време този тип лов на вещици. Нахвърлят се върху накоя група олигарси които се вземат за доста независими и им се напомня, че трябва да се отчитат където трябва до последната стотинка. Ако се съгласят, каткто става обикновено, обвиненията биват погребани и закопани в архивите на прокуратурата.

 
Преглед на профил georgh5n2 Рейтинг: 44 Неутрално
7 сеп 2018 20:59 2
- +Оценка
-1 +3

До коментар [#1] от "event_horizon":

Една единствена партия в България говори против прокуратурата и Пеевски. Хората й нямат доверие. Или имаме безрезервна вяра на статуквото, или сме умствено изостанали.

 
Преглед на профил hammurabi Рейтинг: 2822 Неутрално
8 сеп 2018 15:22 3
- +Оценка
-2

Независимият главен прокурор по разследването ще отхапе най-апетитните парчета от Авгиевите обори, които всеки пази да не бъдат изринати.

 
Преглед на профил Aleko Рейтинг: 1589 Неутрално
9 сеп 2018 08:54 4
- +Оценка
+2

Според мен това са ПР акции за пред ЕС ( по повод влизането в еврозоната ) и отделно ни подготвят за това , че Гешев ще е новият главен прокуров, трябва да се напомпа рейтинга му. Всичко е част от мастърплана.

 
Преглед на профил boevbisser Рейтинг: 4157 Неутрално
10 сеп 2018 07:02 5
- +Оценка
+1

Прокуратурата няма капацитет да докаже в съда тежко икономическо престъпление и затова са справедливи подозренията, че всичко е или политическа поръчка, или междуособни борби, или по малко и от двете.
Такъв капацитет обаче има НАП, а досега очевидно това не се е случило, въпросът е защо. Едва ли някой си мисли, че фирмените и личните дела - от данъчна гледна точка, разбира се, на двете демостриращи разточителство известни фамилии са напълно в ред.