Ново място: Bug Coffee
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Ново място: Bug Coffee

Ново място: Bug Coffee

Най-новото попълнение на улица "Асен Златаров" идва на мястото на затворилото врати Percolate

9802 прочитания

© Цветелина Белутова


Bug Coffee е най-новото попълнение на улица "Асен Златаров" 19 и идва на мястото на затворилото врати Percolate. Тук концепцията е малко по-различна: пространството е не просто кафене, но и представяне на българската марка специално кафе Bug Coffee.

Зад нея е Йонатан Аначков, който започват да развива пекарната през 2015 г. в Нови Искър, а първите партньорства, които намира, са в Шотландия, след това и във Франция. В момента му помага брат му Самуил. И за двамата проектът е резултат от дългогодишен интерес към кафе културата, а първите опити на Йонатан започват две години преди да даде начало на сегашния бранд. По неговите думи, първите стъпки са много четене по темата, преди да се премине към каквато и да било практика. "Сега комбинирам двете."

Отварянето на мястото по-рано тази година е не само опит да се позиционират по-добре в България, но и да имат повече контрол върху качеството, приготвянето и поднасянето на кафето си. Според тях формата на зърната прилича на калинка (ladybug), което вдъхновява името Bug. Също така, първата и последната буква навява асоциации с инициалите на България – начин да покажат откъде идва марката, без да звучи изтъркано или изкуствено патриотично. Брандът им преминава през оценка на вкуса от Specialty Coffee Association.

Различните сортове могат да се купят на място. Bug Coffee предлага и селекция от крафт бири. Както Йонатан обяснява, до голяма степен публиката на крафт бирите и специалното кафе се припокрива в София, но все още неговата област има какво да постигне, за да наложи визията и философията си пред по-широката публика.

"Вече много хора знаят какво е крафт бира, но малко знаят какво е специално кафе и разпознават брандовете", казва Йонатан, който се е занимавал с различни, несвързани със сегашното му занимание професии през годините – от строителство, през работа в туристическа агенция до участие в социални каузи като намиране на работа за пострадали от трафик на хора. "Може би най-хубавото на това да отвориш собствено място за собствената си марка е, че така стигаш непостредствено до крайния потребител. Виждаме какви са неговите знания, какви асоциации прави и с какво може да допринесем."

Повече за дейността им на bugcoffee.com

Bug Coffee е най-новото попълнение на улица "Асен Златаров" 19 и идва на мястото на затворилото врати Percolate. Тук концепцията е малко по-различна: пространството е не просто кафене, но и представяне на българската марка специално кафе Bug Coffee.

Зад нея е Йонатан Аначков, който започват да развива пекарната през 2015 г. в Нови Искър, а първите партньорства, които намира, са в Шотландия, след това и във Франция. В момента му помага брат му Самуил. И за двамата проектът е резултат от дългогодишен интерес към кафе културата, а първите опити на Йонатан започват две години преди да даде начало на сегашния бранд. По неговите думи, първите стъпки са много четене по темата, преди да се премине към каквато и да било практика. "Сега комбинирам двете."


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.