Ново място: Bug Coffee
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Ново място: Bug Coffee

Ново място: Bug Coffee

Най-новото попълнение на улица "Асен Златаров" идва на мястото на затворилото врати Percolate

9192 прочитания

© Цветелина Белутова


Bug Coffee е най-новото попълнение на улица "Асен Златаров" 19 и идва на мястото на затворилото врати Percolate. Тук концепцията е малко по-различна: пространството е не просто кафене, но и представяне на българската марка специално кафе Bug Coffee.

Зад нея е Йонатан Аначков, който започват да развива пекарната през 2015 г. в Нови Искър, а първите партньорства, които намира, са в Шотландия, след това и във Франция. В момента му помага брат му Самуил. И за двамата проектът е резултат от дългогодишен интерес към кафе културата, а първите опити на Йонатан започват две години преди да даде начало на сегашния бранд. По неговите думи, първите стъпки са много четене по темата, преди да се премине към каквато и да било практика. "Сега комбинирам двете."

Отварянето на мястото по-рано тази година е не само опит да се позиционират по-добре в България, но и да имат повече контрол върху качеството, приготвянето и поднасянето на кафето си. Според тях формата на зърната прилича на калинка (ladybug), което вдъхновява името Bug. Също така, първата и последната буква навява асоциации с инициалите на България – начин да покажат откъде идва марката, без да звучи изтъркано или изкуствено патриотично. Брандът им преминава през оценка на вкуса от Specialty Coffee Association.

Автор: Цветелина Белутова

Различните сортове могат да се купят на място. Bug Coffee предлага и селекция от крафт бири. Както Йонатан обяснява, до голяма степен публиката на крафт бирите и специалното кафе се припокрива в София, но все още неговата област има какво да постигне, за да наложи визията и философията си пред по-широката публика.

"Вече много хора знаят какво е крафт бира, но малко знаят какво е специално кафе и разпознават брандовете", казва Йонатан, който се е занимавал с различни, несвързани със сегашното му занимание професии през годините – от строителство, през работа в туристическа агенция до участие в социални каузи като намиране на работа за пострадали от трафик на хора. "Може би най-хубавото на това да отвориш собствено място за собствената си марка е, че така стигаш непостредствено до крайния потребител. Виждаме какви са неговите знания, какви асоциации прави и с какво може да допринесем."

Повече за дейността им на bugcoffee.com

Bug Coffee е най-новото попълнение на улица "Асен Златаров" 19 и идва на мястото на затворилото врати Percolate. Тук концепцията е малко по-различна: пространството е не просто кафене, но и представяне на българската марка специално кафе Bug Coffee.

Зад нея е Йонатан Аначков, който започват да развива пекарната през 2015 г. в Нови Искър, а първите партньорства, които намира, са в Шотландия, след това и във Франция. В момента му помага брат му Самуил. И за двамата проектът е резултат от дългогодишен интерес към кафе културата, а първите опити на Йонатан започват две години преди да даде начало на сегашния бранд. По неговите думи, първите стъпки са много четене по темата, преди да се премине към каквато и да било практика. "Сега комбинирам двете."


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK