Официално представяне на новото меню на ресторант Shades of Red и сомелиера Слави Райчев

 
     ©  Гранд Хотел София
 
     ©  Гранд Хотел София

От началото на месец ноември ресторант Shades of Red предлага изцяло ново меню и нова винена листа.

Менюто е с подчертано средиземноморска линия – акцент е предлагането на цели риби и приготвянето им на ниска температура.

За ценителите на кулинарията ресторантът предлага специална селекция говеждо месо от цял свят - американско говеждо от породата "Блек Ангъс", австралийско говеждо Уагаю – Кобе стил и аржентиско говеждо бонфиле или рибай стек. Тези видове меса се предлагат на малко места в София и са наистина откритие за ценителите.

Обърнато е внимание и на вегетарианските ястия, които се предлагат с нова концепция - могат да бъдат приготвени индивидуално според желанието на гостите на ресторанта и избора им на съставки.

Главният готвач Жоро Иванов представя три ястия с дивеч в менюто- печено филе от фазан с пълнеж от шам фъстък, медальони от сърна със сос от боровинки и пъдпъдъци с пълнеж от кестени и манатарки.

СЛАВИ РАЙЧЕВ – СОМЕЛИЕР НА РЕСТОРАНТ SHADES OF RED

Ресторант Shades of Red може да се похвали и с ново попълнение – сомелиера Слави Райчев, който представя изцяло нова винена листа. Между 80-те различни етикета в новата винена листа освен разнообразието от класически представители на нов и стар свят, акцент има върху българските вина, селектирани предимно от малки бутикови производители. Предлага се разнообразие от пенливи вина и шампанско, както и различни десертни вина.

Наличието на сомелиер е задължително за всеки ресторант тъй като предлагането на вино изисква умения и познания, които го превръщат почти в наука. Освен избора на вина в листата, присъствието на сомелиер в ресторанта гарантира не само безупречно сервиране на вино, съчетаване със съответното ястие, но и познаването на всички ниско и високоалкохолни напитки.

С какво бихте консумирали десерта от менюто – шоколадов тарт, десерт с лимонов крем, чийзкейк и шоколадов мус? Със стара тетевенска сливова? - ще ви отговори Слави Райчев и наистина ще ви изненада комбинацията на вкусове, която ще опитате.

Слави Райчев е вицепрезидент на Българската асоциация на професионалните сомелиери (БАПС). Завършил е Софийска професионална гимназия по туризъм, преминал е специализация в институт "Алфредо Панцини" Италия, цикъл от курсове и обучения в направление "Основи на сомелиерството", организирани от БАПС, както и специализиран курс по "Органолептика" организиран съвместно от Висшия институт по хранително вкусова промишленост.

Менюто и вината, които бяха дегустирани на събитието:

Сирене "Бурата" със свежи салати и чери домати

Мидалидаре (Совиньон Блан, Семион), Мидалидаре Естейт, Тракийска низина

Паеля с омар

Ленеа Мерло, Домейн Мараш, Тракийска низина

Стек от говеждо месо - Кобе стил, Австралия и аржентинско говеждо

Нобиле Мелник, Логодаж, Долината на р. Струма

Пъдпъдък с пълнеж от кестени и манатарки с винен сос и глазирани моркови

Ятрус Рубин, Тера Тангра, Тракийска низина

Десерт – шоколадов тарт, десерт с лимонов крем, чийзкейк и шоколадов мус

Стара тетевенска сливова ракия

Още от Капитал