Официално представяне на новото меню на ресторант Shades of Red и сомелиера Слави Райчев
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Официално представяне на новото меню на ресторант Shades of Red и сомелиера Слави Райчев

 

Официално представяне на новото меню на ресторант Shades of Red и сомелиера Слави Райчев

6760 прочитания

 

© Гранд Хотел София


От началото на месец ноември ресторант Shades of Red предлага изцяло ново меню и нова винена листа.

Менюто е с подчертано средиземноморска линия – акцент е предлагането на цели риби и приготвянето им на ниска температура.

За ценителите на кулинарията ресторантът предлага специална селекция говеждо месо от цял свят - американско говеждо от породата "Блек Ангъс", австралийско говеждо Уагаю – Кобе стил и аржентиско говеждо бонфиле или рибай стек. Тези видове меса се предлагат на малко места в София и са наистина откритие за ценителите.

Обърнато е внимание и на вегетарианските ястия, които се предлагат с нова концепция - могат да бъдат приготвени индивидуално според желанието на гостите на ресторанта и избора им на съставки.

Главният готвач Жоро Иванов представя три ястия с дивеч в менюто- печено филе от фазан с пълнеж от шам фъстък, медальони от сърна със сос от боровинки и пъдпъдъци с пълнеж от кестени и манатарки.

СЛАВИ РАЙЧЕВ – СОМЕЛИЕР НА РЕСТОРАНТ SHADES OF RED

Ресторант Shades of Red може да се похвали и с ново попълнение – сомелиера Слави Райчев, който представя изцяло нова винена листа. Между 80-те различни етикета в новата винена листа освен разнообразието от класически представители на нов и стар свят, акцент има върху българските вина, селектирани предимно от малки бутикови производители. Предлага се разнообразие от пенливи вина и шампанско, както и различни десертни вина.

Наличието на сомелиер е задължително за всеки ресторант тъй като предлагането на вино изисква умения и познания, които го превръщат почти в наука. Освен избора на вина в листата, присъствието на сомелиер в ресторанта гарантира не само безупречно сервиране на вино, съчетаване със съответното ястие, но и познаването на всички ниско и високоалкохолни напитки.

С какво бихте консумирали десерта от менюто – шоколадов тарт, десерт с лимонов крем, чийзкейк и шоколадов мус? Със стара тетевенска сливова? - ще ви отговори Слави Райчев и наистина ще ви изненада комбинацията на вкусове, която ще опитате.

Слави Райчев е вицепрезидент на Българската асоциация на професионалните сомелиери (БАПС). Завършил е Софийска професионална гимназия по туризъм, преминал е специализация в институт "Алфредо Панцини" Италия, цикъл от курсове и обучения в направление "Основи на сомелиерството", организирани от БАПС, както и специализиран курс по "Органолептика" организиран съвместно от Висшия институт по хранително вкусова промишленост.

Менюто и вината, които бяха дегустирани на събитието:

Сирене "Бурата" със свежи салати и чери домати

Мидалидаре (Совиньон Блан, Семион), Мидалидаре Естейт, Тракийска низина

Паеля с омар

Ленеа Мерло, Домейн Мараш, Тракийска низина

Стек от говеждо месо - Кобе стил, Австралия и аржентинско говеждо

Нобиле Мелник, Логодаж, Долината на р. Струма

Пъдпъдък с пълнеж от кестени и манатарки с винен сос и глазирани моркови

Ятрус Рубин, Тера Тангра, Тракийска низина

Десерт – шоколадов тарт, десерт с лимонов крем, чийзкейк и шоколадов мус

Стара тетевенска сливова ракия

 
Фотограф: Гранд Хотел София
 
Фотограф: Гранд Хотел София

От началото на месец ноември ресторант Shades of Red предлага изцяло ново меню и нова винена листа.

Менюто е с подчертано средиземноморска линия – акцент е предлагането на цели риби и приготвянето им на ниска температура.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK