"ДЪЛБОКА" ООД , която повече от двадесет години е специализирана в култивиране и производство на екологично чисти черноморски миди от вида Muthilus Gallaprovincialis във фермата си в залива на нос Калиакра, откри своя нов ресторант в гр. Банско.
Мидите се култивират от 800 години в Европа, а се използват като храна от 2000 години насам. Те са висококачествен хранителен продукт, както и един разнообразен и вкусен начин да си набавим така важните витамин С, цинк, желязо и протеини. Съдържат също Омега 3 мастни киселини, които ни помагат в борбата със сърдечните болести, холестерола, намаляват кръвосъсирването и дори съдействат за преодоляване на депресията. Мидите, освен, че са особено богати на протеини, са и източник на необходимото дневно количество витамин В12, който подпомага поддържането на нервните влакна и изграждането на червени кръвни телца. Те са известни в целия свят като природно целесъобразна морска храна, тъй като се хранят натурално без добавки и се размножават по естествен път в средата, в която се отглеждат.
Приятелите на мидената ферма могат да намерят уникалните специалитети от миди и черноморска риба, както на морския бряг край Каварна, така и в Пловдив, и в Банско през цялата година.
Екипажът на мидената ферма "Дълбока" е готов да посреща своите приятели.
За повече информация:
Ресторант "Мидената ферма Дълбока"-Банско
гр. Банско, в хотел "Астера-Банско" (на сто метра от началната станция на кабинковия лифт).тел. 08970 58 505 и 0749 58 505.
Ресторант-градина "Мидената ферма Дълбока"-Ягодово
гр.Пловдив, Ягодовско шосе (във винарната на доктор Благов)"ДЪЛБОКА" ООД , която повече от двадесет години е специализирана в култивиране и производство на екологично чисти черноморски миди от вида Muthilus Gallaprovincialis във фермата си в залива на нос Калиакра, откри своя нов ресторант в гр. Банско.
Мидите се култивират от 800 години в Европа, а се използват като храна от 2000 години насам. Те са висококачествен хранителен продукт, както и един разнообразен и вкусен начин да си набавим така важните витамин С, цинк, желязо и протеини. Съдържат също Омега 3 мастни киселини, които ни помагат в борбата със сърдечните болести, холестерола, намаляват кръвосъсирването и дори съдействат за преодоляване на депресията. Мидите, освен, че са особено богати на протеини, са и източник на необходимото дневно количество витамин В12, който подпомага поддържането на нервните влакна и изграждането на червени кръвни телца. Те са известни в целия свят като природно целесъобразна морска храна, тъй като се хранят натурално без добавки и се размножават по естествен път в средата, в която се отглеждат.
1 коментар
Добър Ден ,
Стационарна Мидена Ферма "Дълбока" ООД, с Тъга пише на свойте верни Клиенти, че Ресторанта Ни в град София - Панчарево , град Банско и в град Пловдив - Ягодово , ЗАТВОРИХА ВРАТИ !!!
Защо ? ... Защото Собственикът Веселин Прокопиев Не е Доволен от Прихода. За Това Ще се Радваме на Вашето Присъствие на 180 градуса Море между град Каварна и село Българево, пресечка до самият бряг с Каменната Къща !
Положителен Ден