

Мидена ферма Дълбока

Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
"ДЪЛБОКА" ООД , която повече от двадесет години е специализирана в култивиране и производство на екологично чисти черноморски миди от вида Muthilus Gallaprovincialis във фермата си в залива на нос Калиакра, откри своя нов ресторант в гр. Банско.
Мидите се култивират от 800 години в Европа, а се използват като храна от 2000 години насам. Те са висококачествен хранителен продукт, както и един разнообразен и вкусен начин да си набавим така важните витамин С, цинк, желязо и протеини. Съдържат също Омега 3 мастни киселини, които ни помагат в борбата със сърдечните болести, холестерола, намаляват кръвосъсирването и дори съдействат за преодоляване на депресията. Мидите, освен, че са особено богати на протеини, са и източник на необходимото дневно количество витамин В12, който подпомага поддържането на нервните влакна и изграждането на червени кръвни телца. Те са известни в целия свят като природно целесъобразна морска храна, тъй като се хранят натурално без добавки и се размножават по естествен път в средата, в която се отглеждат.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Вече съм абонат Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове