Новият брой: Пътят към Шенген
Close

Еноти в нужда се познават

Запознайте се с енотите, които се грижат да получите веднага най-необходимите за вас продукти и то без да излизате от дома си

Миро    ©  Еноти

Онлайн супермаркетът "Еноти" стартира официално от май 2013 г. , когато Цани (36 г.), Миро (25 г.), Росен (35 г.) започват да разнасят поръчки на продукти из София. Преди това сa имали няколко пробни доставки за приятели и познати с цел да тестват системата. Цани разказва как започва всичко – по време на магистратурата им преди години съчетали работа с често пътуване до Сърбия и Хърватска, за да присъстват на лекции. "По един от предметите имахме казус за английски онлайн магазин. И си казахме – това е чудесно предложение за нас, при пълната ни програма да спестим малко време. Потърсихме и не открихме в България да се предлага такава услуга. Както се досещате решихме сами да си помогнем."

Започнали да мислят върху име, което да говори повече за характера на услугата, така че да не се кръстят като поредният интернет "нещо" магазин или супермаркет. "Мислихме, че докато хората се занимават с нещо приятно, някой друг ще обикаля рафтовете, ще пазарува, ще носи торбите, ще доставя до дома и въобще ще отмята много задачи", обяснява Росен. "Тогава се сетих за първия магнит, който си купих от една студентска бригада. На него има изобразен енот, с престилка, който пере и надслов "Бог ме е поставил на тази Земя, за да свърша определен брой задачи. Към днешна дата съм толкова изостанал, че никога няма да умра!" След споделянето на тази история всички бяхме единодушни, че вечно заетите еноти могат да ни дадат отличаващо се име, което е в едно представително за нашата дейност и весело като нашия темперамент".


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове

Още от Капитал