10 от 10: Chucky's

"Целта ни е да развием нова култура на пиенето на кафе в България", казва Иван Чавдаров, собственик на бутиковото кафене

Александър, Иван и Симона
Александър, Иван и Симона
Александър, Иван и Симона    ©  Михаил Новаков
Александър, Иван и Симона    ©  Михаил Новаков

Понякога само ароматът на прясно изпечено кафе е достатъчен да те накара да повярваш, че всяка нова сутрин е нов шанс за живот. В Chucky's ухае на добро начало още с отварянето на вратата – от професионален уред за печене на зърна от сорта арабика се разнася неповторим аромат.

Според 32-годишния Иван Чавдаров, собственик на столичното кафене Chucky's, "лошо кафе няма, има само лошо изпичане, съхранение и приготвяне". На тази истина се е научил, докато е живял и работил в гръцката столица Атина. Там завършва гимназия и висшето си образование по туризъм и чак преди две години се завръща в България. След като натрупва солиден опит в приготвянето и селектирането на кафе, както и във вноса и износа му, решава да отвори бутиково място в София, предназначено за ценителите на топлата напитка.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове