10 до 10: Butcher

"Хубавото на малкия екип е, че сме като семейство - идваш тук и правиш нещата така, както ги искаш", твърсят Мерал и Фарук Люледжи, собственици на месарницата за телешко и агнешко месо Butcher

Мариан, Алекс и Мерал    ©  Михаил Новаков

"Хубавото на малкия екип е, че сме като семейство – идваш тук и правиш нещата така, както ги искаш", твърдят Мерал и Фарук Люледжи, собственици на месарницата за телешко и агнешко месо Butcher

Зад симпатичната фасада на стара сграда от 40-те години на ХХ век се крие месарница, каквато не сме виждали в града, поне доскоро. Butcher е спретнато и много чисто място за охладено телешко и агнешко месо, което ни посреща с голям прозорец на хладилната камера и директен поглед върху суровината на куки, заедно с отворена транжорна, позволяваща да видим как точно се приготвя месото. Собствениците Мерал и Фарук Люледжи разработват пространство от нов тип без аналог в София. "Повечето месарници получават транжирано, а не трупно месо и нямат подобен интериор с отворено пространство и хладилна камера, в която можеш да видиш своето парче. Идеята на магазина е да предлага разфасовки, които липсват в търговската мрежа."


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал