Огромна есетра акостира на скарата на сръбски ресторант "Котилото"

Котилото
Котилото
Котилото    ©  Котилото
Котилото    ©  Котилото

В прохладата на градината на ресторант Котилото беше приготвена на скара на дървени въглища 11 килограмова есетра. Речният деликатес, напълнен щедро с орехи и гъби, беше внимателно положен на скарата от главния готвач Далибор Маринкович - Даци, който доказа, че освен месни ястия по сръбски се справя отлично и с рибни деликатеси. Това се случи по време на сезонното откриването на лятната градина. Специален гост на събитието беше кулинарната звезда Иван Звездев, който сръчно асистира на Даци при печенето на рибата.

Освен , че демонстрира майсторство при приготвянето на рибни блюда, Даци, който до този момент на няколко пъти счупи собствените си рекорди по печене на на най-голяма плескавица, представи и най-новите си попълнения в менюто. Авторските му ястия включват здравословни салати, вкусни месни ястия и изкусителни десерти: зелена салата с прясно цвекло на люспи, хрупкава салата със запечени зеленчуци, домат със сръбски хайвер; месните деликатеси могат да вземат ума и на най-претенциозния клиент – пънче от телешко бон филе, пилешко бутче със запечени зеленчуци и кашкавал, хрупкава бяла вешалица на хапки. Но дори и най-вкусния обяд не може без божествения финал – ледено студен шоколадов десерт "Нутела", обилно поръсен с карамелизирани бадеми.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове

Още от Капитал