Балканска кулинарна купа "Изкуството на храната в хотела и ресторанта"
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Балканска кулинарна купа "Изкуството на храната в хотела и ресторанта"

Балканска кулинарна купа "Изкуството на храната в хотела и ресторанта"

3412 прочитания

© Балканска кулинарна купа


Единственото по рода си международно кулинарно състезание, организирано от Автентични Български Вкусове ООД и Българска асоциация по карвинг , ще се проведе от 13 до 15 май в Hotel PREMIER FORT BEACH - Свети Влас.

Партньори на събитието са: Fort Noks - Hotel PREMIER FORT BEACH, Тирол Сервиз, Fagor, Mетро кеш енд кери, Uniliver, Авенди, Bonduelle, Kikkoman, House of Asia, Интер Експо Център - София, Coca Cola, Томеко, ShowHow, ЛАВА България, Дотел, Котани, BeColor, Fabrica 126, "Залива 47-СП" АД, SBB Media и сп. "Бакхус".

За втора година България ще е домакин на Балканската кулинарна купа.

Състезанието има за цел да е трибуна на тенденциите в приготвяне и поднасяне на храната в хотелите и ресторантите, както и за обмен на знания, идеи и нови кулинарни техники, които да насочат вниманието към вкуса, визията и начина на поднасяне на едно ястие. В хотелиерския, ресторантьорския и туристическия бизнес най-важно е впечатлението, което ще остане у клиента. От това зависи той дали ще се върне отново, дали ще препоръча заведението и дали ще посети страната втори път.

Остават броени дни до състезанието, а черпаците се вихрят в кухните на записалите се. Своите документи са подали отбори, индивидуални състезатели и презентатори от Англия, България, Испания, Италия, Македония, Румъния, Словакия, Словения, Сърбия, Тунис, Хърватия, Южна Корея, Япония и др.

Журито на състезанието отново ще бъде в международен състав, без българско участие. Поканени са съдии от световната асоциация на кулинарните сдружения (WACS).

По покана на организаторите в събитието ще вземат участие, демонстрирайки своите умения, известни шеф готвачи от ранга на:

Oier Biritxinaga Lauzirika (Corporate Chef - Fagor – Испания) – "Значението на машината за приготвянето на здравословна храна", Junichi SAWANO (от Япония – представител на Кикоман за цяла Европа) – "Суши – докосване до японската храна и култура"
Ради Стамболов и Боби Екзархов (България) – с една незабравима презентазия на атрактивно приготвяне на сладки изкушения с много настроение

Жоро Иванов (от България – представител на "Евро-Ток България" и вицепрезидент на "Евро-Ток Интернационал") - едно от водещите имена в българската кулинария

Ще бъдете изненадани и от прекрасните кулинарни предложения и тайни в приготвянето на здравословната храна на:

Андрей Стоилов – председател на Българска асоциация на професионалните готвачи (БАПС) и организатор на Национална кулинарна купа - Пловдив Тони Иванов – Шефс Клуб Стара Загора Петър Йоргов – Българска асоциация за кулинарна култура (БАКК) – Варна

и други представители от кулинарните асоциации, сдружения и клубове в България.

По атрактивен начин ще бъдат представени всички фирми партньори. Чрез нетрадиционни предизвикателства и демонстрации. Публиката ще може да се запознае с професионално кухненско оборудване. Посетителите ще имат възможността да пресъздадат и своя рецепта, за целта е необходимо предварително записване по време на състезателните дни.

Организатор на събитието:

Българска асоциация по карвинг - Веселина Славчева, полага основите на Балканска кулинарна купа, организирайки 7 национални и едно балканско състезание по карвинг. За реализирането на международния формат се регистрира фирма "Автентични български вкусове" ООД - Веселина Славчева, Валери Нешов.

Можете са се запознаете с пълния регламент за участие в Балканска кулинарна купа, като посетите официалния сайт на състезанието.

Бихте могли да следите и официалната Facebook страница на събитието:

Очакваме Ви!

Единственото по рода си международно кулинарно състезание, организирано от Автентични Български Вкусове ООД и Българска асоциация по карвинг , ще се проведе от 13 до 15 май в Hotel PREMIER FORT BEACH - Свети Влас.

Партньори на събитието са: Fort Noks - Hotel PREMIER FORT BEACH, Тирол Сервиз, Fagor, Mетро кеш енд кери, Uniliver, Авенди, Bonduelle, Kikkoman, House of Asia, Интер Експо Център - София, Coca Cola, Томеко, ShowHow, ЛАВА България, Дотел, Котани, BeColor, Fabrica 126, "Залива 47-СП" АД, SBB Media и сп. "Бакхус".

Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK