Един съвременен Културен деец – за табиетите при пиенето на ракия, историята и Културата.

Интервю с д-р Стефан Дечев

Изба Карабунар    ©  Изба Карабунар

Д-р Дечев е историк, преподавател в Софийски Университет, изследвал е и документирал редица културни исторически особености на българската кухня и табиети на пиене. Ето какво ни каза той за това как са се развили те през годините и за влиянието на ракията не само на масата, но и в творчеството на Културните дейци.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал