Мариса Гласман Шафер: Всеки служител има възможност да допринася за глобалната позитивна промяна

Мариса Гласман Шафер: Всеки служител има възможност да допринася за глобалната позитивна промяна

1345 прочитания

Първото издание на ежегодното събитие GIVE 2 GROW по инициатива на УНИЦЕФ ще се проведе изцяло онлайн на 11-и декември от 16:00 часа. Сред говорителите на събитието ще бъде Мариса Гласман Шафер, директор Citizen Philanthropy във VMware, която ще сподели уникалния подход на компанията за изграждане на култура в обществена полза. В това интервю може да почерпите доза вдъхновение и повод да се регистрирате за GIVE 2 GROW.

Мариса Гласман Шафер е директор Citizen Philanthropy във VMware, където всички служители имат възможността да подпомагат активно своите общности по цял сват. Преди VMware, Мариса е управлявала корпоративните партньорства в GlobalGiving, свързвайки хиляди организации с нестопанска цел с индивидуални и корпоративни дарители чрез своята уеб-базирана платформа. С MBA степен по "Устойчиво развитие на бизнеса", Мариса е запалена по създаването на равни възможности и насърчаване на уникалните интереси, таланти и умения на хората и организациите за постигане на положителна промяна в нашите общности.

Г-жо Гласман Шафер, за нас е чест, че се присъединихте към GIVE 2 GROW. Бихте ли ни споделили няколко акцента от предстоящото си участие в събитието?

Благодаря за поканата. Ще разкажа за уникалния подход на VMware към дарителството и доброволчеството. Ние даваме възможност всички наши служители да бъдат активни и ангажирани граждани в техните общности, като така създават по-устойчиви мрежи за подкрепа на организации с нестопанска цел. Участниците в конференцията ще се запознаят с философията, която стои зад този подход, както и практическите инструменти, които използваме, за да ги реализираме. Аз ще споделя глобалната перспектива на компанията, а колегата ми Христина Харалампиева от локалната общност, наречена Sofia Giving Network, ще разкаже как този подход се реализира на местно ниво.

VMware е глобален лидер в сферата на облачните инфраструктури и решения за бизнес мобилност. Защо насърчаването на култура в обществена полза е важно за вашия бизнес и каква е ролята на служителите ви в този процес?

Във VMware вярваме, че софтуерните ни решения имат силата да отключат нови възможности за хората и нашата планета. Точно както нашите технологии са платформата, която дава възможност за избор и гъвкавост на нашите клиенти и партньори, Citizen Philanthropy е платформа, позволяваща на нашите служители да подкрепят каузите, които те изберат в общността около тях. Обществените нужди са сложни, разнообразни и взаимосвързани. Системната промяна изисква да отговорим на обществените нужди по многостранен начин, а социалната промяна изисква хората да предприемат действия.

Предоставяйки на нашите служители ресурси за инвестиране в най-важните за тях каузи, ние създаваме глобална сила от филантропи, които могат да допринасят за социални промени. Основен стълб в нашия подход е свободата на избор кои организации да подкрепят и как. Чрез увеличаване на възможността за даряване на време, талант и ресурс, индивидуалният принос на служителите води до положителни промени в общностите на локално и глобално ниво.

Как успявате да постигнете това дългосрочно положително въздействие, за което говорите?

Фокусът на VMware Citizen Philanthropy е върху хората. Насърчаването на културата в обществена полза е в услуга и на общностите извън VMware, но е инвестиция и в нашите служители, култура и организация. Програмата ни Service Learning ни помага да видим проблемите около нас под различен ъгъл и да търсим иновативни начини за решаването им. Така колегите изграждат по-устойчиви мрежи за подкрепа помежду си.

Защо повече хора и компании трябва да се присъединят към нас на 11-ти декември за виртуалната конференция GIVE 2 GROW?

За да има дългосрочен успех, корпоративната филантропия и ангажираността към общността не могат да бъдат следствие - те трябва да са вкоренени в културата и бизнес практиките на организациите. Тази конференция ще позволи обмен на най-добри практики, което се надявам да вдъхнови повече хора да трансформират собствените си общности на работното място в сила за добро.

Регистрацията за събитието вече е отворена, като цената на дигитален билет (1 билет = 1 дарение) е 70 лв. (без ДДС). Информацията за събитието се обновява непрекъснато и може да се следи тук: www.give2grow.bg.

Форумът GIVE 2 GROW e подходящ за бизнес лидери (C-suite и мениджъри), предприемачи, HR професионалисти, PR и маркетинг професионалисти, консултанти, НПО. Събитието се организира с финансовата подкрепа на Vivacom, Nuvei и други. Генерални медийни партньори са "Капитал" и "Дневник".

Първото издание на ежегодното събитие GIVE 2 GROW по инициатива на УНИЦЕФ ще се проведе изцяло онлайн на 11-и декември от 16:00 часа. Сред говорителите на събитието ще бъде Мариса Гласман Шафер, директор Citizen Philanthropy във VMware, която ще сподели уникалния подход на компанията за изграждане на култура в обществена полза. В това интервю може да почерпите доза вдъхновение и повод да се регистрирате за GIVE 2 GROW.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.

Влезте в профила си

Всеки потребител може да чете до 5 статии месечно без да има абонамент за Капитал.

Вижте абонаментните планове
Close
Бюлетин
Бюлетин

Капитал: Light

Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.

Още от Капитал