Изкушението Скарлет

В един Холивуд, където кльощавостта е мания, Скарлет е с овалите на Мерилин Монро, напомня на надарените Венери на ренесансовите художници.

“Мъжете мислят, че съм нещо специално.”, казва тя игриво и отпива отчистото уиски. “Си ли?”, пита повече себе си той, сърцето му отдавназнае отговора. “Досега е нямало рекламации...”, затваря циничноразговора тя - вече не е миловидното момиче с чувствените устни, ажена, която знае цената си. Скарлет Джоансън. Сцената е от последния йфилм “Мач пойнт”, мъжът от другата страна на масата в малкия лондонскипъб е зеленоокият ирландец Джонатан Рис Майърс. Бил е гадже на КийраНайтли, докато снимали “Ритай като Бекъм”.

Кира и Скарлет се събраха, както майка ги е родила, върху корицатана мартенския брой на Vanity Fair, снимала е Ани Лейбовиц. В началотосирените до Том Форд трябвало да бъдат три, но Рейчъл Макадъмс отказалада се съблече в последния момент. Скарлет няма такъв проблем, тя е вшоубизнеса от 10-годишна, започва като дъщеря на Шон Конъри в“Справедлива кауза” (1995). Първите актьорски уроци получава от РобъртРедфорд в “Повелителят на конете” (1998). Ролята, направила СкарлетДжоансън звезда, е в деликатната драма “Изгубени в превода” (2003),след нея е номинирана за “Златен глобус”, а Келвин Клайн я кани за лицена парфюма си Eternity Моment. В излязлата преди дни класация на сп.FHM за 100-те най-секси жени на света, Скарлет е номер едно. Пред дветеДжесики - Алба и Симпсън, с Кийра Найтли и Холи Бери в десетката.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Още от Капитал