Всички обичат Део
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Всички обичат Део

Всички обичат Део

И всички казват по няколко думи за Деян Славчев

9418 прочитания

Образът на Деян Славчев се мултиплицира през годините, така че се наложи да го сглобим в нещо като пъзел от отделни парчета: телевизионен водещ в "Джубокс", "Това го знае всяко хлапе" и "Царете на комедията", театрален актьор в "Кислород", филмов актьор в "Бунтът на L", "Прогноза" и двата късометражни филма на Димитър Митовски и Камен Калев от Кан ("Върнете заека" и "Лошият заек"), убедителен победител във "VIP Brother", където "стана очевидно, че той най-много заслужаваше да спечели доверието на хората". Думите са на близки, не толкова близки и съвсем непознати хора, които попитахме какво мислят за Део в няколко изречения. Според тях той е на първо място естествен, на второ – позитивен, и на трето – притеснителен. Какво още?

Зорница София, режисьор

"Део е провал като професионален боксьор, нищо че като техника и физическа форма е перфектен. Води ме при Тренера, неговия треньор по бокс – световния шампион Краси Чалъков, и той ми се оплаква: "Две години само блъска тая боксова круша и не иска да излезе срещу човек на ринга. Не може да удари човешко лице! Абе, бокс тренираш, не художествена гимнастика, удряй! Ще си върнат хората парите, ако си на истински ринг, бе, човек!"

Део е Облака във филма на Зорница София "Прогноза" и от снимките тя помни още "как ставаше първи от снимачния екип, за да тича, да удря боксовата си круша и да плува в един по октомврийски леден външен басейн, как не се хранеше по цял ден преди важен епизод и не разговаряше с никого, за да се съсредоточи. Това е Деян, който се старае да изиграе Део по най-интересния за публиката начин. Много се раздава. Толкова се раздава като Део, че не му остава достатъчно време да си бъде Деян Славчев, един (вече) съсредоточен и центриран човек. Разбира се, ако го попитате, ще отрече - той се притеснява, че е прекален егоист. Как да не го обичаш?!"

Анна-Мария Пеева, психолог

"Звъннах на една врата и ми отвори Део. Зад него стоеше оператор и снимаше. Първото ми впечатление беше, че е сърдечен, добронамерен, достъпен и някак... канелен, с много калории невинност и доброта. Беше ми уютно покрай него. Двамата трябваше да избродим апартамента и по вещите да възпроизведем човека, който го обитава. В преддверието имаше струпани много обувки и аз в притеснението си се втурнах първо към тях. Грабнах едно чехълче, розовичко и с тънко токче. Чувах как мислите ми къркорят и отчаяно се опитвах да сглобя някакво умно изречение, но силите ми стигнаха да кажа само: "Чехъл, цвят – розов". Део го взе, помириса го и добави "Чехъл, мирис – пролетен". Така всичко се отприщи и снимките продължиха в бодър тръс. Когато приключихме, Део ме изпрати, благодари ми и ме целуна по рамото – това е негова запазена марка и е изключително мило."

Анна-Мария Пеева се запознава с него преди осем години и заедно водят "Любовни квартири". Според нея той има "уникален смях и е изключително забавен, по отношение на смеха е истински вирусоносител - щом си покрай него, няма как да не прихванеш".

Виктор Чучков, режисьор и продуцент

"Той беше барман в "Ел Кабана" и веднага ми направи впечатление - на второто отиване до бара вече помнеше какво пиеш, как го пиеш, с колко лед и т.н."

Виктор Чучков е първият режисьор на Део и настоящ в "Царете на комедията". "Известно време след това правехме кастинга за "Джубокс" в самото заведение, Део се появи и каза: "Айде, давайте да свършваме, че много бързам." Застана пред камерата и си каза текста, който беше цяла страница, а го беше прочел само два пъти преди това! Има феноменална памет, почти фотографска - прочита едно нещо и го казва едно към едно."

Милен Марков, колега

"Управителят се правеше, че върти бутилки зад бара, и изтърва една право към лицето му." Милен Марков е бил един от диджеите в заведението, където Део е работил като барман "Део седя няколко минути, без да говори. Нищо не казваше. После управителят му се извиняваше, а той само: "Няма проблеми, няма проблеми." Предполагам, че доста го болеше, но продължи да работи. Работеше неуморно, по 15 часа на ден, и пак беше добър колега – с ведро отношение и към колегите, и към клиентите."

Денка Станиславова, учител

"За мен той е Деян. Когато говоря за него, на първо място поставям неговата самостоятелност. Перфекционист е, изключително отговорен и не може да си представи да се издъни. А най-великата история от часовете ми по руски език е как Деян излиза на дъската, рецитира, аз слушам - говори на руски, но... Това не е Онегин! Той си подрежда други думи, обаче всичко е в рими. Класът се навел надолу, той измисля чудесии, а аз само го слушам. По едно време му казах: "Е, а какво стана с Пушкин?!" Това е импровизацията на Део... Какъв верен усет за поезията има!"

Катя Атанасова, журналист

"Той правеше някакво телефонно интервю за БГ Радио с мен по повод на Блуба Лу. Беше много смешно, защото аз бях във фоайето на НДК и буквално сърфирах сред гащи, басмени роклета и други атрибути от този сорт. Део звъни и вика: "Кате, ей сега го правим бе, ти просто разкажи, аз ще си те питам едно-две неща и сме готови, чудно ще стане." Чудно, чудно, ама аз нищо не чувам и му отговарям някакви неща, които не знам той дали изобщо ме пита. Около мен - този прекрасен интериор, а ние за някакви музики и отвъдности си говорим, без да се чуваме..."

Още първия път, когато Катя Атанасова го вижда на живо и отблизо, си помисля: "Май това момче няма да го развалят." Сега е сигурна и в друго: "Део е един от много малкото хора на този свят, които винаги, абсолютно винаги, каквото и да ми е, могат да ме накарат да се усмихна и да се почувствам лека и добра."

Филип Аврамов-Фицата, актьор

"Имаме една много забавна история на Иракли, където те двамата с Лора обикновено летуват. Някъде около десет минути си викахме "чао" на плажа. Махахме си и си викахме, вече приличахме на точки, но по някакъв начин се различавахме и продължавахме да си махаме и да си викаме. Много ни хареса тази игра на "чао". 7, 8 до 10 минути се играе. Голямо махане, голямо чао!"

Филип Аврамов си партнира с Део в "Царете на комедията" и добавя, че "зад медийната изява има един човек, който е много по-различен от това, което хората са свикнали да виждат. Той знае какво е да няма, а сега знае и какво е да има."

Григори Кюлев-Гого, фризьор

"Първото ми впечатление от Део беше, че той е изключително симпатичен и готин млад човек, и още тогава се показа като истински приятел. Бях го помолил да ми помогне за един изпит по английски и въпреки че до този момент бяхме само познати, той веднага се отзова."

Гого е известен фризьор, заради което заподозряхме участие в русите коси на Део: "Не съм го съветвал да се изрусява, защото той вече го беше направил, но откакто станахме приятели, го изрусявам или аз, или някой от моите колеги в салона. Мисля, че прическата засега все още му отива. Не мога да си го представя след десет години, но ако продължава да изглежда така добре, да е младолик и да е в такава прекрасна кондиция, защо да не е рус?"

Марина Драгомирецкая, сестра

"Близо година той работи като радиоводещ на едно музикално предаване. Понякога исканията на радиослушателите бяха доста далеч от неговите вкусове. За да оправдае пускането на любима негова песен, той имаше нужда някой да му се обади и да посочи съответното заглавие. В ролята на такъв слушател обикновено се обаждах аз, като си измислях имена и си преправях гласа."

Марина е с единайсет години по-малката сестра на Део, която от дете си знае как да го приспи, когато той се опитва да я приспива, но предпочита да разкаже друга история: "Нашите се прибират и ме виждат цялата в кръв. Шаш и паника! Оказа се, че съм изяла цяла глава червено цвекло, но преди да се разбере, той си го отнесе."

Петя Димитрова, танцьор и хореограф

"Део наля вода във врящо олио! Готвехме си, но се бяхме загледали в новия клип на Мадона и котлонът просто пламна. В последвалия взрив Дейката си опърли косата, падна лампата и хич не беше смешно тогава."

Петя Димитрова е бившата му приятелка. Харесват се след една "страхотно усмихната вечер" в Cutty Sark, където тя е "българката, която най-накрая си идва вкъщи, а той беше чаровникът-барман... Какво не бих му простила? Че поех отговорността за кастрирането на семейния котарак. Това животно със сигурност ме мрази, а аз съм суеверна. Че не му стискаше да е искрен след четиригодишната ни връзка и другото... той си знае. За какво съм му благодарна? За запознанството ни с Бойка (майка му) и Маринка (сестра му) - две невероятно колоритни жени. За събуждането ми като жена и за това, че ме научи отново да слушам музика..."

Димитър Павлов, телевизионен водещ

"След участие в "Сблъсък", на шега или не, си пийнахме по 5-6 бири. Случката е класическа - неделя сутрин, без шкембе. Седяхме в градината на едно заведение, пиехме си кротко бири и обсъждахме световния ред. Ненадейно се оказа, че сме сме се напили. След което обикаляхме улиците и той си купи котка от един зоомагазин. Мислех, че се шегува, но не. Да му е жива и здрава."

Александър Жеков, сценарист и редактор

"С Део винаги е приятно прекарване. Тази година пътувахме заедно до морето и нарочно спирах на повече бензиностанции, за да ме видят с него и да решат, че и аз съм от шоубизнеса. Беше суперпозитивен и усмихнат с всички, въпреки че нещо не беше на кеф."

Думите са на първия му сценарист в "Джубокс", култовият редактор Александър Жеков. "Преди десетина години правихме интервю за едно списание, в което той говори за размера на пениса си. Не знам защо го направи, но го уважавам за това. Слави и Ники Кънчев никога не са говорили за пенисите си."

Йордан Караджов, музикант

"И двамата с Део сме запалени фенове на английската Висша лига, за разлика от моята прекрасна съпруга Марианна - тя винаги намира удобен момент да изключи телевизора. Лора и Део бяха на гости около един мач на "Манчестър юнайтед" и Деян съвсем деликатно ме попита на ухо, с тревога: "Господин Караджов (така ме нарича най-често), може ли да уредите да гледаме мача у вас?" Искреното ми мнение за него е, че е много весел и добронамерен човек."

Росен Даскалов-Тичъра, оператор

"С Део се запознахме, когато стартираха снимките на предаването "Джубокс". Постепено се сприятелихме и си създадохме едно цяло, което включваше Део, Вики Чучков, мен, Цвети, някои от осветителите, може би някои от сценаристите и може би Мая, която към края на снимките ни носеше пари и нещо за пиене."

Тичъра е първият му оператор и го харесва, защото обича "скромни хора, а той е такъв".

Лора Караджова, певица

"Преди пет години, когато той записваше албума си, ме покани да участвам в три от песните и когато ме чул да пея, се влюбил в мен. Иначе отпреди това се познаваме, но много бегло. Донесе ми роза и едно малко плюшено мече, което до ден днешен стои до леглото ни и ми напомня за тези вълшебни, първи любовни трепети. През тези години той се държи много мило, правил е милиони жестове, грижи се за мен много добре и си живеем щастливо."

Цитат от текста на новото парче на Лора Караджова: "добро момче, не ме нервираш, носа си не вириш..." Иначе тя е кратка и ясна: "Обичам го! :)"

Цветелина Цокева, която заговорихме в "Слънчоглед"

"Не го познавам, но като водещ е супер. Има суперположително излъчване - като го видиш, се ухилваш. Имам чувството, че ако го срещна на улицата и го поздравя, ще ми отвърне. Създава впечатление, че няма маска, няма бариера и веднага можеш да скъсиш дистанцията."

Десислава Керекова, която заговорихме на "Иван Вазов"

"С този тип хора има опасност в даден момент да си необективен, защото всички или ги харесват, или не ги харесват. С Део е още по-сложно, защото той е и водещ, и музикант, и актьор... Като музикант твърдо не го харесвам, не че съм учила музика, но това не е моят начин на изразяване. Не го познавам, но ми изглежда комуникативен, веселяк е."

Добрина Христова, която заговорихме пред "My Mojito"

"Без да го познавам, ми прави впечатление на добродушен, добронамерен човек. Интересен ми е и когато го видя по телевизията, оставам да разбера какво ще каже. Така се случи, че не успях да гледам "Прогноза", но в сценките във VIP Brother ми се стори, че е много добър актьор. Като певец бих му препоръчала да не пее. Ако си рапира - окей, но иначе... Като водещ е супер. За мен е един от най-добрите."

ЧРДърабъра

Деян Славчев току-що стана на 34, но това е само един от поводите да се сетим за него. Истинската причина е, че той е от онези редки хора, които просто са добри - сами по себе си и в нещата, които вършат. Затова го поздравяваме, пожелаваме му попътен вятър и още:

"Да изкара незабравим рожден ден и да направи power jibe [сърфистки трик]."

"Да е жив, здрав и щастлив, както и хората, които обича!"
"Да бъде по-уверен и сигурен в себе си." "Да няма никакви съмнения спрямо способностите си." "Да е жив и здрав и щеката винаги да е нагоре."
"Да направи нещо лично, свое, не под палката на някой продуцент." "Да намери това, което му е на душата, и да не се бои, че може да разочарова с нещо хората." "Бате, направи ме леля! Бъди здрав и держи хвост трубой!"
"Моряшка фланелка, лула, море, любим приятел и дечурлига..." "Нека е жив и здрав. И да събира сили, защото с Лорчето под един покрив си е екстремно, а той обича екстремните неща :)" "Да продължава да е лъчезарен."
"Да е здрав и усмихнат." "Много слънце и да се случват красиви неща около него, а той да успява да ги вижда."

"Да се съхрани. Да съхрани любовта си и любовта на хората. Да обиколи света, да работи с други артисти, да направи клип с U2."

Риза и сако Capasca
Фотограф: Тихомир Рачев
Риза и шапка Sisley, жилетка Capasca
Фотограф: Тихомир Рачев
Риза Capasca
Фотограф: Тихомир Рачев
Пуловер Sisley
Фотограф: Тихомир Рачев
Риза и сако Capasca
Фотограф: Тихомир Рачев
Фотография: Тихомир Рачев/ No Frame Studio
Стил: Garderob
Грим: Христина Трайкова

Вълнено палто Capasca, шапка Sisley
Фотограф: Тихомир Рачев

Образът на Деян Славчев се мултиплицира през годините, така че се наложи да го сглобим в нещо като пъзел от отделни парчета: телевизионен водещ в "Джубокс", "Това го знае всяко хлапе" и "Царете на комедията", театрален актьор в "Кислород", филмов актьор в "Бунтът на L", "Прогноза" и двата късометражни филма на Димитър Митовски и Камен Калев от Кан ("Върнете заека" и "Лошият заек"), убедителен победител във "VIP Brother", където "стана очевидно, че той най-много заслужаваше да спечели доверието на хората". Думите са на близки, не толкова близки и съвсем непознати хора, които попитахме какво мислят за Део в няколко изречения. Според тях той е на първо място естествен, на второ – позитивен, и на трето – притеснителен. Какво още?


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

31 коментара
 • 1
  maimunsko avatar :-|
  green
 • 2
  ivan_ivanov avatar :-|
  птицата-бегач

  Не ми харесва. Държи се твърде инфантилно, често пъти женското начало у него взема връх. С такъв лигльо не бих седнал на една маса.

 • 3
  Avatar :-|
  dfgh

  green (#1) ми е взел коментара.

 • 4
  gothamist7 avatar :-|
  gothamist7

  безобиден хамстер. как да го мразиш?

 • 5
  boris.bajkov avatar :-|
  noeza

  снимката с бялата ризка е грандиозен фейл

 • 6
  Avatar :-|
  nema znachka

  Do gornite.. tipichno po BG..
  niama kak da stignem daleche s toz pesimizum.
  Deo e strahoten!

 • 7
  Avatar :-?
  todor_kochev

  Този не беше ли фен на червените боклуци/не става дума за ЦСКА/?

 • 8
  maimunsko avatar :-|
  green

  до "nema znachka" - коментар 6 !
  трябва ли да обичам всички и според теб това възможно ли е ?!
  и в този ред на мисли къде откриваш песимизъм ?

 • 9
  Avatar :-|
  мараня

  на мен ми допада точно това, че е инфантилен дори и да "не би трябвало на неговата възраст". в същото време е по някакъв много пораснал начин отговорен и перфекционист. в някакъв смисъл чувствам сходство с него в това отношение и затова ми е симпатичен.

 • 10
  Avatar :-|
  Nobody

  Хайде кажете ми какво стойностно нещо този имбецил е направил че да бъде нарочен за ВИП? Просто масовото ни пространство е наводнено с такива безполезни и самовлюбени твари, които ни занимават със собствената си безполезност.


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

Дюнерът е меме

Дюнерът е меме

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK