Бойко Борисов - човекът с прякор ГЕРБ

   ©  Красимир Юскеселиев
   ©  Красимир Юскеселиев

"Театърът и киното са ми заложени в образованието, завършил съм ВИТИЗ. Дълго време след това се занимавах със съвършено други неща, с радикални идеологии, конспиративни движения, политическа философия", казва за себе си Владислав Тодоров (роден 1956 в София, от 1991 г. живее в САЩ). Той е доктор по философия на Пенсилванския университет, където понастоящем преподава литература и кино. Основател е на кръга "Синтез" заедно с Александър Кьосев, Иван Кръстев и Ивайло Дичев. Един от учредителите на "Демократи за силна България" (ДСБ).

Владислав Тодоров, известен още като Вовата, харесва черните романи и черните кожени якета. Първият му роман "Дзифт" излезе през 2006 г., и веднага се прероди в сценарий на един от най-успешните български филми. Преди броени дни беше представянето на "Цинкограф" - неговият нов роман. Въпрос на време е да видим на екран и едноименния филм ("черна комедия с елементи на политически психотрилър"), режисиран отново от Явор Гърдев.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Капитал: Light

Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.


12 коментара
 • 1
  nikolay_uk avatar :-|
  Николов

  Всъщност ужасно е прав Тодоров. Българската политика от 1991-а насам може да се характезира с "един Живков бори друг". Няма борба на идеи, няма ценности. Само голите лични амбиции на един вожд противопоставени на тези друг.

 • 2
  mora avatar :-|
  mora

  "Капитал" сякаш забрави как агитираше за бат Бойко преди изборите... Жалко, че цялата ни преса е така късопаметна

 • 3
  krasik avatar :-|
  krasik

  За съжаление да живееш в град не те прави гражданин.

 • 4
  phooey avatar :-|
  Phooey

  Има останали умни хора, макар и надалеч. Големият погром на прехода е не, че се окраде държавата и се лумпенизира масата, а че мислещите хора бяха обезкървавени.

 • 5
  45iv avatar :-|
  45iv

  ББ е ,,the one man show ,,за съжаление.

 • 6
  martina avatar :-|
  Марта

  А вие гласувахте ли за "перфидно лъстивия и оневинен " Иван Костов -"безпринципния политик по документи-оцеляващият паразит, който знае къде да се впие и откъде да се пусне, кого да захапе по врата и кого да целуне в устата , очакващ удобен момен да се възкачи върху политическия труп на Борисов и да изиграе ролята на национален спасител"?

 • 7
  inn avatar :-|
  inn

  С помощта на Уикипедия:

  "Ивайло е български цар в периода 1277-1279 година.

  Византийските автори наричат Ивайло с прякорите Лахана и Бърдоква. Думата Лахана произлиза от гръцкото „λαχανον“, което означава „зеле“, в някои случаи „кисело зеле“. Този прякор на Ивайло е свързан и с друг "бърдоква" - маруля, зеле.
  ...
  Постоянните нашествия на татарите през 60-те и 70-те години на XIII-ти в. довеждат българското население до отчаяние. Ивайло успява да оглави народното недоволство и да стане водач...
  ...
  Царица Мария взема решение да предложи на Ивайло брак и съответно българския престол. Така Ивайло влиза в Търново и през пролетта на 1278 г. става български цар.
  ...
  Ивайло оставя дълбоки следи в народното съзнание, името му се превръща в легенда.".

  Така митът, че селският цар ще оправи държавата е отпреди близо 800 години /800 дни са друга тема/. Но не би.

 • 8
  chimi_frog avatar :-|
  Чимиджимичамиджоми

  До коментар [#7] от "inn":

  Имаш "+" от мен! Още нещо на вниманието на читателите: ИВАЙЛО Е БИЛ ЦАР 2/ДВЕ/ ГОДИНИ. И това му е много... Дай боже историята да се повтори!

  Автора, ей! Та значи левите са кофти, десните не стават, а център нема! Всъщност, ББ е плод точно на такъв тип мислене...

 • 9
  bdavidkov avatar :-|
  Борислав

  До коментар [#6] от "Марта":

  Драга Марта,
  Интервют е прекрасно, приемам тезите на автора. Само към тази имам резерви, защото Костов вече изгуби харизмата и има поведение на корабокрушенец. Уви, няма да има "политически труп на ББ". Хамелеонщината на Костов този път му изигра номер - да се върже за нещо, което допусна, че е временно. За съжаление (четете пак интервюто) ББ има шансове да бие Живков по дълговечност. Ако не си внесем друг народ отнякъде...

 • 10
  alexander97 avatar :-(
  Alexander97

  Ето, включи се още един мъдър глас на "интелектуалец":

  -"Костов клекна, яви му се на крака ..."
  -"Целта на Костов е една - в удобен момент да се възкачи върху политическия труп на Борисов и да играе национален спасител."
  И т.н.
  Или както един бивш приятел също умуваше - "Не е възможно да няма нещо! Сигурно има нещо, което ние не знаем!!!"

  Чимиджими..... - прекрасен синтез на интервюто:
  "Автора, ей! Та значи левите са кофти, десните не стават, а център нема! Всъщност, ББ е плод точно на такъв тип мислене... "

  Иван Костов знаеше, че ще плати за горчивите реформи, които направи.
  Едно не допускаше - колко е наивен и лесен за манипулиране българина.
  Манипулатори - колкото щеш.


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал