Той, Роботът

Американецът Рори Милър дава крила на другата бира в България

"Рори - вика едно момиче от съседната маса. Какво правиш тук?" Рори, както го наричат приятелите, се забелязва лесно - има много татуировки (които датират отпреди десетина години) и става все по-известен с бирата, която вари сам, със специалната храна, която приготвя в различни софийски заведения, и с музикалните фестивали, които организира пак в София. "Интервю", отговаря той и сме изправени срещу забележителните му сини очи.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
9 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    virakocha avatar :-|
    EU defender
    • - 60
    • + 11

    Американската бира е доста гадна, в сравнение с всички европейски бири, които съм пил. Нека американския "пивовар" да не предава опит в Европа, защото тук се вари бира от стотици години. За комбинацията бира - сирене пък изобщо не коментирам.

    Нередност?
  • 2
    maxwavelength avatar :-|
    maxwavelength
    • - 1
    • + 47

    До коментар [#1] от "virakocha":

    извън масовите марки бира (които може и да са бълвоч) в щатите има безброй малки местни пивоварни. бирите които варят, може и да не са известни извън района им, ноо често са много много добри и най-различни. и въобще бирената култура е на висота там. евала на пича

    Нередност?
  • 3
    mmiu avatar :-?
    mmiu
    • - 3
    • + 34

    До коментар [#1] от "virakocha":

    Пич, няма да обяснявам къде грешиш, като коментираш "гадната бира" в Щатите, защото вече са ти отговорили. Ще ти само, че ти отдавна вече не пиеш истинска бира. Всеки, който говори за "българска бира" и традиции в правенето и забравя, че пивоварните отдавна са минали на съвсем съкратен режим на производство. Месец за произвеждането на "Бял щърк"?! Абсурд. Блъскат се химикали, компонентите се добавят ускорено и се гони вкус и бързина на производство, а качеството е пожелателно. Историите за традициите ни в правенето на бира се ползват от рекламистите нагло и безскрупулно, макар че нямат общо със сегашната реалност. Така че ако си мислиш, че пиеш качествена бира, или изобщо българска, която е правена като едно време, си в жестока грешка. Аз не се сещам за бира на пазара в момента, която да е правена по начина, по който Бял щърк се прави. Поправи ме, ако греша.

    Нередност?
  • 4
    thebird17 avatar :-|
    thebird17
    • - 1
    • + 14

    До коментар [#1] от "virakocha":
    "За комбинацията бира - сирене пък изобщо не коментирам."

    Нема нужда да коментирате. просто прочетете и научите :)

    http://drinks.seriouseats.com/2012/02/beer-and-cheese-pairing-best-beers-for-cheese-plate.html

    http://beeradvocate.com/articles/282

    Нередност?
  • 5
    raindog avatar :-|
    raindog
    • - 2
    • + 24

    Имат страшно развита култура за правене на собствена бира в мънички пивоварни хамериканците, особено по неговия край в САЩ. Аз съм бил в кръчма в щата, откъдето идва пичът- заведение за има-няма 100 души правеше 5-6 вида бира лично производство!

    Нередност?
  • 6
    asamayamaken avatar :-P
    Darth Чебуратор
    • + 18

    маркетинг, ама в българия много народ кълве най-много на колците и по-малко на доматите.

    Нередност?
  • 7
    roadie avatar :-|
    road fox
    • - 5
    • + 5

    До коментар [#1] от "virakocha":

    Една от многото статии za malkite bireni kompanii, raznoobrazieto i kachestvoto e zashemetiavashto. http://www.newyorker.com/online/blogs/newsdesk/2013/06/idea-of-the-week-mapping-the-rise-of-craft-beer.html

    Нередност?
  • 8
    karik avatar :-|
    karik
    • - 1
    • + 1

    Microbreweries :) Бирената революция в Щатите започна преди години, но напоследък големите пивоварни (които в голяма степен правят помии), отстъпват на микропивоварните. В Щатите, Англия и Австралия, може да попаднете на страхотни бири, наистина уникални.
    Това, което пием у нас е стилизирана помия на конвейр. Химия, химия и малко маркетинг. Евентуално Бритос-а е добър, като единствената българска марка у нас, но сигурно и него ще развалят.
    Колкото до гореспоменатия пич :) евала за феста миналата година, независимо от дъжда беше много добър ивент. Пожелавам му много успехи.

    Нередност?
  • 9
    izabell avatar :-|
    izabell
    • - 2
    • + 4

    Прочетох статията от списанието,много ми допадна това с което се занимава.Дано има успех марката бира:)

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал