Татко Карло
Най-важното за движението Slow Food, обобщено лично от неговия създател Карло Петрини, който представи в София "Хубаво. Чисто. Справедливо"
Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
"Това, което гледаме по телевизията денонощно, си е кулинарно порно, няма нищо общо с гастрономическата наука", казва Карло Петрини – основателят на движението Slow Food. Според него унифицираните готварски предавания и риалити шоута, които се излъчват не само в България и Италия, но и по цял свят, включително и в най-отдалеченото африканско градче, се плъзгат по повърхността на кулинарията – "тя включва в себе си познания за животновъдство, агрономия, химия, биология и разбиране на традициите". За да бъде храната хубава, чиста, справедлива, трябва да се задълбочим в информацията за това откъде идва, как е отгледана, биологично чиста ли е, кой я произвежда – платено ли е достатъчно за труда му – това са част от основните принципи на движението Slow Food, описани в книгата "Хубаво. Чисто. Справедливо" (издателство "Жанет 45").

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Вече съм абонат Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.
Вход