Щастливецът в кухнята
Джун Йошида за пътя от луксозните ресторанти в САЩ до отварянето на собствено заведение в София
Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
"Даже не мога да твърдя, че съм шеф-готвач. Това вече е доста условно, особено в България за малко хора мога да кажа, че са такива. Аз съм хамелеон", смее се 36-годишният Джун Йошида. Неговият изчистен, но креативен стил на готвене познаваме от софийските бистро Brasserie, ресторант Cru и блога му FunKook. За онези, които пък ценят качественото диско звучене, той е диджеят, който пуска музика под псевдонима Happy DiscoPigg Yoshida.
Днес Джун е на финалната права от отварянето на собствен ресторант - "Щастливото прасе" на пет минути от столичния "Орлов мост". Разговорът ми с него протича разпокъсано – през 5 минути той вдига телефона, за да поръча един килограм скариди, истински смилянски боб, буркани за подправки и какво ли още не. Подготовката за откриването е в разгара си, но това само зарежда младия готвач, който изглежда учудващо спокоен за стреса, на който е подложен.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
18 коментара
успех,
чака те голяма битка
1-с дългото кебапче(подходящо за хора които уж не ядат месо)
2- страхотно гурме от възпалена простата на никарагуанска игуана
:-)
Страхотна философия и отношение към храната и ще те посетя когато дойда в София
Евала за подхода и начина на мислене! Да, храна ни заслужава респект. Колкото до комбинацията коктейл-основно - много е добра, но адски нетрадиционна за България. Аз наскоро пробвах мартини (оригиналното, не водка-тини) със стейк - еми трепач е! Успех! Пожелавам много привърженици! :)
Успех в начинанието !!! Дано японското е в повече в теб , защото балканското може да ти попречи в определени моменти :)
"Щастливото Прасе", драги.. не веселото
Много, много интересна философия и поглед към храненето. Впечатлена съм!
Свински пържоли по японски ще има ли?!
Много приятно четиво. Браво!
Успех на "Щастливото прасе" и щастливите хора, които го създават!
Как ще се пребориш със себе си.... това ще е най-трудното!!!
Дано остане верен на философията си и дано, както някой по-горе е писал, японското вземе превес - вниманието към традицията, качеството, детайлите. Пожелавам на Джун да е първият в една дълга поредица от поколения готвачи на високо ниво.
Браво, храната е най-вече за душата! ;) Много се надявам да си запазил зелената салата със смокини, козе сирене и другите вълшебни елементи... До скоро и Успех! ;-)
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.