Щастливецът в кухнята

Джун Йошида за пътя от луксозните ресторанти в САЩ до отварянето на собствено заведение в София

"Даже не мога да твърдя, че съм шеф-готвач. Това вече е доста условно, особено в България за малко хора мога да кажа, че са такива. Аз съм хамелеон", смее се 36-годишният Джун Йошида. Неговият изчистен, но креативен стил на готвене познаваме от софийските бистро Brasserie, ресторант Cru и блога му FunKook. За онези, които пък ценят качественото диско звучене, той е диджеят, който пуска музика под псевдонима Happy DiscoPigg Yoshida.

Днес Джун е на финалната права от отварянето на собствен ресторант - "Щастливото прасе" на пет минути от столичния "Орлов мост". Разговорът ми с него протича разпокъсано – през 5 минути той вдига телефона, за да поръча един килограм скариди, истински смилянски боб, буркани за подправки и какво ли още не. Подготовката за откриването е в разгара си, но това само зарежда младия готвач, който изглежда учудващо спокоен за стреса, на който е подложен.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

18 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    nogica avatar :-P
    nogica
    • - 3
    • + 24

    успех,
    чака те голяма битка
    1-с дългото кебапче(подходящо за хора които уж не ядат месо)
    2- страхотно гурме от възпалена простата на никарагуанска игуана
    :-)
    Страхотна философия и отношение към храната и ще те посетя когато дойда в София

    Нередност?
  • 2
    the_mad_mellon avatar :-|
    the_mad_mellon
    • - 2
    • + 32

    Евала за подхода и начина на мислене! Да, храна ни заслужава респект. Колкото до комбинацията коктейл-основно - много е добра, но адски нетрадиционна за България. Аз наскоро пробвах мартини (оригиналното, не водка-тини) със стейк - еми трепач е! Успех! Пожелавам много привърженици! :)

    Нередност?
  • 3
    mich avatar :-|
    mich
    • - 3
    • + 22

    Успех в начинанието !!! Дано японското е в повече в теб , защото балканското може да ти попречи в определени моменти :)

    Нередност?
  • 4
    zaneia avatar :-|
    Rene Yoshida
    • + 17

    "Щастливото Прасе", драги.. не веселото

    Нередност?
  • 5
    oror avatar :-P
    Orchid
    • + 21

    Много, много интересна философия и поглед към храненето. Впечатлена съм!

    Нередност?
  • 6
    nefertiti_egipt avatar :-P
    Нефертити
    • + 6

    Свински пържоли по японски ще има ли?!

    Нередност?
  • 7
    blame avatar :-P
    blame
    • + 23

    Много приятно четиво. Браво!

    Успех на "Щастливото прасе" и щастливите хора, които го създават!

    Нередност?
  • 8
    bogomiln avatar :-P
    bulgar
    • - 10
    • + 1

    Как ще се пребориш със себе си.... това ще е най-трудното!!!

    Нередност?
  • 9
    princess_x avatar :-|
    princess_x
    • + 19

    Дано остане верен на философията си и дано, както някой по-горе е писал, японското вземе превес - вниманието към традицията, качеството, детайлите. Пожелавам на Джун да е първият в една дълга поредица от поколения готвачи на високо ниво.

    Нередност?
  • 10
    kpp avatar :-|
    Kiril Peychev
    • + 12

    Браво, храната е най-вече за душата! ;) Много се надявам да си запазил зелената салата със смокини, козе сирене и другите вълшебни елементи... До скоро и Успех! ;-)

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал