🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Запечете на тих огън

Няколко български блогърки представят своите любими зимни рецепти

Йоана <a href="http://www.kulinarno-joana.com/">www.kulinarno-joana.com</a>
Йоана <a href="http://www.kulinarno-joana.com/">www.kulinarno-joana.com</a>
Йоана <a href="http://www.kulinarno-joana.com/">www.kulinarno-joana.com</a>    ©  Васил Танев
Йоана <a href="http://www.kulinarno-joana.com/">www.kulinarno-joana.com</a>    ©  Васил Танев

Кулинарно - в кухнята с Йоана

"Дори да си дам почивка от него, той ме гризе отвътре. Блогът е вид пристрастяване." Така авторката на "Кулинарно - в кухнята с Йоана" описва страстта си, която за шест години се превръща в професия. В началото се осмелява да забърква само палачинки и баница със спанак. Днес предложенията в блога носят нейния почерк - артистичен и понякога неразбираем, като в рецептата за патешко бутче конфи върху канапе от полента. Йоана е човекът, който стои зад здравословните веган десерти в ресторант "Слънце Луна", но признава, че у дома не се лишава нито от бяло брашно, нито от месо, защото смята, че дозата прави отровата.


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

24 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    princess_x avatar :-|
    princess_x
    • - 24
    • + 24

    'Блогърка' - колко грозно звучи!

    Нередност?
  • 2
    princess_x avatar :-|
    princess_x
    • - 7
    • + 9

    Днес си купих тиква и няколко вида боб и идеята ми да ги съчетая беше посрещната от приятелите ми с неодобрение. Но аз нямам намерение да ги приготвя на салата, а по някакъв друг начин.

    Нередност?
  • 3
    smart_za_batkov avatar :-|
    Батков-вън
    • - 1
    • + 4

    До коментар [#2] от "princess_x":

    Никакъв проблем на супа или запечени

    Нередност?
  • 4
    apu06367084 avatar :-|
    Tami Valcheva
    • - 4
    • + 15

    До коментар [#1] от "princess_x":

    Блогърка не звучи грозно, българският език и ма женски род и така е правилно, ограбването на езика от женския му род го осакатява http://www.capital.bg/light/neshta/2012/05/30/1836618_ezik_sveshten_i_neseksistki/

    Нередност?
  • 5
    lacrima avatar :-|
    lacrima
    • - 1
    • + 13

    До коментар [#2] от "princess_x":

    Звучи много вкусно като комбинация :)
    А тия дето "неодобряват" на общо основание, без да са опитвали, много ме ядосват :)

    Нередност?
  • 6
    ana_ni avatar :-|
    ana_ni
    • - 1
    • + 8

    До коментар [#2] от "princess_x

    боба е американец, за тиквата не съм на ясно, но ще се получи - фюжън!

    Нередност?
  • 7
    princess_x avatar :-|
    princess_x
    • - 4
    • + 3

    До коментар [#3] от "Батков-вън":


    До коментар [#5] от "lacrima":


    До коментар [#6] от "ana_ni":

    Никога не съм ги комбинирала, но и аз си мился или да ги сваря или да ги запека; само не мога да реша какви подправки да използвам, освен черен пипер и люта чушка.

    Нередност?
  • 8
    princess_x avatar :-|
    princess_x
    • - 4
    • + 7

    До коментар [#4] от "apu06367084":

    Ако трябва да съм напълно откровена, и 'блогър' не ми харесва. Нямах предвид женския род на термина. Но нямаме напълно заместваща смисъла българска дума - 'мрежов дописник/чка'? :)

    Нередност?
  • 9
    apu06367084 avatar :-|
    Tami Valcheva
    • - 3
    • + 4

    До коментар [#8] от "princess_x":

    да, съгласен съм и на мен блогър не ми харесва

    Нередност?
  • 10
    avgustina avatar :-|
    Avgustina
    • - 3
    • + 16

    Готвенето е нещо много изнурително, особено ако е постоянно. То затова е и талант. Не всеки ги притежава. Който е талантлив в нещо, то не го уморява.

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал