Новият брой:
Продаден ли е мачът за еврото

Сайтове за хора със свободни професии

Не харесвате работата си? Не виждате перспектива за своята кариера? Може би вашето поле за изява е в онлайн пространството, където ще намерите така желаното признание. Eто няколко оригинални предложения да спечелите малко пари от интернет.

https://survey.google.com/wix/p0822776.aspx - Google ще ви плати $75, ако отделите един час за корпоративните проучвания на компанията. Въп­росите засягат вашата онлайн активност - кой браузър използвате, какви сайтове посещавате и т.н. Така всички са доволни?- вие сте спечелили малка сума, а Google достига още по-близко до профила на средния интернет потребител.

http://workersandbox.mturk.com/mturk/welcome - Amazon имат друг подобен проект. От вас се иска да изпълните определени задачки, чиято сложност би могла да матира интелекта на суперкомпютри. Това включва въпроси от типа „има ли изобразена пица на тази снимка“. Именно и заради това заплащането е мизерно - не повече от $3 за стотина решени задачи.

http://slashmysearch.com/?- На този адрес се намира доста примамлива оферта, приела облика на търсачка. Всеки път, когато я ползвате, по сметката ви се превежда известна сума. Приходите се увеличават и ако въведете други потребители в схемата.

http://www.microsoft.com/mscorp/marketing_research/ - В този случай вие няма да давате пари на Бил Гейтс за неговите продукти, а по-скоро той на вас. От Microsoft ви предлагат типичния маркетингов модел за оценяване на техния софтуер. В програмата вече са се включили над 95 хил. потребители.

http://www.shareapic.net/?- Сайтът предоставя пълна свобода да качвате на техните сървъри неограничено количество снимки. Заплащането става след като споделите своята, галерия с максимален брой други потребители. Системата на хостинга е обвързана с рекламния проект Google Adsense.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар