Новият брой:
Образованието: Лунната мисия на България

Консумирай отговорно

Храни се бавно, мисли екологично, готви еротично – акцентите на Salone Del Gusto 2010

Изложението "Салон на Вкуса" в края на октомври в Торино е световна среща на участници от хранителния и селскостопанския бизнес с подчертано отношение към устойчивото биоземеделие. От четири години насам събитието тече паралелно със световния екофорум "Тера Мадре", на който хранителни експерти от цял свят дават своя глас за екологичното и интелигентно хранене, толерантно към биоразнообразието и природните ресурси.

В огромните халета на бившия завод на "Фиат" в Торино бяха изложени сирене и вино от цяла Европа, разбира се, с превес на италианските марки, а също и продукти от цял свят - мед от Аржентина и Шотландия, пшеница от Исландия, диво кафе от Етиопия, тръстикова сол от Кения и много други. Многообразието от продукти и възможността да дегустираш превръща събитието в своеобразно околосветско пътешествие и е истинско гурме преживяване.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
3 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    hgx avatar :-?
    hgx
    • + 1

    Интересно, а къде мога да науча повече за проекта "Консумирай еротично"?

    Нередност?
  • 2
    violina avatar :-|
    violina
    • + 1

    До коментар [#1] от "hgx":
    Хубав въпрос. Проектът май все още си няма сайт, но това е едно предложение, което ще изпратя до Елизабет и Ариела :-)
    А повече инфо за храните - афродизиаци ще намерите на http://www.forkmespoonme.com/

    Нередност?
  • 3
    vladimiryosifov avatar :-|
    Владимир Йосифов
    • + 1

    В България консумирайте само препечен хляб !
    ---
    Качеството на хляба в Родината е ужасно и ако ядете хляб е добре за талията да го допечете в къщи.

    Изпробвайте съвета ми няколко месеца и напишете резултата.
    Така повече хора ще разберат как да хапват хляб и да не се угояват с родни хлебни изделия.

    Пшеницата в България е предимно за угояване на животни / тоест фуражна /.
    Хлябът, който се продава е недоизпечен за да отговаря на грамажа и това допринася за наднорменото тегло на българите.

    http://vladimirproperty.com/component/option,com_hotproperty/task,view/id,1079/Itemid,43/
    В нормалният свят хлебната пшеница е с друго качество. Белите хора консумират хляб всеки ден. По-малко от нас, но и по-качествен.
    Нали ?

    Нередност?
Нов коментар