Консумирай отговорно
Храни се бавно, мисли екологично, готви еротично – акцентите на Salone Del Gusto 2010


Виолина Тошева

Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
Изложението "Салон на Вкуса" в края на октомври в Торино е световна среща на участници от хранителния и селскостопанския бизнес с подчертано отношение към устойчивото биоземеделие. От четири години насам събитието тече паралелно със световния екофорум "Тера Мадре", на който хранителни експерти от цял свят дават своя глас за екологичното и интелигентно хранене, толерантно към биоразнообразието и природните ресурси.
В огромните халета на бившия завод на "Фиат" в Торино бяха изложени сирене и вино от цяла Европа, разбира се, с превес на италианските марки, а също и продукти от цял свят - мед от Аржентина и Шотландия, пшеница от Исландия, диво кафе от Етиопия, тръстикова сол от Кения и много други. Многообразието от продукти и възможността да дегустираш превръща събитието в своеобразно околосветско пътешествие и е истинско гурме преживяване.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
3 коментара
Интересно, а къде мога да науча повече за проекта "Консумирай еротично"?
До коментар [#1] от "hgx":
Хубав въпрос. Проектът май все още си няма сайт, но това е едно предложение, което ще изпратя до Елизабет и Ариела :-)
А повече инфо за храните - афродизиаци ще намерите на http://www.forkmespoonme.com/
В България консумирайте само препечен хляб !
otproperty/task,view/id,1079/Itemid,43/
---
Качеството на хляба в Родината е ужасно и ако ядете хляб е добре за талията да го допечете в къщи.
Изпробвайте съвета ми няколко месеца и напишете резултата.
Така повече хора ще разберат как да хапват хляб и да не се угояват с родни хлебни изделия.
Пшеницата в България е предимно за угояване на животни / тоест фуражна /.
Хлябът, който се продава е недоизпечен за да отговаря на грамажа и това допринася за наднорменото тегло на българите.
http://vladimirproperty.com/component/option,com_h
В нормалният свят хлебната пшеница е с друго качество. Белите хора консумират хляб всеки ден. По-малко от нас, но и по-качествен.
Нали ?
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.