Хлебна терапия

"ХлеБар 2" заема мястото на софийското бистро Comercial


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Капитал: Light

Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.


11 коментара
  • 1
    erebus avatar :-|
    'ΕΡΕΒΟΣ

    Крачка напред.България е светлинни години на зад относно тестените изделия.

  • 2
    mariemariemarie avatar :-|
    mariemariemarie

    Всичко им е страхотно, освен цената на козунака (22лв.)...

  • 3
    vassilev12 avatar :-|
    Стефан Василев

    След като набързо се развихме до индустриалната епоха, сега бавно ще се връщаме към занаятчийската, защото света вижда че евтиното и масовото не струват.

  • 4
    sadparrot avatar :-|
    sadparrot

    До коментар [#3] от "Стефан Василев (vassilev12)":

    Да, но вече "занаятчийското" вече е само за ценители, и обикновено идва на по-висока цена.

  • 5
    vassilev12 avatar :-|
    Стефан Василев

    До коментар [#4] от "sadparrot":

    Робско е да търсим винаги най-евтиното. А то ни е вродено от 50 години нищета...

  • 6
    rgi13365154 avatar :-|
    Eva Varbanova

    Случайно да знаете какви брашна използват?

  • 7
    sylt avatar :-|
    sylt

    Най-добрият бял хляб в София. Никой друг дори не се доближава до тях. Поне в последните 40 години.

  • 8
    sylt avatar :-|
    sylt

    До коментар [#4] от "sadparrot":

    Предпочитам нещо да го има на по-висока цена, отколкото да го няма.

  • 9
    koz avatar :-|
    koz

    [quote#4:"sadparrot"]Да, но вече "занаятчийското" вече е само за ценители, и обикновено идва на по-висока цена.[/quote]
    Няма нeщо на този свят, което да не може да не
    бъде направено малко по-зле и да бъде продадено
    малко по-евтино. Хората, за които ориентир е
    единствено цената, стават по правило жертва
    на тази машинация.
    Неразумно е да се плаща скъпо. Но още по-
    неразумно е да се плаща твърде евтино. Когато
    плащате прекалено скъпо, губите известно
    количество пари. И толкова. Но ако платите
    прекалено малко, понякога губите всичко, тъй
    като купената от вас вещ не може да ви свърши
    работа по предназначение.
    Законите на икономиката не допускат да се
    получи голяма стойност срещу малко пари.
    Ако приемете най-ниската оферта, трябва да си
    начислите нещо отгоре за риска, който
    поемате. А ако го направите, парите ще ви
    стигнат да платите за нещо по-добро.

    John Ruskin
    (1819 – 1900)

  • 10
    sadparrot avatar :-|
    sadparrot

    До коментар [#8] от "sylt":

    И аз, и често мога да си го позволя, за щастие.

    За съжаление обаче има обаче огромна маса хора, които просто нямат никакъв друг избор, освен да купуват най-евтината храна, независимо от качеството.


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал